האם חוויתי שיתוק שינה או משהו אחר?

Yochi22

New member
האם חוויתי שיתוק שינה או משהו אחר?

בנובמבר 2015 בשבת אחר הצהריים, ישנתי וכשקמתי (עדיין שכבתי על הצד, במיטה והעיניים פקוחות), הרגשתי מין תחושה פנימית שקרובי משפחה שלי שנפטרו מרחפים מעלי..לפתע הגיעה מין יישות קטנה ושלילית, היישות היתה נראית כמו זקן שלבש חלוק לבן וכובע לבן, היה בערך בגובה מטר והרגשתי שהוא רע, חשבתי שהוא שד. הוא נעמד עלי. אני שוכבת על הצד ומנסה להסתובב ולראות אותו אך אני לא מצליחה לזוז והוא לא נותן לי לזוז..ורק רואה אותו לא דרך העיניים. ניסיתי לצעוק "הצילו" ולא יצא לי קול מהפה. הרגשתי ממש חסרת אונים.. ואז פתאום הוא עזב אותי בבת אחת ונעלם. הסתובבתי מהר כדי לראות אותו. לא ראיתי והרגשתי גל חום בראש מרוב הבהלה. היה לי פחד שהוא שאב ממני אנרגיה..
אז חקרתי אחר כך את התופעה שקרתה לי והגעתי למסקנה שזה שיתוק שינה. האם באמת זה שיתוק שינה? והאם מעבר להסבר המדעי והיבש, יש לזה הסבר מיסטיקני?
תודה לעונימ.ות.

נשמע

שאיזה צדיק התערב בגורלך וחיובך כלפי הבעל המשלים בנצח ,
ואולי לקח כוח לטובת זה שאת מיועדת לו , לי זה נשמע דווקא דבר חיובי ,
וברכה לעתיד לבוא .
דוד

בפולקלור היהודי

דמות לבנה היא כאילו צדיק , ותחושת הרוע שלך , זה רישעותך או המצב הלא נקי שאת נמצאת בו בראותך צדיק , ואז מה אני אשם הוא אשם ורשע ,
זה שהוא גמד זה בגלל שאת לא זכאית לקבל כזו חשיפה של אורות שיכולים להזיק לך
אם הוא יראה במלוא הדרתו וגובהו ,
וזה לפחות לפי היהדות ,
מבט על טהור ממצב נורמטיבי קיומי חילוני במציאות הקלוקלת נראה כך .
ואז כאילו הדמות רשעית .השלכה שלך לגבי טוהר .
אם הדמות היתה חשוכה ושחורה והשערות היו סומרות הייתי מייעץ מהר לרוץ לאיזה רב שיכנוזי גדול .
דוד

Yochi22

New member
קודם כל תודה שהקדשת מזמנך וענית לי:)

אז אם הדמות היתה לבושה לבן (צבע העור שלו לא היה לבן), אז אני לא צריכה לפנות לרב?
ואשמח אם תוכל יותר להסביר לי למה הוא צריך לקחת כוח ממני לבן זוג ואיך זה יכול להיות לטובתי? (אין לי בן זוג ותאמת שקצת נשמע לי מוזר שיש מישהו מסויים שנחשב לבן זוג שלי..כי לפי הבנתי זה לא מחייב שיש מישהו אחד שהוא המיועד לי ויש כל מיני אפשרויות..).

זה יותר יישוב דעת מאשר כוח

דהיינו לך יש פיתרון במבנה המשלים של המיועד לך של יישוב דעת ,
דהיינו בנצח יש בעל שאת צלע שלו לפי היהדות , והוא נעזר ביישוב דעת שלך המשלים אותו , ואז זה כאילו העתיקו חלק מהסייכי שלך לטובתו בתצורה של מאור , ולכן היה הרגש חום בראש .
בגדול אם זוכים פוגשים במשלים אם לא אז מתחברים לחלקי חילוף ,
אולי הוא כרגע בישיבה בלמעלה בעליונים ואם חיובים ולא יכול להיות איתך ,
הרבה אנשים מתחתנים אם אנשים לא להם ומסתדרים יופי .
אבל זה לא אותו דבר .
יש טענה רבנית כזו שכאשר יהיה זוג כזה משלים יהיה גאולה .
ולכולם יש עיקובים , וכולם בינתיים לא תיקנו ועוד לא זכו ,
הרי הכל סיפור אהבה ומי הזוג הזוכה זאת השאלה .
ואם יהיה אז יהיו הרבה זוגות בהרמוניה , ואהבה תפרח בעולם
והכל ישתנה לטובה .
דוד

kikona126

New member
דוד

אני אתחיל עם זה שאני לא תמיד מסכימה עם מה שאתה רושם.
אבל, ויש פה אבל מאוד גדול, אתה מעשיר את הידע שלי ושל קוראים אחרים פה. יכול להיות שעם השנים אני עוד אסכים עם כל מה שאתה כותב ואבין את הרמה הרוחנית בגובה בו אתה מדבר. ויכול להיות שלא.
לגבי מה שכתבת פה, אהבתי את ההסתכלות היהודית על החוויה של יוכי. גם ההתבוננות שלי היתה לכיוון הדת, אתה הוספת פה אינפורמציה שאני לא מכירה ומעלה שאלות רבות.
&nbsp
יוכי, אכן מדובר במקרה של שיתוק שינה, אולם שיתוק שינה בו רואים דמויות מביא איתו יותר מאשר שיתוק שינה, אלא פרשנות ודברים שמעבר. אני לא אגע בפרשנות של דוד כי אני חושבת שהיא הנכונה לך.
&nbsp
דוד התייחסת ללבוש של הדמות, שלבשה לבן ויוכי דיברה על צבע העור של הדמות שהוא לא היה לבן. מה במקרה והדמות לובשת שחור? מה יכולה להיות פרשנות לדמות שכזאת? (ללא קשר לחלום של יוכי) איזה הסתכלות יש לזה מהיהדות? ומה לגבי דמות שצבע העור שלה הוא זהב (ואור יוצא ממנה)

אז בוא נראה

הסתכלות יהודית , שאלה כמו זהב או שחור , זה מה במרחב או בחשוך ,
וזה בפרשנותכם בלבד בשחור , זהב כולל מספר הגבלות , אלא אם יצרת זהב בעצמך ,
לדעתי שטויות ממוחשבות שחוזרות על עצמן ,
זה אמיתי רק שהשערות סומרות , השאר תוכנת מחשב .
דוד

למעלה