מרוצה יקירתי ../images/Emo39.gif
נכון כל אחת מאיתנו שונה? נכון הסמפטומים של המחלה דומים מאוד, אבל לכל אחד יש גם את הדברים שמיוחדים לו (או שמתארגנים בקבוצות עם עוד חולים, אבל לא עם אותם החולים)? כך זה גם לגבי תרומת דם, או בכלל - רמות ברזל. כתבתי בתגובה הראשונה שלי, שיש קודם לעשות בדיקה בקופ"ח, והערכים צריכים להיות באמצע הטווח, ולא גבוליים כדי לתרום דם. אכן, לא כל אחד צריך לתרום, ובריאות התורם היא החשובה ביותר. אבל, עצם זה שיש למישהו פיברו' או תשישות, לא בהכרח אומר שהוא לא יכול לתרום. השאלה היחידה היא האם רמות הברזל של אותו אדם מאוזנות או לא. ואני משכירה, שרמות הברזל איננה הגדרה למחלה, אלא רק סימפטום משותף. אני מאוד שמחה שהצלחת לקשר בין התרומות לבין חוסר הברזל והפסקת לתרום. אצלי באופן אישי, אין בעיה לאחר תרומות (גם לאחר הופעת המחלה), אני קמה יחסית מהר, ומרגישה טוב גם לאחר התרומה, ומצליחה לעשות יותר פעילות ממה שמותר לעשות ביום התרומה, לפחות אם תשאלו את המתרימים. בעבר היתה תקופה בה הייתי אנמית, ואז במשך כשנתיים לא תרמתי, עד שרמות הברזל, המוגלובין וB12 התאזנו לחלוטין!!! רק אז חזרתי לתרום. מאז אבחון המחלה, והשיחה עם ההמטולוג אותו הזכרתי, אני מקפידה לעשות בדיקת דם לפני כל תרומה, וזה בהחלט בסדר. לכן כתבתי כאן, כדי שכל אחד, המכיר את סיפורו האישי, יוכל להחליט אם לתרום או לא, ולא על בסיס זה שלך היתה בבעיה גם אני לא אתרום, או בגלל זה שלי אין בעיה, את תתרמי ותינזקי. שתהיה לכלולנו שבת שלום ושבוע טוב, תרגישי טוב, ימית