האם חימר ירוק בטוח לשתיה?

Leftie

New member
האם חימר ירוק בטוח לשתיה?

קראתי באיזשהו אתר המלצה לשתות מים עם חימר ירוק להוצאת רעלים מהגוף. בדקתי בחנות טבע, ועל החימר הירוק שלהם רשום "לשימוש חיצוני בלבד". האם מותר/כדאי לשתות אותו? לא הייתי רוצה להרעיל את עצמי... אשמח לשמוע מאנשים עם ניסיון שימוש בחימר.

חימר ירוק הנמכר לשימוש חיצוני אסור לבליעה

קיים חימר ירוק מנוקה, כלומר סילקו ממנו רעלים שונים וליכלוכים שונים והוא מגיע בטבליות מתוצרת גרמניה והוא מותר לבליעה ויעיל לניקוי המעיים. בהצלחה לך

קומרן

New member
ניקוי רעלים

לפני שאתה פונה לניקוי רעלים חשוב להבין אילו רעלים יש בגוף והאם יש צורך לנקות אותם בצורה מלאכותית (כולל בליעת תבליות, מי כסף , חוקנים וכו'). והיה ומצאת תכשיר מסויים לניקוי רעלים, כדי וחשוב לשאול את המוכר אילו סוגי רעלים הוא מתיימר לנקות (תשובה כמו "הכל" צריכה לעורר סימן שאלה ענק ואדמדם) ואם ה מוכח נתן לך תשובה מספקת, כדי להעזר במקורות אחרים לבדוק אם אכן כך הדבר. אני מאופן אישי מאמין כי לגוף יש איבר מופלא המכונה "כבד", והוא עושה את העבודו בניקוי הרעלים בצורה טובה בתנאי שהוא לא חולה (במיקרה זה יש לגשת לרופא), למרות זאת, חשוב לשאוף לצרוך תזונה נכונה ובריאה

ניקוי רעלים

ובלי קשר להקשר שבו נכתבה ההודעה- הכבד עושה את שלו, זה נכון, אבל לפעמים הוא גדוש מדי, או מותש מעבודה קשה. תזונה בהחלט משפרת, היא הרי הבסיס לכל, אך לפעמים הכבד צריך חיזוק, ו"ניקוז" בעצמו. בקרב (במלוא מובן המילה) הרבה אנשים הכבד קצת בעייתי, ורואים את זה בעיקר אם אתה מטפל ברפואה הסינית, אבל לא רק :)

mic26

New member
תלוי את מי שואלים

באירופה שותים חימר ירוק בקלות. בארץ יש את בתי המרקחת של אלטמן שמייבאים חימר חום מאוסטריה, שמיועד לבליעה. אני חושבת שכדי לעבור תהליך של ניקוי הגוף מרעלים כדאי להתייעץ עם איש מקצוע שמבין בנושא, גם כדי לדעת אם באמת צריך לקחת דווקא חימר, ואיך. ואגב, זה נכון שתפקיד הכבד לנקות מרעלים, אבל לעיתים קרובות הוא פשוט עמוס מידי בשביל להשתלט על ים החומרים המשמרים, האלכוהול, חומרי ההדברה וכל שאר הדברים שנוספים לנו למזון, וזה מבלי לדבר על זיהום האוויר. אז לפעמים כן צריך לעשות משהו שיעזור לכבד. באופן אישי אני חושבת שיעיל יותר להימנע מצריכת רעלים, אבל אם אין רצון של ממש לשנות את הרגלי החיים והתזונה, אפשר לקחת תוספי מזון שמותאמים לך באופן אישי.

קומרן

New member
רעלים

היי, משום מה אין תשובה לסוגי הרעלים השונים שהגוף צריך עזרה בלפנותם. הרושם שלי הוא שרוב רובם של התוכניות השונות משתמשות במונחים ארטילאים (ניקוי רעלים) ללא כל פירוט לגבי סוג הרעלים השונים שאמורים להתנקות (חוץ מ"הכל"). יותר מזה, חלק מהשיטות המתוקשרות ביותר מתייחסות ל mucoid plaque , מעיין שכבת רעלים שמצטברת במעי ושיש לשתות שיקים מיוחדים , מספר חוקנים כל יום ולבלוע חימר על מנת "לנקות" אותה. יש לציין שגסטרולוגים , רופאים מערבים המתמחים במחלות של מערכת העיקול , מעולם לא ניתקלו בשיכבה המופלאה הזאת, גם אחרי מאות אלפי בדיקות דימות וקולונוסקופיה. המסקנה היא שזאת המצאה שנועדה לגנוב כסף מאנשים. לגבי השיטות האלטרנטיביות האחרות לניקוי רעלים, עדיין לא ניתקלתי במחקרים שמדגימים את יעילותם ואשמח אם אוכל לקבל מידע אמין בנושא, לאומת זאת, בחיפושי באינטרנט ניתקלתי בהרבה דעות של מומחים ומדענים (מודרנים) המתנגדים לרעיון הכללי. אתר, שראיתי רבים כמוהו שכותב על הנושא מראיה מדעית. http://www.senseaboutscience.org.uk/index.php/site/project/47

0 אור 0

New member
לפחות בניקוי רעלים שאני נתקלתי ועשיתי

אכן בדרך כלל אין פירוט לגבי סוגי הרעלים ברמה המפורטת ביותר, אבל כן לפעמים בצמח מסויים בתוך התכונות שלו יש דגש נניח על פינוי מתכות או על חיזוק הכבד וכד' אישית אני מאמינה בשיטות ניקוי רעלים מהסוג ה"מסורתי" שזה אומר קודם כל הפסקה או הפחתה דרסטית של צריכת רעלים כהכנה לניקוי, בתקופת הניקוי עצמו מה שעושים בעצם חוץ מהפסקת רעלים זה אוכלים אוכל קל מאד או צום מסויים (לדוגמא מים או מיץ פרי וירק או מזון חד גוני לא מכביד) - מה שמקל על איברי ההרחקה של הגוף ובפרט הכבד להשתחרר מהעומס היומיומי של פינוי מה שנכנס, ולשחרר רעלים שהצברו בגוף. הצטברות הרעלים היא לאו דוקא בשכבות במעי , אלא הרבה פעמים בתוך מצבורי השומן שאספנו במשך השנים - וגם לכן נדרשת ההשגחה הרפואית. כי אותו חומר רעיל שמשתחרר לדם עלול לגרום לתופעות שונות. כלואי לעצם האפשרות לתת לאיברים לעבוד ניתן לשלב טיפולים שונים: צמחי מרפא שמחזקים את מערכות ההרחקה (בעיקר הכבד אבל לא רק), טיפולי מגע כגון עיסוי לימפטי, רפלקסולוגיה או דיקור, לפעמים שמנים חיצוניים שמסייעים לניקוי, ויש גם התומכים בחוקנים עמוקים או אישיים. אכן, מי שלוקח רק את צמח המרפא או החימר, ולא מבצע את השינוי של הפסקת לקיחת הרעלים לא עשה את החלק המרכזי של הניקוי.

mic26

New member
אור כבר ענתה

אבל למקרה שזה בכל זאת לא היה ברור: בעיני על מנת "להתנקות" מרעלים צריך קודם כל להפסיק לצרוך אותם. אני לא חסידה גדולה של נטילת מוצר זה או אחר. אבל אני לא מסכימה עם המסקנות שלך לגבי גניבת כסף. לעניות דעתי, החימר אכן נועד לספוג רעלים שהצטברו במעיים. מוצרים אחרים מיועדים לעזור לפעילות הכבד. לכן לא כתוב אלו רעלים בדיוק, כי העיקרון הוא לעזור לגוף להיפטר ממה שהוא לא צריך. ואגב, אני לא עוסקת בתחום. אני מגיעה מתחום הרפואה הסינית, שרואה את הדברים מנקודת מבט שונה.

קומרן

New member
מיק

התכוונתי לתחום אחד שהוא הונאה, אם יש טענה לגבי שכבות רעלים שמצתברות במעי, ודיי ברור שאין חיה כזאת ושזאת המצאה, ובאותו זמן, הערכות נמכרות במחירים גבוהים, אם זאת לא הונאה אז מהיא הונאה? אני לא מדבר דברים לא בדוקים או על דברים שברפואה סינית למשל ניראים בפרספקטיבה אחרת לגמרי מראיה מדעית , אני מדבר על טענה שניתנת לבדיקה, ומתברר שהכל מבוסס על שקר ... ,תיכנסי לעמוד בויקי שמתייחס לכך ותבדקי את המקורות שלהם.. זה מעניין.

nadaval56

New member
התבלבלת...

אני חייב להעיר על כמה נקודות: 1. קולונוסקופיה מבוצעת לאחר סדרה של כמה ימים של מזון נוזלי בלבד ושימוש בחוקנים ולבסוף צום מוחלט של יום. ואחרי כל זה - האם רופאי הגסטרו מצליחים תמיד לראות את כל המעי או שחלק מהמעי מלוכלך? תשאל אותם... בקיצור - בכדי להמנע מהחומרים שבחוקנים הרפואיים ולהמנע מצומות לא בריאים, יצרה הרפואה המשלימה שיטות שונות לניקוי של המעי באופן מהיר יותר ובאופנים מהירים פחות. 2. מה שבטוח - המעי שלנו מלוכלך באופן תמידי ונוצרים בו גם כל מיני כיסינים קטנים שלא מתנקים ולא מתרוקנים באופן טבעי. בקיצור - אין רופא גסטרו בעולם שלא מודע לבעיה הזו של אנשים שנוצרים אצלם איזורים במערכת העיכול שלא מתנקים ואיזורים אלו מהווים מצע לבקטריות שונות (חלק מהם קרצינוגניות) וכו' וכו'. 3. שיטות נוספות של הרפואה המשלימה לא הודגמו לניקוי רעלים??? באילו מחקרים חיפשת? אם תחפור קצת ב PUBMED אני בטוח שתמצא. בינתיים אני מפנה אותך למשהו שכתבתי על הגדילן המצוי. צמח מרפא שנמצא בכל פורמולה לניקוי רעלים (כמעט). יש שם קישור למחקר אחד.

קומרן

New member
כתבת הרבה ולא כתבת כלום

1. תוכל בבקשה לפרט לאילו מטרות משתמשים בחוקנים רפואיים שאליהן יש תחליף ברפואה המשלימה? ברפואה אכן קיים המונח "ניקוי רעלים", אבל תמיד הוא יהיה בתגובה להרעלה אמיתית ולא כמניעה לרעלים היפוטטים. 2. האם תוכל לפרט אילו מחלות ומה תפוצתם נוצרות בגלל אותם "לכלולכים"? שלעולם אינם מתנקים? ואם אינם מתנקים, איך זה שהמעיים אינן נסתמות? 3. אני מציע לך לחפש בעצמך.

nadaval56

New member
הסבר

1. בחוקנים משתמשים לצורך בדיקות הקולונוסקופיה. כדי שהרופא יראה משהו הוא צריך לנקות את המערכת. 2. למשל - diverticula - מחלה שנפוצה אצל חצי מהאוכלוסיה מעל גיל 60 בחברה המערבית. מחלה א-סימפטומטית עד להתפרצותה... לא נפוצה כמעט בקרב אוכלי הסיבים הכרוניים. איך המעיים לא נסתמות? פשוט מאד! הלכלוך נאגר בכיסים קטנים. הוא לא מפריע לשאר מערכת העיכול (בתור התחלה). אצל אלו שיש התפרצות דלקתית של המחלה, ניתן למצוא חסימות מעי (כ 25%). בכל אופן, אלו שאצלם זה א-סימפטומטי, יש אצלם "רק" חומרי פסולת, לכלוך קרצינוגני ועוד אבל ללא חסימות. 3. בדקתי...

קומרן

New member
לא הבנתי

קראתי על המחלה והגורמים לא קשורים למה שציינת... אכן מיעוט אכילת סיבים, יוצרת את הכיסים אך זאת בגלל צואה קשה ולא בגלל רעלים שמצתברים במעי, אכילת סיבים מומלצת כדי למנוע צואה קשה, ואז הכיסים מראש לא נוצרים או לא מוחמרים במידה וכבר יש. דלקת (איפה קראת שהיא מובילה לחסימת מעי?) אכן יכולה להיגרם מהצטברות של צואה על כלי הדם הבולטים, אך לא מצויין שצואה זו לא מתנקה באופן טבעי או על ידי אכילת תזונה מתאימה. ******************************************************************* 1 אשמח אם תוכל להציג לי מחקר המדגים קשר בין תוכנית לניקוי רעלים לבין הופעת כיסים, או תוכנית לניקוי רעלים (הרי לא עושם זאת כל יום), מול הסיכוי לסבול מדלת סעיף. 2. תסכים איתי (כניראה שלא), שהצגה של מצב ספציפי, שבו ייתכן שצואה תצתבר במקום מסויים כשלעצמה אינה מספיקה בשביל להמליץ על "ניקוי מעי" לכלל האנושות. 3. צירפתי למטה אתר שלדעתי דיי מייצג את טענות "מכוני הניקוי" , מעניין אותי אם זה ניראה לך רציני וקשור לבעיה שהעלת (ממליץ על הגלריה).

0 אור 0

New member
אם אתה מתווכח עם המכונים אז אתה מתווכח בפורום

לא נכון נראה לי שיש פה דו שיח של חרשים. כל הכותבים פה מאמינים בדרכים טבעיות לניקוי כבד (שלפעמים נקרא ניקוי רעלים) ולניקוי המעיים (לא בדיוק אותו דבר) ועל זה עונים לך, אתה מתווכח על טענות של מכונים מסויימים ואנשים עונים לך על הדרכים השונות ברפואה משלימה ... עדיין: סיבים ומים הם דרך טובה מאד לנקות את המעיים - לא רק בגלל שהם מונעים צואה קשה, אלא בגלל שהם סופחים בדרך כל מיני שאריות, כתב לך נכון שההידרוקולון מומלץ מאד על ידי רופאים כהכנה לקולנוסקופיה בגלל שהוא באמת מנקה כל מיני שאריות ישנות שנדבקו - הוא לאו דוקא מומלץ על ידי כל העוסקים ברפואה הוליסטית, בעיקר בגלל שאנו מעדיפים דרך של ניקוי טבעי על ידי תזונה מתאימה (סיבים ומים למשל). במקרים אקוטיים דרכנו לא מספיקה ואז פונים לרפואה המערבית - השיטות השונות של ניקוי (הטבעיות ) מטרתן למנוע הגעה למקרים האקוטיים. ניקוי כבד מטרתו קודם כל חיזוק הכבד ושיקומו - קודם כל על ידי זה שניתנת לו הפוגה מעומס הרעלים היומי שאנו שופכים עליו, ושנית על ידי צמחי מרפא שידועים כמחזקי כבד ו/או משפרים פעולות הרחקה בגוף. יחד עם זה, ניקוי רעלים קורה כאשר מבצעים צומות וניקויים שונים, זאת בגלל שהם משתחררים מתוך שכבות השומן שם אוכסנו - הרעלים משתחררים לדם ואז מורחקים על ידי הכבד ושאר מערכות ההרחקה. ושוב אני מדגישה: במעי מצטברת פסולת , בכלי הדם מצטברת שכבה שומנית, הרעלים באופן ספציפי דוקא לא כאן ולא שם אלא בשומן.

nadaval56

New member
חוסר הבנה בסיסי

שלי ושלך גורם לוויכוח מיותר. אין חולק (כמעט) בפורום זה, שמכוני הניקוי הם אסופה של גנבים או במקרה הטוב אנשים תמימים בעלי בורות בסיסית בתפקוד מערכת העיכול. במקרים חריגים יתכן שזה פתרון טוב באופן חד פעמי אך סדרות הניקוי שבהם דוחפים מים לתוך המעי בלחץ רב, אגב החלשת השרירים הטבעתיים שם, מיותרת, לא בריאה ומיועדת לאנשים תמימים. הניקוי עליו דיברו פה בפורום הוא ניקוי באמצעות סיבים (ובנקודה זו אני חולק עליך - אני מאמין שסיבים מסוימים יכולים לספוח רעלים שונים) ובאמצעות גורמים דומים. יתכן שמי מחברי הפורום אף ימליץ במקרים שונים על חוקנים שונים אולם לא מדובר על שטיפה של המעי אלא באמצעי של החדרת "תרופות" טבעיות בצורה עוקפת כבד, דהיינו - הכנסה של חומרים שיגיעו למעי הגס ויעוררו פעולות מסוימות עוד לפני שנוטרלו על ידי הכבד (אם היו נלקחים בבליעה). שיטה זו נתונה לוויכוח אולם אני רואה את הגיון שבשימוש בה במקרים מסוימים. זה רחוק מאד מהמכונים לניקוי בשיטות הידרוקולון ואחרים. כאמור - אני מסכים איתך לחלוטין שההמלצה לכלל האנושות (ואפילו לאחוזון מהאנושות) ללכת להידרוקולון היא מיותרת ומזיקה. אני כן חושב - שההמלצה על ניקוי באמצעות תזונה נכונה, או במקרים קיצוניים יותר באמצעות יותר סיבים מאשר בתזונה רגילה (תוספת סיבים שונים) היא נכונה לגבי רוב האוכלוסייה. בקשר לאתר שהבאת - נראה שאין מה להוסיף. בקשר לניקויי רעלים שונים - מסתבר שגדילן מצוי מעלה למשל את רמות הגלוטטיון בגוף. כנ"ל N אצטיל ציסטאין, כנ"ל תזונה נכונה וצמחי מרפא נוספים. זהו רק מנגנון אחד שבו עובדים השיטות לניקוי רעלים. קרי - רוב השיטות לניקוי רעלים לא עובדות בשיטה של "חומר שיודע לספוח חומר אחר" אלא בשיטה של "חומר שמחזק מערכת בגוף שיודעת לטפל במגוון חומרים". מכאן ה"בורות" של אנשי הרפואה המשלימה בנושא התאמת סופחי הרעלים לרעלים הספציפיים. זה פשוט לא עובד כך. דוגמא לניקוי רעלים קונוונציונאלי: EDTA - חומר נתרני שיודע לספוח עופרת וניתן לאנשים עם הרעלת עופרת בדם. החומר נכנס לדם, אוסף איתו עופרת (נקשר כימית) ויוצא במהירות מהכליות. הגדילן, למשל, מגיע אל הכבד, משפיע על יצור הגלוטטיון, וכך הגלוטטיון משמש כאנטיאוקסידנט חזק כנגד רעלים שונים שנמצאים בגוף. הקשירה של הגלוטטיון לרדיקל החופשי, נותנת את האפשרות להוצאה של הרדיקל מהגוף מבלי שיתחבר אל דופן תא למשל. זוהי המשמעות של ניקוי רעלים, בדרך כלל, ברפואה המשלימה. סליחה על האריכות.

קומרן

New member
../images/Emo45.gif

ניראה ששננו מסכימים על נושא התזונה, יכול להיות שאחד יקרה לזה "ניקוי רעלים" והשני בשם אחר, אבל אנו מסכימים בדיוק על אותו דבר.

hal767

New member
לא בטוח לשתיה

החימר הינו סוג של אדמה. יש הטוענים שלאחר שאדמה זאת עוברת תהליך ניקוי מסויים היא ניתנת לשתיה עם מים בה היא הושרתה. דעתי היא ששני סוגים אלה אינם ראויים לשימוש פנימי. האדם הינו חיה הניזונה מהצומח, ולזאת מותאמת מערכת העיכול האנושית. מזון צמחוני מתאים בשילוב עם חמצן המוחדר לדם בתהליך הנשימה הינם מה שנכון להחדיר לגוף. אכילת אדמה מכל סוג אינה מתאימה לנו, ובוודאי שמלבד נזק שיגרם לגוף כתוצאה מכך, היא לא תממש את שהובטח לך, כלומר, היא לא תגרום לניקוי הגוף. רעלים מצטברים בכל תאי הגוף. הגורם היחידי שיכול לנקות את הגוף הינו הגוף עצמו. זה מותנה בתנאים מתאימים שיינתנו לו כדי שהוא יוכל לקיים את התהלכים האלה. העברת אדמה מכל סוג במערכת העיכול אינה שייכת כלל לתהליך זה. טוענים שחימר ירוק עשיר מאד במינרלים שונים ושהוא סופח חומרים רעילים לתוכו. מסופר על החימר שהוא בעל מטען חשמלי שלילי, וככזה הוא סופח את בעלי מטען חשמלי חיובי, כמו חיידקים, ווירוסים ורעלים. בנקודה זאת אדגיש שהימצאות מינרלים רבים בחימר אינה הוכחה שהם זמינים לגוף האנושי. מאחר והם נמצאים במצב בלתי אורגני הם אינם זמינים לנו. בכל אדמה ישנם מינרלים, אז מה, אנחנו אוכלים אדמה? לא, אנחנו אוכלים את הצמח (פירות, ירקות וכד') שיודעים להפוך את המינרלים שבאדמה לחומר אורגני הזמין לגוף החיה. בטבע יש סדר נכון ומתאים. הפרת הסדר הזה פוגעת בגוף וקשורה להיווצרות נזקים ומחלות. באשר לחיסול החיידקים והווירוסים , אם זה נכון, זה דווקא עלול להיות מסוכן. במערכת העיכול ישנם מיקרואורגניזמים שונים, והם חיוניים ביותר. חיסול ללא הבחנה של מיקרו אורגניזמים במערכת העיכול הינו מסוכן לבריאות. אינני רואה איך העברת אדמת החימר במערכת העיכול משפיעה על כל תאי הגוף. ההשפעה יכולה להיות מקומית בלבד, כלומר על מערכת העיכול. מערכת העיכול אינה מבצעת שינוי כלשהו בחימר בזמן שעובר בה, ומאחר והוא חומר זר ולא מתאים, היא מתאמצת לסלקו במהירות החוצה. מערכת העיכול אינה כמו צינור ביוב אותו מנקים באמצעות חומרים כימיים שונים. זהו עולם חי ומגווון המכיל מיקרואורגניזמים, אנזימי עיכול רגישים, בלוטות, רירית פנימית רגישה ועוד, ואלה נפגעים מכל חומר זר המוחדר לתוך המערכת הזאת. חימר הוא חומר זר ולא מתאים. העובדה שהוא סופח חומרים לתוכו דווקא מדאיג אותי. הוא עלול לספוח גם חומרים שאיננו רוצים להפסיד.

hal767

New member
לא

מאז ועד היום לא חל שינוי במערכת העיכול והשיניים. כמו אז גם כיום האדם הינו חיה צמחונית.

למעלה