האם חיפוש עבודה באופן עצמאי הוא משהו מעשי לדעתכם?

jim237

New member
האם חיפוש עבודה באופן עצמאי הוא משהו מעשי לדעתכם?

לאחר שהיינו בארה"ב מספר פעמים, החלטנו אישתי ואני לנסות ולבדוק אילו אופציות חוקיות יכולות להיות רלוונטיות כדי לקבל היתר שהייה ועבודה בארה"ב.

אחרי כל הסינונים הגענו למסקנה שעבודה דרך מעסיק יכולה להיות האופציה הכי הגיונית מבחינתנו.
לאישתי יש תואר שני במנהל עסקים ולי תואר ראשון במערכות מידע. כיום אני מפתח ב-JAVA בעל כ-4 שנים ניסיון, בעיקר בתחום האוטומציה.

האם שליחת קורות חיים (לפי הפורמט המקובל כמובן) ופנייה מצידי למעסיקים או לחברות השמה למיניהן בתחום הייטק הוא משהו מעשי ומקובל?
שאני כותב מעשי אני מתכוון - האם זה מעשי שמעסיק או חברה בארה"ב תסכים להעסיק אותי ולהוציא לי ויזה?

הבנתי שבעיקר בתחום שלי יש המון זרים מגיעים לארה"ב מבחוץ ושזה הרבה מאוד פעמים משתלם לחברות בארה"ב מכיוון שהשכר שהן צריכות לשלם נמוך משמעותית מאשר לאזרח או לבעלי ויזה.

מה דעתכם?
כיצד עלינו לעשות זאת כדי למקסם את הסיכויים שלנו?

תודה רבה.
 

Boston Guy

New member
לא יודע מהיכן הבנת מה שהבנת, אבל זה לא נכון

המשפט "בתחום שלי יש המון זרים מגיעים לארה"ב מבחוץ ושזה הרבה מאוד פעמים משתלם לחברות בארה"ב מכיוון שהשכר שהן צריכות לשלם נמוך משמעותית מאשר לאזרח או לבעלי ויזה" ממש לא נכון.

כדי "לייבא" עובד זר - בעיקר "בתחום שלך" - על המעביד להוכיח למשרד העבודה בארה"ב שהוא משלם לו משכורת כמו לעובד מקומי.
יתרה מזו:
אחד השינויים שהממשל הנוכחי הכריז עוד בינואר השנה שהוא מתכוון לבצע בתחום הזה הוא שמעביד שרוצה "לייבא" עובד זר יצטרך לשלם לעובד הזה משכורת מינימאלית של לא פחות מ 130,000$ לשנה.
אם זה יקרה - למעבידים ישתלם "לייבא" רק מומחים מקצועיים - אנשים עם "קבלות" ועם הרבה נסיון.
פירסומים מהשבוע האחרון (מעיתונות מקצועית בהודו, ארץ שצפוייה להיפגע מאוד קשה מה"גזירה" הזו) אומרים שהשינוי הזה מתממש בשטח וששר האוצר של הודו "מחה בפני הרשויות של ארה"ב על שינוי הסטנדארטים והפגיעה בכלכלת הודו".

לגבי מציאת עבודה - עבודה מוצאים דרך קשרים.
אתה יכול לשלוח קורות חיים כמה שאתה רוצה - אבל אתה צריך להבין שעל כל משרה טכנולוגית שישראלי שולח אליה קורות חיים, יש מליון הודים ששולחים קורות חיים לאותה משרה. המעבידים "מוצפים" בקורות חיים, ולכן מסננים 99.9% מהמועמדים.
הסיכוי היחיד למצוא עבודה שתיתן לך ויזה זה אם יש לך משהו (ידע, נסיון ייחודי, מוניטין בינלאומי) שיצדיק מצד המעביד את המאמץ של להוציא אלפי דולארים על השגת ויזה עבורך ואת העובדה שיקח משהו כמו שנה עד שתוכל להתחיל לעבוד עבורו.

כנ"ל, דרך אגב, לגבי אישתך וההשכלה במנהל עסקים. גם ההודים הולכים ללמוד מנהל עסקים. במליוניהם.
 

KallaGLP

New member
חשוב רק להוסיף שנכון להיום

גם אם תמצא מעסיק שיהיה מוכן ומסוגל להוציא לך ויזה, קבלת ויזה מהסוג הזה (H1B) בפועל כרוכה הגרלה בין כל המגישים, שכן המכסות הרבה יותר נמוכות מהביקוש. בפועל, יש בערך 30% סיכוי לקבל את הוויזה גם אם הוגשת על ידי המעסיק.

עבור כל מי שלא בטוח ורוצה לדעת איך בדיוק זה עובד, מצורף תרשים זרימה של שלבי קבלת הוויזה הנ"ל:

 

KallaGLP

New member
אגב, שאלה בעקבות התרשים.

הרי ברור שיש מצב שמתוך סך ההגשות שעלו בהגרלה חלק מסוים יקבלו בסופו של דבר סירוב. האם במקומם יכניסו הגשות שלא עלו בהגרלה, או שפשוט פחות אנשים יקבלו בפועל את הוויזה ממה שהמכסה מאפשרת?
 

jim237

New member
תודה על תגובה, אבל לא ציינתי בשום מקום שאני מחפש ויזת H1B

יש הרבה ויזות עבודה אחרות שמבחינתי גם כן טובות (כמו E1, L1 וכ'ו).
מעניין אותי לשמוע אם יש אנשים שעשו את התהליך הזה בעצמם מכאן, מהארץ ואם יש להם טיפים כיצד כדאי להתכונן להתהליך, למה כדאי לשים לב והמלצות שונות כמו אתרים, חברות מסויימות שכן מכוונות בעיקר לרילוקיישן וכדומה.
 

zuki3

New member
דווקא כן ציינת

ברגע שכתבת שאתה מחפש מעסיק אמריקאי בארצות הברית,
ויזת L מיועדת רק למי שעובד בישראל עבור חברה מעל שנה והחברה רוצה להעסיק אותו בארצות הברית, אם אתה מחפש עבודה בארצות הברית הויזה לא רלוונטית.
גם ויזת E לא רלוונטית, אלא אם מדובר על רמאות, ויזת E1 מיועדת לחברה בישראל שמתעסקת במסחר עם ארצות הברית, ואתה מחפש מעסיק אמריקאי בארצות הברית, לכן הויזה הרלוונטית עבורך זאת ויזה H

ובקשר למציאת עבודה, הדבר הנכון זה לחפש כמה שיותר קשרים, ולשלוח כמה שיותר קורות חיים, 99 אחוז מהמשרות, אתה לא מתאים כי אתה צריך ויזה.
 

KallaGLP

New member
אם אתה מחפש מעסיק אמריקאי שיביא אותך

לעבוד אצלו בארה"ב, H1B היא הוויזה היחידה הרלוונטית מבחינתך.
ויזת L1 רלוונטית רק למי שעובד לפחות שנה בחברה בארץ שיש לה חברת אם/בת/אחות בארה"ב והיא מוכנה לעשות לו רילוקיישן לסניף האמריקאי. אי אפשר לקבל את הוויזה הזו אם אתה מחפש עבודה חדשה אצל מעסיק חדש בארה"ב.
ויזת E1 למיטב הבנתי היא ויזה שנועדה להרחבת קשרי מסחר בארה"ב של חברה ישראלית קיימת, ולכן אינה רלוונטית כלל.
 
כשמעסיק מפרסם הודעת דרושים הוא צריך עובד עכשיו

לא נראה לי שהוא יכנס לתהליך ארוך, שעולה כסף, ולא מבטיח תוצאות חיוביות בסופו, וכל זה בשביל להעסיק מישהו שהוא לא מכיר. יש לא מעט אמריקאים עם כישורים דומים לכישורים שלך שיכולים להתחיל לעבוד תוך שבוע-שבועיים.

בהצלחה
 

jim237

New member
כן, אני מבין את זה עכשיו

כנראה שהתקוות שלי היו לא כ"כ ריאליות והדבר הכי פשוט הוא לעשות את זה בצורה מסודרת דרך מעסיק מהארץ...
האם יש דרך אחרת, חוקית כמובן, שבה אנחנו (אנחנו בני 30) כן יכולים להגר באופן חוקי לארה"ב מבלי להמתין המון זמן או להיכנס להגרלות שאינן ודאיות?
 
כל הדרכים להגר לארה"ב

עו"ד שלומי אטש עדכון אחרון: 17.04.16 , 14:49

ישנן דרכים מגוונות להגירה לארצות הברית. למעשה, ישנה אבחנה בין הגירה למדינה, לבין הגעה למדינה לתקופה מוגבלת בזמן - למטרות עבודה, לימודים, השקעה וכו׳.
כשמדברים על הגירה מתכוונים להליך של תושבות קבע או - גרין כארד. חשוב להדגיש, שאין קשר בין הויזה הזמנית לבין הגרין כארד ולמעשה מדובר בשני מסלולים שונים - מקבילים.

ויזת העבודה הזמנית היא להעסקה מיידית – כלומר עם קבלת האשרה, בעוד שהגרין כארד הוא הליך עתידי. זאת אומרת - לכשיתקבל הגרין כארד המהגר יוכל לשהות ולעבוד בארה"ב ועד לרגע קבלת הגרין כארד, הוא או היא לא יוכלו לשהות/לעבוד באופן חוקי, אלא אם יהיו תחת סטטוס של ויזה מתאימה.
במילים אחרות, הליך הגרין כארד יכול להיעשות מכל מקום בעולם בו שוהים המעוניינים, אך אם רוצים לשהות בארה"ב בזמן ההליך, צריך לעשות זאת תחת סטטוס חוקי שמתאפשר על ידי הוצאת ויזה כאמור לעיל.

נקודה חשובה נוספת היא שהויזה צריכה להיות כזאת שתאפשר dual intent זאת אומרת שתאפשר שהיה ועבודה זמניים בארה"ב, ובמקביל שתהיה האפשרות להיות עם כוונה להגר - קרי תחת הליך של קבלת גרין כארד.

ישנם סוגים שונים עליהם אפשר לבסס את הבקשה לגרין כארד להלן העיקרים שבהם:
• הליך המבוסס על הצעת עבודה עתידית על ידי מעסיק אמריקאי - בסוג
של הליך על המעסיק האמריקאי להראות שניסה לגייס עובד מקומי עם אותם כישורים של המועמד העתידי - אתם. ולאחר שלא הצליח הבקשה מועברת לרשויות ההגירה לצורך אשרור ההליך והנפקת גרין כארד בסופו. משך ההליך תלוי ברקע האקדמאי וניסיון תעסוקתי רלבנטי של המועמד/ת.
• הליך המבוסס על יכולות מיוחדות בתחומים מגוונים כמו משחק, נגינה, אומנויות לסוגיהן ואף בתחומים עסקיים, מדעיים או עיצוביים שונים. חשוב להדגיש כי בתחום זה אין צורך במעסיק עתידי והוא מוגדר כ self-petitioned.
• הליך נוסף הוא קבלת גרין כארד דרך השקעה ויצירת מקומות תעסוקה באזורים ספציפיים בארה״ב. מדובר ביצירת מקומות עבודה חדשים באופן ישיר או השקעה בפרויקט קיים ויצירת העסקה באופן עקיף. חשוב לציין שסכום ההשקעה נע בין חצי מיליון למיליון דולר - תלוי בפרויקט וסוג ההשקעה.
ישנן דרכים נוספות להשגת גרין כארד אבל הן תלויות בהעסקה קודמת עם או בלי ויזה.

מבחינת ויזות שאינן נחשבות לצורכי הגירה אלא לעבודה זמנית:
• ויזה לבעלי יכולות מיוחדות - H1-B
הויזה היא למועמדים בעלי תואר ראשון ומעלה שמעסיק ספציפי דורש אותם לעבודה. התואר הוא כאמור הדרישה הבסיסית אך ישנן דרישות נוספות כמו התאמת התואר לתפקיד המוצע, התאמת התפקיד לסוג החברה ועוד.
• ויזה לבעלי יכולות מיוחדות בתחום המשחק, מוסיקה, אומנות, עיצוב, ספורט ואף עסקים או תחומים טכנים יותר- O-1. ישנם מספר קריטריונים אותם צריך לספק הנוגעים מן הסתם להשיגי המועמד בתחום הספציפי - למשל ממליצים מהתחום, התקשרויות עם גופים גדולים מהתחום, השתתפות בהפקות/תערוכות/תחרויות, כתבות על המועמד/ת וכו'.
• ישנן ויזות שמבוססות על אמנה בין מדינת ישראל לארה״ב. אחת מהן היא ויזת סחר E-1. הקריטריון העיקרי הוא הוכחת מסחר בין החברה שבעליה הוא ישראלי בלפחות 50% ומתבצע סחר בין המדינות. סחר יכול להיות במוצרים או שירותים.
• ויזה נוספת המבוססת על אמנה היא ה E-2. זוהי ויזת השקעה. הויזה מאפשרת למשקיע להגיע עם משפחתו לארה״ב לתקופה של עד חמש שנים אם יוכיח שהשקיע מכספו בעסק שבבעלותו בלפחות 50%. יש להראות תוכנית עסקית ולהוכיח שהעסק הוא לא רק למטרות הוצאת הויזה אלא עסק לכל דבר שיראה פעילות ופוטנציאל גדילה ופיתוח.

חשוב להדגיש שהויזה כרגע לא תקפה לישראלים - למעט כאלה עם אזרחות זרה נוספת ממדינה שחתומה על האמנה מול הרשויות האמריקאיות ואז ההליך יכול להתבצע בשגרירות האמריקאית בתל אביב.
• L-1 היא ויזה נוספת שמיועדת למנהלים/ת או עובדים/ת בעלי יכולות/ידע מיוחדים, שעבדו לפחות שנה בחברה שממוקמת בישראל ואותה חברה מעונינת להעביר את העובד/ת לחברה הקשורה לחברה שבישראל או לפתוח חברה חדשה המבוססת על אותו קשר. דרך הויזה הזאת ניתן לעבור לגרין כארד על אותו בסיס.
• ישנן ויזות נוספות כמו למתמחים, אנשי דת, סטודנטים וכמובן ויזת מבקר לצורכי עסקים או ביקור כללי וכו׳.

באמצעות יעוץ ותכנון נכונים ניתן להגיע למטרה הרצויה שיכולה להיות עבודה זמנית או הגירה.

הכותב הוא עו"ד שלומי אטש, מוסמך בניו יורק וישראל.

עו"ד אטש מטפל בלקוחות מכל רחבי העולם. ההתקשרות עמו מתבצעת ע"י טלפון, אימייל, פקס או כל אמצעי אלקטרוני אחר. ליעוץ ראשוני חינם בעברית או אנגלית בטלפון ישיר - 646.820.0662 או באימייל
[email protected].

מאמר זה מובא כשירות לקורא ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפט
 
למעלה