האם חוזה שכירות יכול להגן על זוג לא נשוי?

האם חוזה שכירות יכול להגן על זוג לא נשוי?

אני בזוגיות וגר עם בן זוג בדירה בבעלותו.

הבן זוג מבקש שנעשה הסכם ממון

אני מנסה לברר:
האם באמת אני רשאי לתבוע כל מיני זכויות שלו שאינן הדירה- קרן השתלמות ועוד ?

אם היינו גרים בדירות נפרדות אבל היינו בזוגיות ארוכה- לא היינו נחשבים ידועים בציבור ואז לא היה לו חשש?
אם אחתום איתו על חוזה שכירות - האם זה ימנע את ההסתכלות עלינו כידועים בציבור ואז שוב- אין לו מה לחשוש?

אם היינו זוג שחי בנפרד- עדיין יש צורך בהסכם ממון?

רואה 6 6

New member
זה המקום להגיד לך שזה מתחיל להרגיש לא טוב

ובלי ליהיות פסיכיאטרית גדולה,אתה מסובך נורא עם עצמך במערכת היחסים הזו.
תכלס,לשאלות כאלה עורך דין יכול לענות יותר טוב וזה עדיף בפרט לאור העובדה שהסכם ממון עלה על הפרק. רק עברתם לגור יחד וכבר כל אחד שולף את התותחים של הכסף, זה נשמע לא טוב. משהו ביניכם עובד בחוסר אמון מוחלט.

siv30

New member
התשובה שלך מצביעה על חוסר ידע/ מודעות לסוגייה המורכבת הזו

הסדרת יחסים ממוניים אינה מצביעה על בעיה פסיכיאטרית או פסיכולוגית ולא על חוסר אמון. לצערי, את לוקה פשוט בשיפוטיות יתר שנובעת מבורות ביחס למורכבות האדירה של הסוגייה ולהשלכות האקוטיות שלה הן בתחום הזכויות אבל בעיקר בתחום החובות.
&nbsp
לא כאן המקום לפרט את כל השלכות החיים המשותפים - וחיים משותפים אינם מוגדרים רק על פי מקום המגורים בפועל אלא על פי קריטריונים מגוונים - אבל חשוב לי לציין ולהתריע שלאחר תקופה מסויימת של חיים משותפים מתקיימת הלכת השיתוף גם בנושא חובות ומי שלא דואג לעצמו מבעוד מועד יכול למצוא את עצמו לפני שוקת שבורה משלם חובות של הצד השני שנחשבים משותפים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

רואה 6 6

New member
ברור שאינני מתמצאת בנושא הסכמי ממון

אבל מדיונים קודמים שהעלה עולה תמונה בעייתית שהוא נקלע אליה ומתקשה לפתור.
הוצעו הצעות שונות וכעת נראה שהנושא מתגלגל למקומות נוספים.
הוא חייב ייעוץ מקצועי יותר בתחום אבל גם רצוי לטעמי לא רק משפטי.

siv30

New member
ככלל לאחר פרק זמן מסויים של חיים משותפים

ללא קשר למקום המגורים, בהעדר הסכם ממון שמגדיר את היחסים הרכושיים והממוניים - כל אחד מבני הזוג רשאי לתבוע חלוקה של הזכויות הממוניות והרכושיות שכוללות חלוקת נכסים (דירות/ רכב/ עסקים וכד) וחלוקת כספים (קרן השתלמות/ קופות חיסכון/ קופות פנסיה ועוד). באותה המידה שני בני הזוג רשאים לתבוע חלוקה של החובות (שזה אספקט הרבה יותר כואב).
&nbsp
אני לא עורכת דין ואני לא יכולה לייעץ לך ספציפית ובכלל הנושא הזה מורכב, בעל השלכות מהותיות וקיימת בו פסיקה ענפה ולכן כדאי ומומלץ להתייעץ עם עורך דין מומחה לעיניין.
&nbsp
&nbsp

תודה

מבין מה שרשמת. תוהה אם באמת יש דברים בגו כשמגיעי לבית משפט
או שהשופט יצחק למישהו שמבקש קרן השתלמות של אחר בפנים.

Berethor

New member
שאלה חשובה, שהרבה זוגות לא מודעים עליה או לא חושבים רחוק

כן בגלל החוקים המעפנים שיש בישראל, גם זוג לא נשוי עדיף שיעשה הסכם ממון, ככה הוא יהיה בטוח שלא תנסה לתבוע ממנו את הרכוש שלו. זה לא אישי, זה פשוט בשביל הביטחון, ואתה במלא לא צריך תרכוש שלו, הרי לא בשביל זה אתה גר איתו, לזוג שחיי בנפרד אבל לא נשוי אין סיבה לעשות הסכם ממון, אבל לזוג שחיי ביחד גם אם הוא לא נשוי, הם יכולים להיחשב לידועים בציבור, ואז האחד יכול לעקוץ את האחר מבחינה כספית. ככה שעדיף או שתעשו הסכם או שתמשיכו לגור בניפרד, חוקים בעייתים, אין מה לעשות.

http://he.wikipedia.org/wiki/ידוע_בציבור

בהמשך לשרשור הקודם, מסכימה עם רואה 6 6

לגבי כך שזה כבר מרגיש לא טוב.

בן הזוג שלך צודק בדרישתו להסכם ממון. מצידך, אתה מתלונן על חוסר השיוויון במצב הנוכחי אבל הכיוון שאתה בוחר ללכת אליו לא הולך "בד בבד" עם זוגיות חפה מאינטרסים (שממנה בן הזוג שלך חושש ויש לו ממה..).

לגבי יתר שאלותייך, יש עו"ד שמתעסקים בתחום שיוכלו לתת לך מענה. מניחה שלצד החוקים יש בעניינים האלה גם הרבה תחומים אפורים.

B L I M P

New member
לא הייתי מתייעצת עם הדיוטות על עניינים משפטיים

אז מצטרפת להמלצות מעליי - מציעה להתייעץ עם מטפל ואם מחליט להשאר בקשר אז גם עם עו"ד.

עו"ד!

אין טעם לשאול שאלות כאלה בפורום לא מקצועי בתפוז.
&nbsp
והאמת, שבמקרה שלכם, הסכם ממון יכול להיות משהו שיוריד הרבה דרגות של שני הצדדים.

למעלה