האם חז"ל יכלו להחיות מתים?

uuuaaa

New member
ברור

מסופר בגמרא, מסכת עבודה-זרה (י, ב) על אנטונינוס, שאמר לרבי יהודה הנשיא: "ידענא, זוטי דאית בכו מחיה מתים". (אני יודע שהקטן שבכם מחיה מתים). ויש בש"ס הרבה מקרים על תנאים ואמוראים שהחיו מתים.

uuuaaa

New member
מי זה ?

אנא כתוב את שמו המלא ותקופתו. אני יכול להביא לך אינסוף גאונים ראשונים ואחרונים שסברו הפוך. הרי גם בדורות האחרונים החיו מתים, ואפילו יצרו יצורים חדשים, כמו הגולם מפראג ועוד.

אברהם בן משה בן מיימון הספרדי

בנו של הרמב"ם ז"ל לגבי הגולם מפראג: מכאן ניתן לראות איך סיפור פנטזיה של סופר חרדי שכלל לא התכוון לשקר שהיה גולם אלא רצה לעשות ספר יפה ומעניין לילדים והפך לאמונה קדושה אצל הרבה חרדים. זה רק דוגמה אחד איך מכניסים סיפור להסטוריה. המהר"ל מפראג היה לא לפני הרבה שנים הוא כתב בזמנו ספרים רבים, ועד היום ניתן למצוא בפראג הרבה חומר עודות חייו של המהר"ל, תסביר לי איך זה? 1) מכל הגדולי ישראל שהיו וחייו בתקופת המהר"ל לא מוזכר שום זכר על הגולם. 2) בכל עשרות הספרים שכתב המהר"ל אין זכר לגולם. 3) באף ספריה בפראג אין זכר לגולם או לדבר דומה לגולם, למרות שהמר"ל ועלילות הדם מתקופתו מוזכרים בהרחבה. 4) מכל המכתבים וספרי עם מתקופת המהר"ל אין זכר לגולם. 5) אין ולו הסטוריון אחד שמאשר את סיפור הגולם. רק גולם יכול להאמין בגולם.

"אני אמית ואחיה"

תחיית המתים היא מיסודות האמונה היהודית.מחיה מתים זה רק ה'. מסופר בתנ"ך שאליהו ואלישע התפללו ומתים חזרו לתחיה, כך שהדבר אפשרי משום שה' אינו מוגבל. מכל מקום ברור שאין הכוונה שחכמים יכלו לבטל את המוות בעולם. במקרים מאד מיוחדים התפללו להחיות מתים ולעתים תפילתם התקבלה. לא ראינו שמשה התפלל כדי להחיות את בני אהרן שמתו בעת חנוכת המשכן.

Governor

New member
"במקרים מאד מיוחדים התפללו להחיות

מתים ולעתים תפילתם התקבלה" יותר סביר שזה היה ס"ה הנשמה פה-לפה, אשר נראתה להמון הבור כהחיאת המת. _אין_ חזרה לחיים לאחר מוות במובן הרפואי (מות גזע המוח)... 972357O34IO30

אין בעיה לוגית בתחית מתים.

אם מידי יום נוצרים חיים מתא אחד קטן, אז אין בעיה שגוף שלם יחזור לתחיה וביעקר כאשר לא כל התאים מתו.

Governor

New member
"אם מידי יום נוצרים חיים מתא אחד

קטן" האם כוונתך לתא זרע וביצית? "אז אין בעיה שגוף שלם יחזור לתחיה וביעקר כאשר לא כל התאים מתו" אתה _אידיוט_ _חסר_ _תקנה_. אין חזרה מגזע-מוח מת. כל הפעולות האוטונומיות, האוטומטיות וכל ה- life supporting systems נשלטים ומפוקחים מגזע המוח. בעתיד חושבים לשקם אזורים שנפגעו בחלקים אחרים במוח בעזרת גרוי והכוונת התמחות של stem cells, אולם מדובר רק בשפור תפקוד של נפגעי שבץ. stem cells מצויים במוח בשלב העוברי, וכמות מסוימת נותרת לארך כל החיים, אם כי מספרם קטן והולך ככל שמתבגרים... 972357O34IO3A

אין ספק שתחיית מתים זה לא דבר קל.

כמו שכרגע אין אפשרות מדעית לייצר חיים, כך אין אפשרות להחיות מתים. מי שיכול לייצר חיים יכול גם להחיות מתים. הדבריפ פשוטים.

למעלה