האם זו סיבה מוצדקת לפסילה?

dory141

New member
האם זו סיבה מוצדקת לפסילה?

לאחרונה נפסלתי על ידי בחורה באתר היכרויות, ששאלה אותי איזה זמר או להקה ישראלית אני מעדיף. אמרתי לה מה היו העדפותייי לפני 3 שנים. הסיבה: אני לא שומע מיוזמתי מוסיקה בעברית מאמצע 2011. הגעתי למסקנה שמוסיקה זרה (בייחוד באנגלית, בדגש על בריטית) יותר "עושה לי את זה" מזה של המדינה שבה נולדתי וגדלתי. המפתיע הוא שאני לא אנטי-ציוני, יש לי הערכה ואהבה למדינה שבה גדלתי (לפוליטיקאים פחות, מכל צידי הקשת), אני אוהב לראות קבוצות ספורט ישראליות,סרטים (כשיש ברמה, במיוחד של העשור האחרון), תוכניות טלוויזיה ועוד ועוד. אני גם מנסה להקפיד לקנות כחול-לבן במינימרקטים השכונתיים. אבל, איכשהו הגעתי למסקנה שהמוסיקה בארץ מעציבה אותי, בגלל רמת הסאונד העלובה והחדשנות הממש ירודה, בהשוואה לשאר העולם. קצת כואב לי, שבגלל זה היא פסלה אותי. מה אתם אומרים? זו סיבה מהותית, או שהיא סתם חיפשה תירוץ לעשות דבר שהיא ממילא תכננה? היא יכולה הייתה גם לפסול אותי בגלל שיש לי פלטפוס או קרחת (נשירת שיער שהתחילה לפני כעשור) , בדיוק באותה מידה.

dory141

New member
ברור שפסלתי אותה

אין טעם להשקיע במישהי שמנסה לשנות אותך ולהכתיב לך. אנחנו לא בגרמניה הנאצית ולא בצפון קוריאה. גם אם זה נראה משונה, זה הטעם שלי. בסדרה בלי סודות אמרו : " אם כולם היו דומים לכולם, היה מאוד משעמם בעולם". הצרה היא, שבישראל לא נותנים לגיטימציה למישהו שרוצה להבדיל את עצמו ולחשוב מקורי , כולל בתחומים יותר רציניים וכבדי משקל מזה - וחבל.

plumbago

New member
יכול להיות שזה גלל הביקורת ולא בגלל הטעם

"הגעתי למסקנה שהמוסיקה בארץ מעציבה אותי, בגלל רמת הסאונד העלובה והחדשנות הממש ירודה, בהשוואה לשאר העולם."
אם אמרת למישהי שאוהבת מוזיקה ישראלית שאתה לא שומע את המוזיקה הזאת בגלל שרמתה ירודה בעיינך, יכול להיות שזה קומם אותה או שהיא חשבה שאתה נשמע מתנשא (יש הבדל בין רק לומר שאתה פחות מתחבר למשהו ולבין להעביר עליו ביקורת שלילית) ולא בהכרח בגלל שהיא רוצה מישהו עם טעם זהה במוזיקה.
גם יכול להיות שזה סתם תירוץ.. קשה לדעת.

dori78

New member
כחובבת מוזיקה ישראלית נלהבת - צודקת לחלוטין.

אני לא יודעת אם הייתי פוסלת את פות"ש על הסעיף הזה, במידה וזה הדבר היחיד שקצת מפריע.
אבל ההתנשאות הזאת מעיקה עלי.

PorFavor1

New member
היא פוסלת גם אחרים

יש המון נשים בעולם... חלק מהן פוסלות גם ללא נימוקים, ללא סיבות, ומבלי לדעת על שום מה ולמה.
האמת היא.... האמת היא שגם היא בעצמה לא יודעת למה היא פסלה אותך.
לגישתי- הטעם האמתי לפסילה, הוא אי היכולת שלה להתקדם עם מישהו בכלל.
אי יכולת, שהיא עצמה כנראה איננה מודעת לו.
&nbsp
הנימוק הרשמי לפסילה- נועד לטשטש את הטעם האמתי לפסילה, גם בעיניך, וגם בעיניה.

יש המון סיבות לא ברורות לפסילה חלקן מודעות חלקן לא מודעות ( פחדים וכדומה )
אבל הן נסמכות פעמים רבות על הרגשה. ומסכימה שלפעמים נותנים תירוץ
כי לא יודעים להסביר בדיוק מדוע וזה גם לא חשוב כי ההכרעה כבר נפלה.

ga26

Member
ברור

- כל סיבה היא מוצדקת. אין שום עניין של על מה אסור ועל מה מותר. זו זכותה הבסיסית לבחור האם ועם מי לצאת. היא גם לא באמת חייבת להגיד לך למה.
- רוב הסיכויים שהיא במודע או שלא במודע פסלה על עניין אחר (אבל) זו רק הערכה שלי.
- אם היא הייתה שואלת האם היא הייתה בסדר אולי הייתי אומר לה שזו לא סיבה שכדאי לה לפסול בגללה כי זה לא מעיד שום דבר על מה היה יכול להתפתח בינכם אבל מכייוון שהיא לא פה כדי לשאול וללמוד אז אני לא רואה סיבה אמיתית להתעסק בזה
- רוב הפעמים יפסלו אותך. וברובם זה לא קדור ישירות אליך. אין מה לעשות. תמשיך לחפש את זו שתתאים לך

מעמקים39

New member
זה אולי נראה לך שולי אבל טעמך במוסיקה אומר הרבה עליך

כמו שדעה פוליטית אומרת הרבה על אדם. אני פוסלת על דעה פוליטית למשל. לעולם לא אחבור באופן רומנטי לאדם שאינו שמאלני בדעותיו. יש אנשים שפוסלים על רקע דתי ויש אנשים שפוסלים על רקע מראה חיצוני שזה למשל רדוד בעיניי יותר מאשר על רקע של טעם במוסיקה.

dori78

New member
טעמך במוסיקה לא אומר עליך כלום

למעט מה ההעדפות המוסיקליות שלך.
האופן שבו אתה מבטא את טעמך, במקרה של פות"ש בהתנשאות - אומרת עליך לא מעט.

אני יכולה להגיד:
"המוסיקה שמכונה היום "מזרחית" היא לא באמת מוסיקה מזרחית, אין בה אלמנטים מזרחיים למעט הסלסולים והמוצא של הזמרים. המוסיקה הזו היא פופ מסולסל שאני לא אוהבת, המילים מעבירות מסרים שלא מדברים אלי ולכן אני בוחרת לא לשמוע אותה."
ואני יכולה להגיד:
"המוסיקה המזרחית היא זבל מרוכז ולא מפותח בעליל, עם סאונד מזעזע וטקסטים אשפה."

את מבינה את ההבדל?

dory141

New member
ממש לא

את הפירוט מסרתי בפורום. אני אישית התנפלתי על חבר של חברים, במסיבה לפני כמה שנים, שטען שהוא לא סובל סרטים ישראלים ובייחוד את הקלסיקה גבעת חלפון. זה משהו לא רציונלי. דמיין שיש לך מחשב ונמחק לך לגמרי קובץ מסוים. זה בדיוק מה שקרה לי. יותר הולם כך נראה לי, שיפסלו אותי כי אני לא אוהב כלבים, לדוגמא. הציעו לי שלא להתאבל, וההצעה נכונה. ולא, אני לא טיפוס דכאוני. אני מאמין שמה שאמרתי נכון, לפחות לגביי. משטרת המחשבות הזאת, שכל מי שלא שומע את המוסיקה הזאת הוא עוכר ישראל, סתם מיותרת. חיה ותן לחיות.

אתה בטוח שאתה לא מקצין את הפירוש? אולי היא סתם התבעסה

שלא תאהב את המוזיקה שהיא שומעת? מפה ועד עוכר ישראל נראה לי קצת רחוק מעט
היא רמזה לכיוון עוכר ישראל וכאילו? תחשוב היטב

ga26

Member
תוספת קטנה אך חשובה

ככל שאני חושב על מה שכתבת אני יותר יכול להזדהות עם הבחורה (מצטער....).
יתכן שהיא סתם אחת שלא סגורה על עצמה ולא רוצה להיות עם מישהו ששומע מוזיקה כזו או אחרת. גם יתכן שהיא פסלה מסיבה אחרת אבל אמרה לך שזו המוזיקה.
בכל אופן שים לב שלפעמים אנשים בוחרים דברים (וגם עם מי לצאת) לא רק בגלל מה נאמר/נכתב אלא בגלל האופן שבו זה נכתב, הטון, השפה וכדומה. ממש כמו בגרפולוגיה שאתה יכול לכתוב משהו כמעט חסר משמעות והגרפולוג ידע המון עליך רק מכתב היד, לפעמים מהאופן שבו השיחה מתפתחת אפשר להסיק על האדם.
כמו שכתב היתקליף שנשמעת לו קצת דכאוני - רושם כזה יכול לעבור בהתכתבות ואז תיפסל ולא תמיד יגידו לך למה.

אולי כדאי לך לבחון את האופן בו אתה מתכתב עם נשים באתרי היכרויות.

למעלה