האם חלה התישנות על תביעות

Apellai

New member
האם חלה התישנות על תביעות

בגין פגיעה בריאותית בצה"ל? במילים אחרות, בתוך כמה זמן חייבים להגיש את התביעה? מה אם הנזק הבריאותי מתגלה כעבור זמן רב? (ואפשר להוכיח קשר לשרות הצבאי)
 
התיישנות תביעה נגד קצין התגמולים

על פי חוק הנכים (תגמולים ושיקום) יש להגיש התביעה לקצין התגמולים תוך 3 שנים מיום שחרורו של התובע (הנכה) מהשירות הצבאי שבזמנו אירע המקרה שגרם לנכות. החוק מאפשר תקופת התיישנות ארוכה יותר, אם הנכות נובעת ממחלה ששר הבטחון קבע לגביה בתקנות תקופת התיישנות ארוכה יותר. במקרה של חבלה רשומה, רשאי קצין התגמולים להאריך את תקופת ההתיישנות, דהיינו את המועד להגשת בקשה לפי סעיף 30 לחוק, אם הוא סבור כי מן הצדק לעשות זאת, ובהתקיים תנאים מסוימים המנויים בחוק. "חבלה רשומה" הינה חבלה שנרשמה סמוך ליום האירוע שגרם לה, ברשומות צה"ליות או אחרות המתנהלות על ידי המדינה או על ידי מוסד ציבורי שאושר לענין זה על ידי שר הבטחון. אם מדובר בפגיעה שלא תועדה (דהיינו היא אינה מהווה "חבלה רשומה" על פי הגדרתה בחוק הנכים) ואין היא נכללת ברשימת המחלות שלגביהן נקבעה תקופת התיישנות מוארכת, עשוי קצין התגמולים לדחות תביעה שתוגש לאחר המועד הקבוע בחוק. על כן, חשוב להתייעץ עם עו"ד המתמחה בנושא על מנת לאמוד את סיכויי התביעה. (טיפ פרקטי: אין מה להפסיד מהגשת תביעה, אף אם על פניו נראה כי התיישנה.)
 

Apellai

New member
מה אם המחלה מופיעה כמה שנים

אחרי השחרור? האם זמן ההתיישנות מתחיל להימדד מהרגע שהתגלתה?
 
התיישנות

במקרה כזה עשוי לחול סעיף 8 לחוק ההתיישנות - 8. התיישנות שלא מדעת נעלמו מן התובע העובדות המהוות את עילת התובענה, מסיבות שלא היו תלויות בו ושאף בזהירות סבירה לא יכול היה למנוע אותן, תתחיל תקופת ההתיישנות ביום שבו נודעו לתובע עובדות אלה.
 
למעלה