האם חייבים להוציא חשבונית מס על מתנה שהיא סכום כספי?

זמי

New member
למי המתנה? לעסק עצמו או לאדם פרטי בעסק?

האם היתה תמורה למתנה? מה הסיבה למתן המתנה?
&nbsp

הסבר

אני מתווכת נדלן וביצעתי עסקה בה הקונה קנה את הדירה שפרסמתי למכירה והוא שילם לי עמלה של 1% + מע"מ שזה בערך 8 אלף ש"ח. בנוסף כאות תודה הוא הביא לי 10 אלף ש"ח כאות תודה על מאמצי הרבים. האם אני צריכה לדווח למע"מ על ה- 10 אלף ש"ח והאם אני צריכה להוציא חשבונית מס על כך?

התשובה שלכסף שקיבלת תמורת עבודה את יכולה לקרוא בכל שם שתרצי

שכר עבודה, מתנה, מענק, טיפ, יעקב פרי
בכל מקרה את צריכה לשלם עליו מס.
&nbsp

Nemesis001

New member
מה פתאום?

הרי זו מתנה שלא קשורה בכלל לעבודה שלך.
גם אני בעבודה שלי מקבל כל חודש תלוש שכר על סך שכר מינימום, וכל השאר זו מתנה במזומן כי הבוס נורא אוהב אותי.

למלכה לוין - התייחסות.

בעבודה בכלל - אין מתנות.
כל תמורה כספית שמגיעה בעבור עבודה, מחייבת דיווח לרשויות המס, אם ע"י המעסיק ואם ע"י העובד העצמאי כבמקרה שלך.

במקרה של עצמאי שמנהל מערכת רישומית סדורה מול רשויות המס ומתנהל עם מנהל חשבונות המחוייב בהפקת חשבוניות מס/קבלה [ידנית או ממוחשבת] ובדיווח חודשי או דו חודשי [עפ"י ההיקף העסקי] מחוייב גם לשלם מע"מ בגין כל סכום כסף שמתקבל ולא משנה איך את מכנה תקבול כספי זה.

יש לי גם התחושה הלא נעימה שהזנחת את המלצתי זה מכבר ולא פתחת תיק סדור ברשות המיסים ובביטוח לאומי, בעצם את עובדת כנראה ב"שחור" ולכן בבוא היום תתפסי ואז תביני.

תחשבי לרגע שכל המשק הפיננסי בישראל היה נותן רק מתנות כספיות מאחד לשני ושכר העבודה היה מתנה, האם לדעתך בקופת האוצר היה כסף להתנהלות המדינה ?

את לא יכולה להמשיך להתנהל בבורות שכזו.

למעלה