האם זמנכם לא תם?

האם זמנכם לא תם?

האם כבר לא הוכח בכל דיון פילוסופי שפגאניזם זה דבר שלא מסתדר עם הגיון.רק תרבויות פרימטיביות מאמינות עדיין בריבוי אלילים.

צלמגור

New member
האם זמנך לא תם ?

האם לא הוכח כבר בכל דיון פילוסופי שמונותיאיזם זה דבר שלא מסתדר עם ההגיון ? רק תרבויות פרימיטיביות מאמינות עדיין באליל אחד.

DaviX

New member
מילים כדורבנות

אבל כנראה יש אנשים שנוח להם לחיות בתוך הקופסא. בטח ובטח שלא לדרוך החוצה ולקרוא מאמרים ספרים או רחמנא לצלן להשתתף בדיון בעל משמעות פילוסופית זאת או אחרת.

jammit

New member
if 6 was 9 {אין לי כותרת טובה כרגע}

גם אם הוכח כזה דבר {מה שאני לא מסכימה איתו}, האם אמונה בכל דבר כמעט היא הגיונית? האם המדע המוכח והנחקר שנחשב לסדרה של עובדות מוצקות הגיוני לגמרי? למרות שאני מאוד ריאלית, לא "קונה" דברים בקלות ונוטה בדרך כלל להאמין למה שנראה הגיוני, אני לפעמים מטילה ספק במה שאנו מחשיבים לעובדות. בתקופות מוקדמות יותר, האמינו שהעולם שטוח, ואיש, במשך תקופה מאוד ארוכה וממושכת לא עיער על כך. יש אפשרות שכל העולם המדעי שלנו הוא שטות אחת גדולה ושאמת אחרת מסתתרת מאחוריה. הנקודה שלי היא, לך תדע מה זה הגיון. חוץ מזה, אם אנשים מסויימים מעדיפים להאמין בדבר זה או אחר, כל עוד זה לא מפריע לאחרים לעשות כך גם, למה זה מפריע לך?

DaviX

New member
זמני תם

אולי אני נשמע אידיוטי אבל אני לא מאמין במדע אני חושב שהכל זה נסיון להסביר את הלא נודע, ומה שמצליחים בסוף להסביר זה דברים שכביוכל נראים הגיוניים אבל אי אפשר לדעת אם באמת הם נכונים, לא משנה כמה תוכיח משהו, תמיד תצא מהנחה שאין לה ביסוס אחר ממדעי שהוא בעצם גם חסר כל שחר, למעט הגיון. דמיינו לעצמכם שהיו אומרים לכם עכשיו ש1+1=5, נכון נשמע מעוות? דמיינו לעצמכם שזה נכון.

jammit

New member
המממ.... <מהרהרת>

עכשיו כשאני מסתכלת על זה בצורה כזאת, אני מבינה שאתה באמת צודק. האם יש משהו בטוח ועובדתי בעולם?

Nizzan Cohen

New member
אני

חושב, אני קיים. ואפילו הכל אשלייה - מישהו צריך לחוות אותה.

נימרודל

New member
השאלה היא- איך אתה מגדיר 5.

כ2 או כ5. או כמשהו אחר... טוב עכשיו אני שתם מבלבלת אתכם... ואני לא חושבת שזמנינו תם. ממש לא!

DaviX

New member
זה בדיוק מה שבאתי להראות

הכל זה עניין של הגדרות שמבוססות על עוד הגדרות שבעצם גם אם יהיה אפשר להוכיח את הבסיס על יותר מלוגיקה ומדע (שהרי גם המדע מבוסס על עוד מדע) הכל בסוף מתגמד לעומת הקיום.

Justin Angel

New member
בעניין מספרים

אם ניצא מנקודת הנחה שקיים מספר בשם אחד המדבר על יחידה בודדת של דבר כלשהו, ונסכים כי קיימת פעולה בשם חיבור, אז נהיה חייבים להסכים לקיומו של המספר שתיים, ושלוש וארבע וחמש, וללוח הכפל. זה היה פילוסופיה מתמטית על קצה המזלג :)

Marsha Figg

New member
1+1 לא שווה 2!

ראיתי פעם הוכחה כזאת, משהו מתוסבך קצת עם aים ו-bים... הוכיחו שזה שווה 1 אם אני לא טועה... מתמטיקה זה לא דבר של היגיון זה הכל שטויות (ויסלחו לי המתמטיקאים...), והציונים שלי בנושא יוכיחו זאת.

למעלה