האם חולי אלצהיימר יכולים לטוס?

justme007

New member
האם חולי אלצהיימר יכולים לטוס?

חשבתי לקחת את אמא ואבא לטיול בטורקיה בסוף הקיץ, אבל אני מאוד מתלבטת כי אני לא יודעת מה המשמעות של זה מבחינת המחלה. זה החלום של אבא לטוס לשם, הם רק היו בארה"ב אצל אחותי ולא ממש טסו לאף מקום - אני רק חושבת על זה. אמא צריכה כל 2 דקות שרותים שהיא בחוץ, ולפעמים שהיא הולכת אחרי שניה היא שוב צריכה כי היא שוכחת מה יהיה שהיא תהיי במטוס, או שנצטרך להמתין במקום שהוא ללא שרותים? או שנטייל והיא תהיי עייפה? האם למישהו היה את אותה הבעיה?

פנטזי1

New member
שלום לך

לפי דעתי לא כדאי לקחת חולה אלצהיימר לטיול לחו"ל .הבלבול שגם ככה קיים רק יכול להחמיר,בשביל החולה היציבות והקביעות משמעותיים מאוד כל סטיה מהנורמה מכניסה אותם ללחץ ולבלבול( לכן גם אישפוז בבית חולים גורם להם לבלאגאן נוראי).

zs1957

New member
אין לקחת חולה אלצהיימר לטיול בחו"ל

היי justme007 לדעתי אין לקחת חולה אלצהיימר לחו"ל. כל סטייה מהשגרה תגרום לה לבלבול וחרדה וכל הטיול יגמר בעוגמת נפש לך ולאביך.חולה אלצהיימר זקוק לסביבה הטבעית המוכרת שלו.במקום להינות בטיול אתם תתמקדו בטיפול באמא. זהבה שחם

ינשופיה

New member
תגובה

אכן הבעייה מוכרת,מחוץ לבית,בסביבה לא מוכרת לחלוטין, בעיית הליכה לשירותים עלולה אף להחמיר,משום שגם החרדות עולות. למען האמת קשה לצפות אילו בעיות יהיו. במקומך=הייתי עושה אחת מ2 אפשרויות.: לא נוסעת איתה. או-לוקחת מטפלת צמודה עבורה בלבד, שתשאר איתה במלון בצמוד,לכל ''הפתעה'' בלתי צפויה.

ענתי44

New member
justme007 ../images/Emo24.gif

לצערי, אני מצטרפת לרוב ומציעה לך שלא לקחת את אמא לחו"ל. ליבי ליבי איתך על כל מה שאת עושה למען הוריך. כל הבילויים הנפלאים שאת לוקחת את אמא בעיר מגוריה הם נפלאים באמת ( זוכרת שלא היה בית שימוש כמה התקשת?) אבל חו"ל כבר לא בשביל אמא אולי תנסי לשכנע את אבא שיסע עם אחד הילדים ויממש את החלום בשביל שניהם.

justme007

New member
../images/Emo24.gifענתי - מה שלום אמא שלך?

אני מאוד דואגת לך ולאמא שלך ומקווה שהכל בסדר. רק שתדעי שאני מאוד מעריצה את כל מה שאת עושה לאמא שלך ומרגישה שאני לא עושה מספיק עבור ההורים שלי. לגבי השירותים הציבוריים - אכן חזרו אליי מהעיריה ולקחו את הבקשה שלי לטיפול והם בקשר איתי - שזה נחמד, כי אני מרגישה שאני יכולה לעשות שינוי, רק חבל שהעיניים שלי ושל אנשים נפקחות רק שמישהו קרוב חולה, פתאום חושבים על כל הנכים או כל שאר האנשים שאין להם גישה לדברים כאלו. אבא לא ילך בחיים בלי אמא, היא כל החיים בשבילו, ועכשיו היא כמו הילדה הקטנה שלו, הוא לא מרגיש שמגיע לו להנות שאמא ככה, ותאמת גם אני. אני כבר אחשוב על משהו שיוכל לשמח אותו גם מבלי לטוס, אני בטוחה שיש הרבה דברים שחולי אלצהיימר כן יכולים להנות מהם.

ענתי44

New member
אמא באותו מצב

ואני מאוד דואגת.היא לא מצליחה להתאושש והגוף שלה שהולך וקטן שם בבית חולים לא מצליח להלחם. זה כבר המון זמן שהיא עם הדלקת למרות מתן אנטיביוטיקה. לא מצליחה לאכול ודי אפאתית. אני כל כך אוהבת אותה ומפחדת שיקרה משהו... נאחזת בסימנים קטנים כמו שסוף סוף סירבה לאכול דיסה כי היא שונאת ובשבועיים האחרונים לא היה בה הכוח לומר לא רוצה! ומקווה לטוב. לא חשוב אם רק שקורה משהו מתעוררים החשוב שיהיו שירותים ציבוריים לרווחת הרבה אנשים בפרט הנכים. לא כל אחד היה עושה למען זה. את עשית ואני אומרת לך כל הכבוד! אני מבינה את אבא שלך. אני מרגישה כמוהו. וכן יש הרבה מקומות שאפשר לשמח את אמא ואבא יחד.

justme007

New member
קורנית - תנסי פעם.

אני אמנם חילונית אבל אני מאמינה בתפילה, שאני אומרת תפילה, אז אני מתפללת בתוך הלב בפנים ומבקשת שישלחו לה רפואה שלמה. גדלתי בבית דתי וחונכתי לדת והרבה פעמים בחיים זה דווקא עוזר, במיוחד שמתפללים עבור מישהו, אז יש מישהו למעלה ששומע, כדאי לך לנסות פעם אולי מישהו יקשיב לך אם תתכווני לזה מכל הלב.

ronnyw

New member
מצטרפת לקורנית

תפילה טובה ונהדרת רק למי שמאמין בה. ואשרי המאמין בתפילות, כי זה נותן תקווה כנגד כל הגיון. אינני מאמינה בתפילות, או בהשגחה שמתעניינת בי ובבעיותי הקטנות. כך שלשכמותי נותר לסמוך רק על ההגיון, לפעמים רפואה, לפעמים קצת מזל...

zs1957

New member
גם אני גדלתי בבית חילוני

ואני לא דתיה. ברם, אני מאמינה ,שהתפילות עוזרות. כאשר אדם מתפלל המוח שלו עסוק במחשבה אחרת,הוא יותר רגוע, פחות מתוח, זה כמו שהוא עושה מדיטציה,או יוגה ,או היפנוזה עצמית. כאשר הגוף רגוע והמחשבות הן חיוביות ,הוא מגיב אחרת. נפש בריאה בגוף בריא.יש לנקות את המוח ממחשבות שליליות ולחשוב מחשבות חיובית,לחשוב על דברים נעימים,לסלק את כל המחשבות השליליות מהמוח. האנרגיות השלילות יוצאות ונכנסות אנרגיות חיוביות. זהבה שחם

zs1957

New member
התפילות עוזרות הוכח במחקר

היי קורנית, מחקר שנעשה בארה"ב לגבי תפילות של חולים הוכיח שהתפילות עזרו. אדם המתפלל יש לו את האמונה והתקווה שמשהו למעלה יתן לו את הכוח להלחם ולנצח את המחלה. לזה קוראים בלשון הרפואית החלמה. זכותך לא להאמין בתפילות,זה לגיטימי. זהבה שחם

zs1957

New member
תפילה לשלומה של אמא של ענתי

היי ענתי, צר לי לשמוע שאמא לא מצליחה להתאושש מהמחלה.אני רוצה לנחם אותך שהייתי עם אמא שלי מספר פעמים במצבים קשים בבית חולים ,שפחדתי שיקרה משהו ולבסוף הגוף הקטן והצנום שלה הצליח להתגבר. אני נושאת כל יום תפילה לשלומה של אמך ואני מקוה שהיושב במרומים שומע את תפילותי ויתן לה את הכוח להבריא ולצאת מדלקת הריאות שפקדה אותה. אני מחזקת אותך ושולחת לך ולאמא חיבוק גדול עם הרבה אהבה. זהבה שחם

justme007

New member
זהבה אני מסכימה איתך

ונושאת תפילה ביחד איתך לאמא של ענתי, זכותה של קורנית לא להאמין בתפילה. איש איש באמונתו יחיה.

ronnyw

New member
ועוד מילה על תפילות:

לא כל כך רוצה להיכנס לויכוח תאולוגי בענייני תפילות והשגחה עליונה, אבל לא רוצה להישאר חייבת: כפי שאמרתי, תפילה עוזרת למי שמאמין בה. זה לא שאלוהים או מי-שזה-לא-יהיה יושב שם למעלה, שומע שרוני מבקשת שידוך טוב, ומיד רץ למלאך גבריאל ונותן לו משימות לביצוע... עצם האמונה בתפילה זה מה שעוזר. פסיכולגיה (בגרוש). כמו שאמונה באלים ביוון, כמו שאמונה בבודהה בהודו, כמו שאמונה במים הקדושים מהירדן (שסוחרים זריזים ממלאים בבית), כמו שאמונה בכיסא שבגללו נכנסים להריון וכו' וכו' - מבחר שטויות. המשותף לכולם - אין מאחריהם שום-כלום מלבד אמונה של אנשים שרוצים להעזר. לכן מי שמאמין בתפילות, מי שמאמין בקמעות, מי שמאמין בלחשים של בבה כזה או אחר - שימשיך להאמין, כי עצם האמונה עוזר ומקל !!

justme007

New member
את כנראה לא מבינה בכלל מה זה תפילה

מי דיבר על אלוהים? על השגחה עליונה? על קמיעים? - אני אפילו לא דתיה. דיברתי על תפילה שבלב, בקשה, משאלה שאמא של ענתי תרגיש טוב. אם את לא מאמינה אז את לא צריכה לזלזל באלו שכן מאמינים ולקרוא לזה פסיכולוגיה (בגרוש) או איך שלא קראת לזה. יש הרבה אנשים דתיים שמאמינים ואני מכבדת אותם לא פחות מאנשים שלא מאמינים.

ענתי44

New member
מעבירים את אמא היום בית חולים

אתמול ירד החום אבל היא היתה במצב לא טוב הרופא רצה לשחרר אותה הביתה. ברגע הראשון שמחתי כי גם אמא רוצה הביתה וגם אני על סף התמוטטות מבית חולים, ויש לי מונדיאל שאני מחמיצה, אבל, הבנתי שאמא לא מסוגלת לחזור לשיגרה ודי מהר היא יכולה לחזור שוב... אז פניתי לרופא ואמרתי לו את זה והוא שאל אם אפשר בבית חולים אחר, הרצפלד בגדרה וממש שמחתי, זה בית חולים שמיועד לקשישים עם רופא גריאטרי ושם יתנו לי מענה לעוד דברים כמו קשיי הבליעה שהחלו בבית חולים. ובאשר לתפילה, אני חושבת כמו זהבה. רוני ידידתי וגם קורנית,ממליצה לכן לקרוא את " כוחו של התת מודע" של מרפי. מדובר שם על התפילה, ולא. לא מבחינה דתית.ממש לא. אני מאמינה של התפילה. אז אולי אם חברה שלי הלכה לאיזה קבר של צדיק והתפללה לשידוך בשמיים לא שלחו לה בן זוג אבל עצם האמונה שלה שזה יקרה גרמה לשינויי דפוסי ההתנהגות אצלה והיא אכן מצאה שידוך.

למעלה