האם חתול בית יכול להסתדר בגינה?

OshraPS22

New member
האם חתול בית יכול להסתדר בגינה?

הי שוב :)

האם חתול שהורגל להיות חתול בן קרוב ל- 9 שהורגל להיות חתול בית יסתדר בדירה חדשה עם גינה?

העניין הוא כזה: קיבלנו את החתול לפני קרוב לשבועיים מחברים שעזבו את הארץ, ואנחנו עוברים דירה בעוד שבועיים לדירה קטנה יותר עם גינה.

אנחנו לא יודעים אם לאפשר לחתול לצאת החוצה ואם כן, איך לעשות זאת מבלי לסכן אותו.

נשמח לעזרתכם :)

dimitrygo

Active member
מנהל
לחתול לא תהיה בעיה להתרגל לצאת לגינה, אבל:

1. כדאי לאפשר לחתול לצאת החוצה רק אם הסביבה היא בטוחה ורחוקה מכבישים וסכנות אחרות כמו כלבים.
2. אם מדובר בגינה שלא מגודרת בצורה אטומה אז רוב הסיכויים שכבר התנחלו שם חתולי רחוב. והשאלה היא האם החתול שלכם יסתדר איתם.
3. אם זו דירה שכורה ובשנה הבאה תצטרכו לעבור שוב ובדירה ההיא לא תהיה גינה אז תהיו בבעיה כי החתול כבר יתרגל לצאת לגינה.
4. בכל מקרה צריך לאקלם את החתול בדירה חדשה במשך מספר שבועות לפני שמאפשרים לו לצאת.

shirul2

New member
מכיוון שהחתול חדש אצלכם והוא עומד לעבור מעבר שוב

לדירה החדשה אצלכם, זה ענייןמאוד רגיש!
חתולים קשורים לטריטוריה שלהם וכל מעבר טריטוריה יכול ממש לערער את העולם שלהם.. העולם שלהם בנוי מריחות ומכך שהם מסמנים כל דבר בריח שלהם וכך יכולים להיות רגועים בטריטוריה שלהם..
לכן, קודם כל מאוד חשוב כמו שכתב dimitrigo לפני, קודם כל לתת לו להתאקלם ממש טוב בדירה החדשה, חשוב מאוד לדאוג לסגור כל פתח (גם תריסים!) למשך כחודש ולא לאפשר לו בכלל לנסות לצאת, רק אחרי כחודש אפשר לאט לאט להכיר לו את הגינה, גם כן רק בהשגחה, זה עניין שצריך להתבצע בצורה מאוד הדרגתית.. אבל אם זה חתול שכל חייו היה רגיל להיות רק בדירה, אפשר לוותר בכלל על האפשרות לתת לו לצאת.. הכל תלוי בחתול ובאופי שלו, יש המון חומר באינטרנט על חתולים במעברי דירה, כדאי מאוד לחפש ולקרוא.. שיהיה בהצלחה!..

OshraPS22

New member
וואו, באמת נושא רגיש...

למען האמת אני ממש חרדה מכך, זו דירה קטנה ובלי לפתוח חלונות נראה לי שגם החתול וגם אנחנו נרגיש מעט קלסטרופובים. בגלל זה המחשבה על לחשוף אותו לגינה אבל אני מבינה שזה עניין ממש מסובך... אקרא על זה באינטרנט ובטח אעלה סוגיות כאן בקבוצה... המון המון תודה.

shirul2

New member
זה לא מסובך

רק דורש סבלנות, וזה רק לתקופה מוגבלת פשוט לאפשר לו להרגיש בטוח בטריטוריה שלו, אח"כ תראו כבר לפי האופי שלו ולפי הרצונות שלו, אם ירצה לצאת לגינה עשו את זה בהדרגה ובהשגחה בהתחלה..

למעלה