האם זקנתם מביישת ? ושאלה לדיון

psychojr

New member
האם זקנתם מביישת ? ושאלה לדיון

אילו במאים לדעתכם, מביישים בסרטיהם האחרונים או לפחות בהתקופה האחרונה את התהילה שהייתה להם מסרטיהם הראשונים והקלאסיים אפילו לדוגמא, וודי אלן !? יש לכם עוד דוגמאות ??? (לא חסרות לי, אבל רציתי להשאיר גם לכם לאמר) ושאלה נוספת קשורה ששוה לדון בה האם במאי צריך להחשב למצליח לפי סרטיו הראשונים או שיש צורך להסתכל דווקא על מה שהוא עשה לאחרונה לדוגמא, רידלי סקוט האם להלל אותו בגלל בלייד ראנר או בגלל גלדיאטור ובלאק הוק דאון ? ואני לא משווה ברמה, אני רק אומר לדוגמא עליו, שהוא מצליח להישאר במאי מצליח
מה דעתכם ?

Ice machinE

New member
גלדיאטור סרט משעמם!!!

לקח לי 5 פעמים לעבור את הקרב ההתחלתי כדי לאזור כח וחשק להמשיך לראות אותו. לקראת אמצע הסרט החזקתי את עצמי חזק חזק לא להירדם מהשעמום.

Rockamora

New member
משעמם?!?!?! מה????

זה אחד הסרטים היותר טובים של ראסל קרואו! אני ממש אהבתי! ראסל קרואו משחק שם מעולה- חואקין פיניקס גם! סרט מצויין! (עם פסקול מדהיםםםםםםםםםםםם)

On23

New member
ראסל קרואו חרה בגלדיאטור.

פשוט חרה. >< חואקין פיניקס מ מעולה.

הוא שיחק הרבה יותר טוב מראסל

אבל ראסל היה בסדר בסרט לא הגיע לו האוסקר אבל הוא היה בסדר גמור לדעתי. כמובן שהוואקין לדעתי גנב את ההצגה ונשדד מן האוסקר שלו שלא בצדק :(

ID3D

New member
they... they betray, i am your only

true friend now! (תעלמו, היה לי התקף מטאליקי). גלאדיאטור לא משעמם! פויה לך, אולי אתה פשוט לא אוהב את הסגנון, אל למי שכן אוהב זה סרט מואי כיף!

Ice machinE

New member
ואיזה סגנון זה בדיוק?

אני אוהב סרטים, אני לא אוהב מסטיקים וגלדיאטור זה מסטיק!

The Human Torch

New member
גם רידלי סקוט...

נפל בחלק מהסרטים שלו לפי דעתי. לדוגמא, ג'י.איי ג'יין הנוראי במיוחד שהוא ביים. אני לא חושב שיש הרבה במאים שאפשר להגיד עליהם שהם הצליחו לשמור על סרטים מעולים ומצליחים לאורך כל הקריירה שלהם, זה מאוד נדיר. סך הכל זה טבעי שלכל יוצר יש תקופות שהוא מצליח בהם יותר ותקופות שהוא פחות מצליח בהם. לפי דעתי אפשר למדוד הצלחה של במאי רק לפי כמה נאמן הוא נשאר לעצמו וליצירות שלו. ואם מסתכלים על זה ככה, וודי אלן מצליח ביותר, מפני שאפילו אם הסרטים האחרונים שלו היו פחות טובים ו\או פחות הצליחו, אני חושב שהוא עדיין עושה סרטים כמו שהוא אוהב ורק כמו שהוא אוהב. אותי אישית האחים כהן איכזבו ב"האיש שלא היה שם" ו"אכזריות בלתי נסבלת", בשניהם לא הרגשתי עד הסוף את תחושת האחים כהן שהרגשתי בכל שאר הסרטים שלהם. מצד שני, הסרט האחרון שלהם[The Ladykillers] חזר לסגנון היותר ישן שלהם ועשה לי את זה מחדש.

psychojr

New member
לא דיברתי על כל סרט

אף אחד לא מוציא רק סרטים טובים השאלה היא יותר אם במאי עשה בתחילת דרכו סרטים נפלאים ובשנים האחרונו רק בעיקר סרטים גרועים ,כמו טרנטינו למשל
האם גם אז יש להחשיבו לבמאי טוב עדיין אני למשל טענתי שאם במאי הכשל בסרטיו האחרונים לא ממש מעניין אותי מה הוא היה פעם ושוב אני מדגיש אין כוונה לסרט אחד בלבד רידלי סקוט עשה גם את חניבעל זה הכלל שמעניין

העממממ

קרא לי שמרנית ;) אבל אהבתי את רידלי בתקופתו הישנה של בלייד ראנר ושות'. גלידאטור בסדר, הרבה יותר טוב מטרויה וכל שאר הסרטים ההיסטורים שנעשו אבל הוא עדיין לא משתווה לבלייד ראנר. ועכשיו הוא עושה סרט עם *שיעול עצבני* אורלנדו כלום. שהוא ללא ספק אחד השחקנים הגרועים ביותר. שחקן גרוע עלול לפגום באיכות הסרט. אבל אני לא אשפוט מבלי לראות ורוב הסיכויים שלא אראה בגלל העבודה והכל. את וודי אלן מעולם לא אהבתי :X תסתכל אבל על אוליבר סטון שעשה בעבר סרטי ענק מצוינים וכיום הוא נאלץ להסתפק ב"אלכסנדר" הכושל. :\

psychojr

New member
דווקא יש בינתיים ביקורות קהל

אוהדות לסרטו של רידלי סקוט השאלה שלי הייתה יותר עקרונית נתתי את וודי אלן כדוגמא כי סרטיו בשנים האחרונות פשוט גרמו לי לא לחכות לסרטים שלו אני טענתי שבמאי צריך להימדד לפי סרטיו בשנים האחרונות כי כל אחד משתנה השאלה אם הוא מצליח לשמור על איכות

לא חושבת שמצליחים לשמר את זה

ככל שהזמן עובר אני רואה שכבר.. לא עושים סרטים כמו פעם ושבמאים טובים סרחו העמ מה הביקורות אומרות? ויש שיר של פיית נו מור בטלויזיה שלי עכשיו וייי

psychojr

New member
יש בזה משהו

אני חושב שיש התדרדרות וקשה לעשות קלאסיקות כמו פעם אולי כי קשה יותר לחדש אחרי כל שנות הקולנוע אבל השאלה שלי הייתה יותר מה צריך להיחשב לבמאי מה שהוא עשה מזמן או מה שהוא עשה לאחרונה אני מבציע על לאחרונה !

psychojr

New member
זה ברור קיין, השאלה היא

מה עושים אם מזהים שתי תקופות לדוגמא סרטי מופת בעשורים הקודם סרטים גרועים בעשור האחרון... וכמו שאמרתי פה בתגובות אחרות לא סרט מקרי גרוע או משהו כזה אלא כמה, מגמה כלשהי

אני חושבת שינסו להתמקד

על התקופה היפה ולהעלים עין על הסרטים הגרועים כמו שעושים ברוב המקרים. אם טים ברטון יתחיל לעשות סרטי חרא לעת זקנה (לא יקרה!) הוא יחשבב במאי טוב בשבילי בגלל אותם סרטים מסויימים שהוא עשה בעבר :)

psychojr

New member
אני עדיין די בטוח

שאחרי 5 סרטים גרועים שטים ברטון יעשה (לא יקרה !) לא תחכו לסרט השישי !

לא יודעת..

נראה טריילרים... אם זה יעניין אותנו מאוד אז כנראה שכן אבל אם באמת יהיה לו משהו כמו שישה סרטים גרועים ברצף (לא יקרה!) יש מצב שנפסיק פה ונמחזר בדיוידי את הסרטים היפים והטובים וככה נזכור אותו :)

למעלה