האם חשמאלי זה מקצוע טוב...

Efipisraeli

New member
האם חשמאלי זה מקצוע טוב...

בארצות הברית אבל אני לא מדבר על חשמלאי שעובד בבתים אני מדבר על חשמלאי שעובד אם מספר מפעלים ואחרי על תחזוק המפעלים אני יודע אם לא תקטלו אותי אם כתבתי בכלליות מדי,תודה מראש.

Boston Guy

New member
כן - אבל צריך תעודת חשמלאי ראשי אמריקאית

לכל STATE יש חוקים טיפה שונים, אבל העיקרון דומה. ניקח כדוגמה את ה STATE שבו אני גר. הינה דרישות הרישוי - והמשמעות: עובדים כמה שנים (4 שנים) כשוליה, לומדים למבחן ואז ניגשים למבחן לקבלת הסמכה כ Journeyman (מקביל לחשמלאי מוסמך בישראל). צריך ללמוד את כל תקני החשמל והבינוי האמריקאיים ושל ה STATE. אחר כך עובדים כ Journeyman עוד מינימום שנה, ואז אפשר לגשת לבחינה להסמכה כ Master Electrician.

Efipisraeli

New member
ואם?

קודם כול תודה ויש לי עוד שאלה נגיד ואני בעלים של חברה של חשמלאים לתחזוק מפעלים ואני אישית לא עבדתי בזה שנה שנתים, אני מנהל את החברה רגיל פשוט לא עובד בשטח יש לי ותק של 13 שנה והמון המלצות אני צריך לעשות את המבחן או רק חשמלאים שיעבדו תחתי צרכים? תודה מראש

Boston Guy

New member
כקבלן או כשכיר? קודם שאלת על להיות שכיר

ועכשיו אתה מדבר על להיות קבלן תחזוקה שמעסיק אחרים... רוב בעלי החברות שאני עובד איתם הם MASTER ELETRICIANS בעצמם - ובנוסף גם בעלי רישוי עסק קבלני דרך רשם החברות. חוץ מזה, להמלצות וותק יש משמעות רק אם זה רלונטי לארה"ב. חוקי החשמל, מתקני החשמל, המתח בפאזה, התדר - הכל שונה כאן. נסיון בישראל לא ממש "תופס" פה.

Efipisraeli

New member
התקוונתי כקבלן...

תודה שוב על תגובה מהירה ואם מדובר במפעלים בעלי מוניטין גם בחוץ לארץ כגון "טבע" זה לא נחשב?

Boston Guy

New member
אתה עובד כחשמלאי מגיל 3 ?

לא ידעתי שמפעל "טבע" מעסיק קטינים... אם אתה בן 16 (לפי הכרטיס האישי) ויש לך 13 שנות נסיון, התחלת את הקריירה נורא מוקדם! נורא מצטער - אבל נראה כאילו אתה משועמם ומחפש מישהו שישעשע אותך. את זמני המצומצם אני מעדיף לנצל במתן תשובות לאנשים שיש להם שאלות רציניות - ושבאמת אפשר לעזור להם.

Efipisraeli

New member
חחחחחחחחחח

אני בן 16 אבל אבא שלי לא ולו יש את הניסיון שכתבתי בהודעה הקודמת.

Boston Guy

New member
אז במחילה - אם אבא שלך מעוניין, שישאל

יותר קל לנהל דו שיח בלי "טלפון שבור".

למעלה