האם חייבים לטפל?

ronnn98

New member
האם חייבים לטפל?

שלום, שן 46 שלי סדוקה...יש בה מבנה וכתר..הרופא אמר שצריך לפרק את כל העסק לעקור את השן, לשים שתל... הלכתי אליו מלכתחילה בגלל שהחניכיים באזור קצת התנפחו לי (השן בכלל לא כואבת..) ולאר שנתן לי תרופה להורדת הנפיחות אזי הכל עבר, ושוב- השן אינה כואבת לי למרות שהיא סדוקה... באם אעזוב המצב כמות שהוא ולא אטפל האם יגרם לי נזק כלשהוא? (אולי בעצמות או משהו? לא יודעת...) האם אני מחוייבת לטפל באם לא כואב כלום יותר? אודה להמלצתך, תודה!

drossi

New member
מניסיון כואב

אין ברירה. כשהשן סדוקה, גם אם כבר לא כואב, יש ספיגה של עצם באותו איזור. ככל שתחכי, יהיה מורכב יותר להשתיל אחר כך. השן עצמה לא כואבת כי היא לא-ויטלית, העצב בה מת ולכן אין תחושת כאב. זה לא אומר שהכל בסדר. אין ספק שלאבד שן זה לא נעים, אבל בימינו יש פתרונות.

חייבים לטפל !

טיפול נדרש כאשר יש נזק לאו דווקא כאשר יש כאבים. גם בכולסטרול גבוה , ברמות סוכר גבוהות בדם ובלחץ דם גבוה מטפלים (ובדחיפות) אף על פי שאינם גורמים לכאבים - אבל גורמים להמון נזק. שן סדוקה או שבורה מהווה מקור דלקתי כרוני הגורם לנזק נרחב בעצם שמסביבה. ללא טיפול נזק שכזה נמשך ועלול לפגוע בעצם באופן משמעותי שייקשה מאוד לטפל בו בהמשך. גשי מהר לטיפול ולעקירת השן אם אכן נסדקה.

למעלה