האם חוק לרון הוא מלכודת

DANIAVNI

Well-known member
הנני מקבל קיצבת נכות מלאה ( דרגת אי השתכרות 100% זמנית לשנתיים מתחילת החודש )
הבנתי שישנו חוק בשם "חוק לרון" שמאפשר למקבלי קיצבה לעבוד ולקבל קיצבה
אין לי בעייה עם זה שהקיצבה מקוזזת עם הגידול בהכנסה מעבודה

השאלה והבעייה שלי, הרי בזה שאני יוצא לעבוד אני מוכיח שכן יש לי כושר/פוטנציאל השתכרות כלשהו .

ואם כך, יכול פקיד התביעות להפחית את דרגת אי ההשתכרות שלי ובמקביל תקטן קצבתי
החוק אפילו מציין זאת כנסיבות שבהן יכול פקיד תביעות לשנות את דרגת אי ההשתכרות.
אמנם רשום שחור על גבי לבן
"לא יבדקו אותך רק בגלל שיצאת לעבוד...."
אבל
די ברור שניתן לראות בעצם היציאה לעבוד "מידע חדש" או אפילו הוכחה ל"מידע כוזב" שנמסר בעבר לוועדה הרפואית .
או שאולי יכולים לראות בזה הוכחה לטיפול רפואי שהצליח וגרם לך להיות חולה פחות.

בקיצור, המסקנה שלי בינתיים
תחליט מה המקצוע שלך
או שאתה עובד או שאתה נכה .

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
הנני מקבל קיצבת נכות מלאה ( דרגת אי השתכרות 100% זמנית לשנתיים מתחילת החודש )
הבנתי שישנו חוק בשם "חוק לרון" שמאפשר למקבלי קיצבה לעבוד ולקבל קיצבה
אין לי בעייה עם זה שהקיצבה מקוזזת עם הגידול בהכנסה מעבודה

השאלה והבעייה שלי, הרי בזה שאני יוצא לעבוד אני מוכיח שכן יש לי כושר/פוטנציאל השתכרות כלשהו .

ואם כך, יכול פקיד התביעות להפחית את דרגת אי ההשתכרות שלי ובמקביל תקטן קצבתי
החוק אפילו מציין זאת כנסיבות שבהן יכול פקיד תביעות לשנות את דרגת אי ההשתכרות.
אמנם רשום שחור על גבי לבן
"לא יבדקו אותך רק בגלל שיצאת לעבוד...."
אבל
די ברור שניתן לראות בעצם היציאה לעבוד "מידע חדש" או אפילו הוכחה ל"מידע כוזב" שנמסר בעבר לוועדה הרפואית .
או שאולי יכולים לראות בזה הוכחה לטיפול רפואי שהצליח וגרם לך להיות חולה פחות.

בקיצור, המסקנה שלי בינתיים
תחליט מה המקצוע שלך
או שאתה עובד או שאתה נכה .
לא בהכרח, נכון יש סתירה לכאורה 100% אי כושר ובכל זאת עובדים, המדינה גם מבינה שמקצבת נכות אי אפשר להתקיים ממש אז מי שיכול עובד, הנתונים שאני מכיר מדברים רק על 20% נכים שעובדים. גם אני נחשב נכה 100% אי כושר ועובד אלא מה מהעבודה שלי מה מהרצאות בזום שאני עובד אולי 60 דקות בחודש ומרוויח כ 150 ש"ח, על זה לא ניתן לומר לי אתה עובד נוריד לך אי כושר נכון? בכל מקרה החוק קיים שנים ויש שעובדים ומקבלים גם קצבה לא ראיתי סיפור אחד של תלונה שביטוח לאומי הוריד אחוזי אי כושר, גם אני בודק עכשיו חוק לרון אומר
חוק לרון המתוקן מתבסס על שני עקרונות מרכזיים:

• הראשון, ככל שתשתכר יותר מעבודה כך ההכנסה הכוללת תהיה גדולה יותר (קצבת נכות ועוד הכנסה מעבודה שווה להכנסה כוללת). כלומר, ההכנסה מעבודה ומקצבת נכות כללית יחד, תגדל. זאת, בניגוד לשיטה שקדמה לחוק לרון, שבה ברוב המקרים אם הרווחת מעל 1,900 שקלים הפסדת כסף, בעקבות התיקון הקצבה תקוזז באופן הדרגתי. כלומר, ככל שתרוויח יותר מעבודה כך תרוויח יותר גם בהכנסה הכוללת.
  • השני, דרגת אי הכושר שנקבעה לא תופחת בשל הגדלת השתכרותך מעבודה.
    יתר על כן, אסור למוסד לביטוח לאומי להזמין אותך לבדיקה מחדש או לשלול את קצבת הנכות שלך רק מפני שיצאת לעבוד. שתי העילות המתירות בדיקה מחדש הן:
    • הסתרת עובדות מהמוסד לביטוח לאומי בעת הגשת התביעה
    • שיפור במצבך הרפואי עקב טיפול רפואי, עד כדי כך שכבר אינך "נכה" לפי החוק.
זה במידה וקבעו נכות זמנית, אם יש שיפור במצב הבריאותי והתפקודי יכולים להוריד אחוזי נכות. שיש נכות צמיתה לא מזמינים לעוד ועדה אז אם אתה לא מגיש החמרת מצב לא מזמינים אותך. בכל מקרה כל עוד אתה עובד אסור "לגעת בך" ככתוב. עוד מעט גם יעלה הדיסיגארד כלומר לא תקוזז קצבה עד שכר המינימום וזה יהיה אף שיפור.
המסקנה שלך מוטעית נכה יכול גם לעבוד שהקצבה היא רשת ביטחון. אין סתירה בין הדברים, אומר יותר מזה נכה עם דרגת אי כושר 100% כמוני למשל מרובה מחלות ומצבים..יכול לעבוד היום ומחר המחלה מתפרצת ושוב אני שנתיים בבית חולים ולא יכול לעבוד , פה יש לי רשת מביטוח לאומי בעצם כי מי יגיש לי תביעה אם אני בקומה ( תרדמת) שוב 4 חודשים ואחרי זה גם מסומם רוב הזמן? ..אז שאני עובד ומרוויח סבבי, אבל אם נפלתי הרשת קריטית לשמר מצב בסיסי של הכנסה, אחד מהדברים הטובים שהשכילו לעשות . היה רגוע ואם אתה יכול לעבוד גם אז תעבוד ותרוויח כסף ותעסוקה חשובה לנפש ולמוח ותשמר את הבריאות שיש. שבוע טוב

DANIAVNI

Well-known member
אבל אם בקיצבה ניתנה לי כי בין היתר אמרתי בוועדה שהמוגבלות מפריעה לי לתפקד בעבודה. הרי שאם אני עובד זה אומר שהמוגבלות לא מפריעה לי כמו שאמרתי כלומר לכאורה ניתן לטעון ששיקרתי

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אבל אם בקיצבה ניתנה לי כי בין היתר אמרתי בוועדה שהמוגבלות מפריעה לי לתפקד בעבודה. הרי שאם אני עובד זה אומר שהמוגבלות לא מפריעה לי כמו שאמרתי כלומר לכאורה ניתן לטעון ששיקרתי
לא, הצגת מסמכים רפואיים שמגבים אותך, עברת בדיקה מדוקדקת. לא הבאת מסמכים מזויפים לא שילמת לרופא מתחת לשולחן. לא שיקרת כי האמנת שהמוגבלות שלך לא תאפשר לך לעבוד. באותו רגע בוועדה זה היה נכון. זה שעבר מעט זמן וכן מצאת עבודה זה רק מחזק את הסיבה לחוק כן לאפשר לנכים לעבוד. אגב אני הייתי בטוח שלא אמצא עבודה ...העבודה מצאה אותי במקרה לגמרי וגיליתי שיש עדיין משהו שאני עוד יכול לעשות ולעבוד בו היטב, למרות שיש לי מעל 50% פגיעה במוח בזיכרון, למשל זו מגבלה רצינית , בהחלט לא שיקרנו אלא עם תהליך הבנו שיש גם אפשרות שנעבוד ועושים את זה. אין לך סיבה לחשוש כאמור גם האוצר והביטוח לאומי והמדינה בעד שנשתכר עוד קצת, גם אתה אתה תורם גם כי שאתה מרוויח יותר אתה מחזיר לכלכלה יותר וגם באמת ובתמים זה משמר בריאות ואתה פחות מעמס על מערכת הבריאות. אין רודף ונרדף אין אג'נדה נסתרת זה ניצחון לכולם. חבל לבזבז אנרגיה על חרדה, עבוד תרוויח אני מקווה שאתה נהנה בעבודה וחייה בשקט הכול טוב חביבי.

למעלה