האם חברה אמריקאית יכולה לתבוע ישראלי

איך אפשר להסיר שימוש בשמי באתר אינטרנט?

שלום,
לפני כמה שנים לקחתי יעוץ אצל מישהי, שמחתי להמליץ עלייה והשם שלי מתנוסס באתרה.
אך היום אני לא רוצה ששמי + הוידאו שלי יהיה חשוף לכל בגוגל או באתרה.
היא מתעלמת מהבקשות שלי להסירה, האם אפשר להגיש תלונה במשטרה?

תודה מראש!
עומרי

האם חברה אמריקאית יכולה לתבוע ישראלי

שלום לכולם,
אבא שלי היה סוחר יומי באינטרנט, הוא השתמש בשירות של איזה חברה שנקראת esignal שעולה משהו כמו 120 דולר בחודש,
יום אחד הוא פשוט הפסיק את החיוב בכרטיס אשראי כי הוא רצה לעזוב אותם.
כמה חודשים אחרי זה הוא קיבל התראה בדואר לשלום 1200 דולר אם לא זה יעבור לשירות גביה חיצוני.
השאלה היא אם הוא בכלל צריך לשלם כי הוא לא חתם על כלום והוא לא רצה את השירות, הוא לא כזה מבין במחשבים או אינטרנט.
הם חברה אמריקאית בכלל, מה ההשלכות אם לא משלמים על דבר כזה?

תודה מראש!
עומרי

אבקשך לשרשר את שעלותיך

בהתאם לכללי הפורום.
הפעם, אני אשרשר במקומך, אבל מבקש שלא יישנה.

לא זאת לא השאלה הנכונה

השאלה הנכונה היא מה דינו של המקרה של אביך.
חברה אמריקאית לפעמים יכולה לתבוע ישראלי ולפעמים לא יכולה. לתבוע איפה? בישראל? בארה"ב? במקום אחר?
והאם כדאי לה לתבועבישראל חוב של 1,200 דולר? יש חברות שכדאי להם (שיש להן נציגות או משרד עסקים בישראל) ויש כאלה שלא כדאי להן. אם לא, סביר להניח שלא יהיה כדאי לה לתבוע בישראל.
ובארה"ב יהיה צורך להראות לבית המשפט שיש סמכות מקומית ולשכנע את בית המשפט האמריקאי שיש הצדקה להתיר המצאת כתבי בי-דין מחוץ לתחום השיפוט האמריקאי.
השאלה אם צריך לשלם היא שאלה שיכולים לענות לה רק אחרי שקורים את החוזה. זה שהחוזה לא חתום לא משנה.
וזה שהוא לא מבין באינטרנט ובמחשבים, לא משנה, מה שהוא צריך לדעת לפני שהוא נכנס לעסקים זה איך עושים עסקים באותו תחום וידע בסיסי בדיני חוזים.
אחת השאלות החשובות היא איך מביאים חוזה לסיום. האם התחייב לתקופת שירות מראש? האם צריך להודיע מראש על סיום ההתקשרות? כמה זמן מראש?
עצתי היא כי תקבע פגישה עם עו"ד שבקיא בדיני אינטרנט, תציג לו את החוזה (שקרוב לודאי אביך לחץ על לחצן I AGREE כשהזמין את השירות החדשי) ואת הפניות של החברה ותקבע איתו פגישת יעוץ.

למעלה