האם חיסנתן נגד אבעבועות רוח?

האם חיסנתן נגד אבעבועות רוח?

את עומר הגדול חיסנתי כי הוא היה פג עם הרבה בעיות רפואיות והזהירו אותי שאם יחלה באבעבועות זה יכול להסתבך. לגבי אופירי עדיין לא החלטתי. רופאי הילדים (שניים איתם התייעצתי) ממליצים מאוד. מה דעתכן?

אנחנו חיסנו

את השניים הגדולים. גם את תמוז אני מתכוונת לחסן בערך בגיל שנה. התיעצתי עם כמה רופאי ילדים וכולם היו בעד ללא סייגים.

ruth11

New member
אני לא חיסנתי ושני ילדי הגדולים חלו

והיה די בסדר. ביתי היתה הראשונה ועברה את זה די בקלות , בלי חום ובלי גירודים ועם מעט מאוד פצעים. מהדבקות של הבן שלי יותר יותר חששתי כי הוא חולה באטופיק דרמטיטיס אבל, הוא נדבק מהבת ואצלו היה קצת יותר קשה, אבל עדיין בלי חום ובלי סיבוכים . בנוסף, חלתה גם התנוקת שלנו (היא היתה בת 4 חודשים) ואצלה זה היה ממש בדיחה, היו לה 2 פצעים בפנים ועוד איזה שניים בגב ובבטן וזהו... אני חושבת שהיא כנראה לא התחסנה מהמחלה אבל כשהיא תחלה בעתיד, היא בוודאי תקבל את זה יותר קל. באופן עקרוני, אני לא הרגשתי שלמה עם החיסון מכיון שהדעות לא נחרצות לגבי יעילותו ומשך הזמן שהוא "תופס" כך שהעדפתי לא לחסן. דרך אגב, כל הילדים בגנים של שני הגדולים חלו ורובם הגדול עברו את זה די קל ובכל מקרה שיהיה בהצלחה. ו...כמובן, חג שמח

michal@gal

Active member
מנהל
אני חיסנתי את הקטן

שתי הבנות חלו באבעבועות עוד לפני שהיה החיסון. הקטנה עברה בקלות, היתה בת 10 חודשים והיו סה"כ 5 אבעבועות בכל הגוף. הגדולה היתה בת 4, ועברה הרבה יותר קשה, הפסדנו די הרבה ימי עבודה, ונשארה לה צלקת על המצח.

רותי ע

New member
אחרי התלבטות מאוד מאוד ארוכה

ואחרי שקראתי המון ושמעתי המון, החלטתי וחיסנתי. כי- * המחלה יכולה להסתבך ולגרום סבל רב. * יש וירוס שנקרא הרפס זוסטר (או שם דומה) שמופיע לפעמים אחרי אבעבועות והוא ממש נוראי. * בגלל שהמון מחסנים הסוכוי להידבק בגיל צעיר יורד ובגיל מבוגר יותר המחלה עוברת קשה יותר. * כי יכול להיות שהוא כן לכל החיים. פשוט המידע היום הוא על 15 שנה מתחילת החיסון. וגם אם יגלו שהוא לא מחזיק לכל החיים אז עושים עוד זריקה וזהו. * זו זריקה מאוד קלה ללא תופעות לוואי. שנה אחרי אני ממש שמחה על כך. לא מזמן ילדה מהקבוצה שלו חלתה ונעדרה ימים רבים. ואני מסתובבת שאננה ולא חוששת כי אני יודעת שהילד שלי לא יחלה. וגם מציעה לך לעשות חיפוש כי השאלה כבר נשאלה.

jole

New member
לשמחתי לי חלה כשהיה בן שנתיים

ועבר את זה ממש בקלות עם מספר מעט של פצעים, ממש עבר לידו. וזה הכי טוב כי זה חיסון לכל החיים. דבר אחד לגבי החיסון צריל לזכור שהוא לא לכל החיים אלא לתקופה של 10 שנים. וככל שאנחנו מבוגרים יותר קשה יותר לעבור את המחלה. אז פשוט לזכור לחסן שוב.

michal@gal

Active member
מנהל
החיסון הוא לא רק ל-10 שנים

פשוט, בגלל שזה חיסון חדש יחסית, אז הרופאים לא מוכנים להתחייב שהוא לכל החיים, אז אומרים שזה ל-10 שנים בשביל לכסות את עצמם. בארה"ב וביפן משתמשים בו כבר יותר מ-10 שנים, ובינתיים החיסון עמיד.

יובל עברה את המחלה קל מאוד

בגיל 11 חודשים. לגבי מיכל, אני בעקרון לא בעד חיסון אלא בעד הדבקות עצמאית (בתנאי שהיא תעבור את זה כמו שיובל עברה...
, כי אני מאמינה יותר בדברים שבאים באופן טבעי). בעקרון אני לא בעד לחסן אבל עוד לא החלטתי סופית.

anat30g

New member
האחות בטיפת חלב - שלא לציטוט

אמרה לי לא לחסן עד גיל 6... למה לא לציטוט? כי משרד הבריאות ממליץ לחסן וזה מה שהיא צריכה לומר לי. למה לא חסן עד גיל 6? כי עד גיל 6 ילדים עוברים את המחלה בקלות רבה יותר מאשר ילדים גדולים יותר או מבוגרים - אם הילד לא חלה עד גיל 6 היא היתה ממליצה לחסן. אם הילד חלה - מה טוב - כי חיסון ממחלה יותר טוב מחיסון שמקבלים בזריקה.

רותי ע

New member
ולי אחיות טיפת חלב אמרו עוד הרבה

דברים... מאוד לא מהימנים, ולא רק לי. לאחיות טיפת חלב אין שם עכל כך טוב ולא בכדי. אני לא הייתי מסתמכת עליה יותר מדי. גם רופאים מומחים בתחומם חלק ממליצים לחסן וחלק לא לחסן. ממש אין קונצנזוס בנושא. וזו הבעיה... (אם כי יש יותר רופאים שממליצים כן לחסן).

דיאנה1

New member
כמו שענת כתבה, רופאים ואחיות

חייבים לייצג את עמדת משרד הבריאות ולכן כל כך הרבה ממליצים לחסן, וממליצים על עוד דברים שמשרד הבריאות ממליץ למרות ש"לא לציטוט" רבים מאנשי המקצוע יגידו דברים סותרים, כמו למשל תוספת ויטמין A+D או תוספת ברזל אוטומטית לתינוקות יונקים. אני קראתי מחקר האומר שילדים רבים יפתחו נוגדנים למחלות ילדות אפילו מבלי לחלות כלל. ככה זה היה אצלי, אני לא חליתי מעולם בשום מחלת ילדות ובכל זאת הסתבר שאני מחוסנת למחלות רבות, כמו למשל אדמת (שלא היה נהוג לחסן בגיל הינקות כשאני הייתי תינוקת, רק בבית הספר בדקו למי יש נוגדנים ולי היו), או אבעבועות רוח. לדעתי, אם המחלה לא מסוכנת בילדות ויכולה לגרום לסיבוכים קשים בגיל מבוגר יותר, כדאי לתת לילד הזדמנות לפתח נוגדנים מעצמו, ורק אם לא עשה זאת בגיל מאוחר יותר לחסן אותו. כמובן שהעובדה שגיליתי על בשרי (על בשרו של בני ליתר דיוק) כמה שחיסונים יכולים להיות מסוכנים גורמת לי להתייחס בחשדנות רבה לכל חיסון ולשקול היטב עד כמה הוא הכרחי.

בדיוק היוים התייעצתי ואמרו לי לחסן!

שאלתי רופא ורופא וטיפת חלב וכו´....וכולם בעד החיסון והנה מאמר- אם אצליח........

מאמר - דיעת רופא מתוך "הורים" ../images/Emo91.gif

ךהיכנס ללינק ואז לעמוד בצד שמאל- בעמודה של כתבות: על "גידול וטיפול" - מגיעים קובץ מאמרים ושם מופיע אבעבועות רוח! כתבה מומלצת! אתר הורים

למעלה