האם חובה להתחסן?

stkachov

New member
האם חובה להתחסן?

אני יודע שזה יישמע מצחיק, אבל לי יש בעיה רצינית עם זה... אני ממש פוחד מכל הזריקות וכל העסק הזה. יש מצב להתחמק מזה?

../images/Emo13.gif אין מצב להתחמק (אלא אם..)

אלא אם יש לך רגישות לחיסונים האלו. עם זאת, אני ממליץ לך להתמודד עם הפחד מזריקות
. אתה כבר לא ילד.. אתה הולך לצבא. אתה תקבל עוד הרבה זריקות בחיים שלך. תתרום דם. תקבל אינפוזיות. מי יודע... הצבא הוא אחלה מקום להתמודד עם מחטפוביה. הזריקות ביום הגיוס ניתנות במחטים בלתי מורגשות. הן כואבות רק כמה שעות אחרי כשהחומר הפעיל מתחיל להגיב. תעסיק את עצמך בסוגיה הפסיכולוגית - כמה פעמים יצא לך להפצע סתם ככה? כמה פעמים נפלת וירד לך קצת דם? כמה פעמים שפשפת את העור עם המדרכה? כמה פעמים הכידון של האופניים נכנס לך בצלעות
? ההבדל היחיד בין זה לבין זריקה זו העובדה שלא היית מוכן לזה קודם. מבחינת כאב - זריקה פחות מורגשת. זה פסיכולוגי, וככל שתקדים להכיר בכך- כן ייטב.
בהצלחה בכל מקרה!

תחשוב שמישהו צובט אותך... ../images/Emo13.gif

יהיה טוב
. תמו נעוריך
. (משום מה אני מדקלם לי בראש את בפרדס ליד השֹקת)

stkachov

New member
רגע, ואפשר

אולי להתחסן באזרחי ולהביא להם אישורים על כך?

כן. אבל באמת שאין הבדל.

להפך. הצבא מודע לבעייתיות עם אנשים רגישים ולכן משתמש במחטים דקות במיוחד. הזריקה לא כואבת. לא מורגשת למעשה. ישנם כאבים שבאים לידי ביטוי בכתף תפוסה בד"כ והם נוצרים כמה שעות אחרי הזריקה או אפילו אחרי כמה ימים. הכאבים באים כתוצאה מהחומר הפעיל ולא משנה איפה תקבל את הזריקה.

אני...

קיבלתי המון זריקות בחיים שלי, ככה שאני כבר לא ממש מרגיש.. אבל אני יכול לתת לך עצה מנסיון, ותאמין לי זה יעזור. כשאתה מקבל זריקה, תדמיין שאתה מכבה נר, ממש תנשוף בעדינות. גם פסיכולוגית זה מפחית כאב (דמיון מודרך משתמשים בזה הרבה) וזה גם תרגיל נשימה טוב. עמי

למעלה