האם חתולים 'דואגים' לחתולים אחרים?

דרורפפ

New member
האם חתולים 'דואגים' לחתולים אחרים?

שלום, מסקרן אותי לדעת האם חתולים דואגים לחברים שלהם?

כשמדובר בחתולה ובגורים שלה, אז אכן היא תדאג להביא להם מזון ותשמור עליהם. אך כשמדובר בסתם 'חבר', שאינו גור, ואינו שלה?

יש לי חתולה בוגרת שמגיעה לאכול באופן קבוע, לחתולה הזו יש חבר/חברה שהם כל הזמן ביחד בחצר שלהם, החבר/חברה לא מגיעים לחצר שלי... כשאני נותן לחתולה יותר מזון ממה שהיא אוכלת, היא לא טורחת לקחת אותו לחבר/ה שלה.

אז אני מניח שהרעיון של 'שיתוף' מזון עובד רק בין אמא-חתולה לגורים שלה, ולא תקף על חברים?

ארמורגם

New member
כן

כמו אצל בני אדם, מדובר במקרים אינדיבידואליים (לא כל בני האדם עוזרים אחד לשני).
&nbsp
אני נתקלתי במקרה שהתרחש עוד לפני שהתחלתי להאכיל את החתולים בבניין שלי. החתולים שהסתובבו בחניה היו רזים ומסכנים, ואני זוכר שראיתי חתולה שעם כל המסכנות שלה, מצאה איפשהו חתיכת בשר, והביאה אותו אל אחד הגורים שהיו בחניה, ונתנה לו לאכול. זה היה המקרה שגרם לי להתחיל להאכיל אותם. כל כך ריחמתי עליה והערצתי את עצימות הנפש שלה, שעד כמה שקשה לה, היא מודעת שלגור יותר קשה, והיא מוכנה לוותר על ארוחה טובה בשביל להציל אותו. כמובן שחשבתי שמדובר באמא שלו, אך בדיעבד התברר לי שלא! היא בכלל היתה מעוקרת. עד היום יש לה פינה חמה בלב שלי בגלל אותו מקרה.

דרורפפ

New member
תודה על השיתוף

תודה על השיתוף- מעניין אם ישנם מקרים דומים בין חתולים בוגרים, והאם זו 'תכונה' שקיימת בעיקר אצל נקבות, או שאולי גם אצל זכרים.

למעלה