שלום רב, אני מטפלת מזה שנתיים בחתול מקסים בן 8 שנזרק כנראה לפני שנים לרחוב ומאז תוקף חתולים אחרים ומדי פעם סובל גם מפצעים בעורו על רקע מחלה אוטואימונית שנובעת מהחיים הקשים ברחוב. אני מחפשת לו בנרות בית חם ואוהב. הוא חתול אוהב אדם ולא בעלי חיים. רצה הגורל ופנה אלי אדם נחמד שגר בדירה עם חתול שאימץ לפני 5 שנים ומעוניין לצרף חתול נוסף. אני מתלבטת מאוד וחוששת שהחתול לא יסתדר עם חתול נוסף ויגרום נזק גדול לחתול ולבעליו. מצד שני הסיכויים למצוא לו בית או להישרדות ברחוב הם לא גדולים. בשנתיים האחרונות מטופל על ידי אך בלית ברירה נמצא ברחוב רוב היום. לעזרתכם אודה מאוד
ההנחה המקובלת לגבי חתולים היא שהם תוקפניים לא בשל אופי תוקפני אלא מפני שהם מפחדים, ואז הם 'מקדימים תרופה למכה' ותוקפים לפני שיתקפו אותם.
האם הוא יסתדר עם החתול השני? - אי אפשר לדעת, הכל אפשרי, החל מיחסי חיבה הדדיים דרך 'שלום קר' ועד מריבות אינסופיות.
אני מחזיק 2 חתולים בדירה קטנה יחסית, הם רבים בערך פעמיים ביום מזה 11 שנים, אז מה? שניהם חיים באושר ועושר ומרוצים מהחיים, זה לא מפריע להם לאהוב אותי.
את צריכה להסביר לאותו אדם כי אפשר לנסות להכניס את החתול הזה לדירה שלו וכי הוא צריך הרבה סבלנות, ולא להיבהל מכל קטטה חתולית, יכול מאוד להיות כי החתול יירגע כאשר הוא ימצא את עצמו שוב בסביבה ביתית ומוגנת, ויכול להיות שהוא והחתול השני לא ממש יסתדרו, אבל יש סיכוי גבוה כי שניהם יאהבו את הבעלים שלהם וזה מה שחשוב.
אגב, אף חתול לא יכול לגרום באמת לנזק גדול בדירה בה כבר חי חתול אחד, כל מה שאפשר לשרוט אותו כבר שרוט, וקטטות של חתולים הם 99% צווחות ואחוז בודד של שריטות.