האם חולי פיברומיאלגיה יכולים

יאנוס

New member
האם חולי פיברומיאלגיה יכולים

לתרום דם? האמת שאני אפילו לא יודעת אם אני חולה בפיברומיאליגיה. רופא אחד אמר לי שיש לי דלקת פרקים. אחרי שראיתי שאין שיפור בעקבות טיפול שלו החלכתי לרופא אחר שהזכיר אפשרות של פיברומיאלגיה. בכל מקרה אין לי את כל הסימפטומים שמתוארים כאן בפורום. השאלה, בכל אופן היא האם אני יכולה לתרום דם?

בטיה

New member
לא מומלץ

דילול דם לחולי פיברומיאלגיה יכול להיות די מסוכן.

מרוצה

New member
../images/Emo39.gifבקר טוב ינוס.

להרבה חולי פיברו יש בעיות עם b12 האנשים לוקחים תוספים אז מן הסתם הם לא יכולים לתרום.

yamit23

New member
המטולוג אמר לי...

קצת לאחר האבחון בפיברו' רציתי לתרום דם (אני תורמת די קבועה), ואני צמחונית. התייעצתי אז עם מכר שלי, שהוא המטולוג ("רופא דם") ותיק, ומכיר היטב את נושאי הפיברו' והתשישות. תשובתו היתה שעלי לערוך ספירת דם דרך קופ"ח, לוודא שההמוגלובין מאוזן, בגלל הצמחונות, ולא לסמוך על המכשירים של מד"א, כי הם לא הכי מדוייקים. הוא אמר לי שאם הערכים תקינים (כלומר, לא סתם בתוך הטווח, אלא באמצע ומעלה, לא להסתפק בערך גבולי), אז אין בעיה. עכשיו לגביך, אינני יודעת אם את צמחונית או לא, אך אם ערכת בדיקות והספירות תקינות, יתכן שהתשובה חלה גם עלייך. אולם, יש דבר אחר שאינני יודעת - אני לא לוקחת תרופות. אם את נמצאת בטיפול תרופתי, את צריכה להתייעץ עם רופא אם מותר לך לתרום. בעבר היה פורום במטולוגיה בדוקטורס, שהיה לו מנהל מוצלח (ד"ר ציצוביץ), את יכולה לבדוק אם הוא עדיין עובד, ולשאול אותו. המלצה שלי, תעשי בדיקת דם דרך קופ"ח, ואם התוצאות תקינות, תשאלי את המתרימים לגבי הגבלות נוספות. קחי בחשבון, שיש סיכוי שהם מעולם לא שמעו על הפיברו', אבל מצד שני היא עצמה אינה סיבה לא לתרום, אלא רק טיפול תרופתי או בעיות אחרות נלוות, ואז תשאלי עליהם (אולי גם על דלקת פרקים, נדמה לי שאמרת שזה האבחון כרגע). בהצלחה, וכל הכבוד על המאמצים, כאמור "תרומת דם - חיים לאדם" ימית.

מרוצה

New member
תרומת דם.../images/Emo9.gif

שנים על גבי שנים תרמתי כל חצי שנה למעט תקופות ההריון. גם כשחליתי עדיין תרמתי. עכשיו מישהו גילה שאני תורמת ואח"כ מקבלת זריקות ברזל ומאז זה נגמר. הרופאה אמרה לי שלא ייתכן שכל הזמן אני מטופלת בכדורים ואני אתרום. ועוד דבר. בשנתיים האחרונות אחרי כל התרמה הייתי שוכבת עוד כחצי שעה במעקב, הרגשתי לא טוב כמה ימים אחרי. אין מה לעשות. כמו שאנחנו מסתגלים לאורח חיים שונה בגלל המחלה כך נסתגל גם לזה. שנרגיש יותר טוב. שנוכל בכל זאת לעזור במשהו.

yamit23

New member
מרוצה יקירתי ../images/Emo39.gif

נכון כל אחת מאיתנו שונה? נכון הסמפטומים של המחלה דומים מאוד, אבל לכל אחד יש גם את הדברים שמיוחדים לו (או שמתארגנים בקבוצות עם עוד חולים, אבל לא עם אותם החולים)? כך זה גם לגבי תרומת דם, או בכלל - רמות ברזל. כתבתי בתגובה הראשונה שלי, שיש קודם לעשות בדיקה בקופ"ח, והערכים צריכים להיות באמצע הטווח, ולא גבוליים כדי לתרום דם. אכן, לא כל אחד צריך לתרום, ובריאות התורם היא החשובה ביותר. אבל, עצם זה שיש למישהו פיברו' או תשישות, לא בהכרח אומר שהוא לא יכול לתרום. השאלה היחידה היא האם רמות הברזל של אותו אדם מאוזנות או לא. ואני משכירה, שרמות הברזל איננה הגדרה למחלה, אלא רק סימפטום משותף. אני מאוד שמחה שהצלחת לקשר בין התרומות לבין חוסר הברזל והפסקת לתרום. אצלי באופן אישי, אין בעיה לאחר תרומות (גם לאחר הופעת המחלה), אני קמה יחסית מהר, ומרגישה טוב גם לאחר התרומה, ומצליחה לעשות יותר פעילות ממה שמותר לעשות ביום התרומה, לפחות אם תשאלו את המתרימים. בעבר היתה תקופה בה הייתי אנמית, ואז במשך כשנתיים לא תרמתי, עד שרמות הברזל, המוגלובין וB12 התאזנו לחלוטין!!! רק אז חזרתי לתרום. מאז אבחון המחלה, והשיחה עם ההמטולוג אותו הזכרתי, אני מקפידה לעשות בדיקת דם לפני כל תרומה, וזה בהחלט בסדר. לכן כתבתי כאן, כדי שכל אחד, המכיר את סיפורו האישי, יוכל להחליט אם לתרום או לא, ולא על בסיס זה שלך היתה בבעיה גם אני לא אתרום, או בגלל זה שלי אין בעיה, את תתרמי ותינזקי. שתהיה לכלולנו שבת שלום ושבוע טוב, תרגישי טוב, ימית

dodo281

New member
../images/Emo140.gif - ושתדבש לך השנה -

הבאה עלינו לטובה -

tiaa1

New member
הי ימית, הי כולם.....בזמנו ביקשתי

אישור לתרום דם מדר' רהב...היא סרבה. היא גם סרבה לאשר לי חיסונים כלשהם...אולי רק שפעת(שממילא איני לוקחת) לטענתה ,אני במצב של שווי משקל שחבל להפר אותו ע"י מתן מנה דם. אי אפשר היה להתוכח איתה...גם כשהיינו צריכים ,לפני מלחמת המפרץ השניה לקבל חיסון לאבעבועות שחורות,וכעבור חודש לתרום דם שממנו יפיקו חיסונים נוספים. לגבי חל איסור. יתכן שזה באמת מזעזע את הגוף, ויתכן שבתוך תוכה היא מאמינה שהתשישומיאלגיה היא נגיף שעדיין לא זוהה ואין צורך להעבירו לאנשים יותר בריאים....

למעלה