האם חתונה בווגאס מחשידה אותנו?

ChicagoGurl

New member
האם חתונה בווגאס מחשידה אותנו?

סליחה אם זו שאלה מפגרת, אבל האם חתונה שנערכה בווגאס הידועה כמקום לחתונות ספונטניות, תגרום לנורה אדומה / FLAG בתיק שלנו כשנגיש אותו, גם אם הקשר אמיתי ויש מספיק הוכחות?
לא בא לי לעשות טעות מפגרת רק כי בא לנו לטוס להתחתן בווגאס...
 

John the Savage

New member
חתונה בווגאס

היא קצת פחות ספונטאנית ממה שנראה לפעמים בסרטים. זאת אומרת, אפשר להחליט להתחתן בוגאס מהיום להיום, ואז ללכת לכנסיה עם דרייב-אין ולהתחתן באוטו, אבל עדיין צריך קודם כל ללכת לעיריה, לעמוד בתור ולקבל רישיון חתונה ... כך שהקטעים של "השתכרתי ובבוקר גיליתי שהתחתנתי עם מישהי שאני לא מכיר" הם כניראה לא לגמרי מציאותיים.

מבחינת ההגירה, עצם החתונה בווגאס זו לא בעיה, ואני לא רואה סיבה לכך שזה בפני עצמו יהיה דגל אדום כל עוד יש מספיק הוכחות לאמיתות הנישואין. אבל כמה דברים שצריך לקחת בחשבון:

א. מסיבת חתונה גדולה עם משפחה וחברים שחוגגים איתכם זו ראיה לאמיתות הנישואין. אם אתם מתחתנים בוגאס רק שניכם בלי משפחה וחברים, לא תהיה את הראיה הזו. לא נורא אם יש מספיק ראיות אחרות, ואפשר גם קודם כל להתחתן בוגאס ואז לערוך מסיבת חתונה בנפרד.
ב. שמעתי מעו"ד לענייני הגירה שנתקלה באנשים שהתחתנו בוגאס באיזושהי כנסיית דרייב-אין, וקיבלו תעודה שהיא לא תעודת נישואין אמיתית. למסמך כזה אין שום משמעות מבחינת רשויות ההגירה. חשוב להקפיד ולבדוק שאכן מקבלים תעודת נישואין רשמית וזה לא מקום מפוקפק.
ג. אם כבר מתחתנים בוגאס, מאד חשוב שהיה חקיין אלביס בחתונה.
 

ChicagoGurl

New member
בכל מקרה לא תהיה מסיבת חתונה...

בין אם זה יהיה בוגאס ובין אם בסיטי הול ליד הבית. מקסימום יהיו האחים שלו כעדים. התכנון הוא להגיע לארץ בקיץ הבא ואז לעשות מסיבה.
אבל כרגע זה technicality שחייב להיעשות.ובכל מקרה התכנון הוא קודם להוציא היתר נישואין כאן בבית. ואני נוטה לא לנסוע לוגאס בגלל ששמעתי יותר מפעם אחת על תעודות נישואין לא אמיתיות שיצאו משם.
האם בגלל העובדה שלא תהיה מסיבה רצוי לעבות את התיק עם הוכחות לקשר ולזרוק לשם את כל צילומי המסך האפשריים מפייסבוק שמראים חופשות משותפות, ביקורים שלו בארץ וכו? יש לנו המון כאלה, בלי עין הרע...
 

John the Savage

New member
אם אפשר להביא אחים כעדים זה יהיה מצויין

אני לא חושב שיש מניעה להתחתן בוגאס, ואם זה משהו שפינטזתם עליו אני במקומכם לא הייתי מוותר על זה בגלל הנקודות שציינתי. על עניין תעודות הנישואין הלא-אמיתיות אפשר להתגבר בקלות. פשוט הולכים למקום אמין. אפשר להתחתן בוגאס בסיטי הול, ואפשר לערוך חתונה באחד מבתי המלון המוכרים וכו'. רק לא בצ'אפל אקראי שלא ערכתם בירור לגביו קודם. בכל המקומות האלו לא תהיה בעיה. וצריך גם לדאוג להוציא קודם רישיון נישואין (אפשר באותו יום). אפשר גם לבדוק שמי שמחתן אתכם אכן רשום בתור officiant:
http://nvsos.gov/sos/licensing/marriage-officiants

לגבי המסמכים: האם אתם גרים ביחד או מתכוונים לעבור לגור ביחד? האם יש לכם או יהיה לכם מסמכים שמראים "מעורבות פיננסית", כמו לדוגמה חשבון בנק משותף, ביטוח בריאות משותף, רישום בן הזוג כמוטב בביטוח חיים וכו'? אם יהיו לכם הוכחות למגורים משותפים ופיננסים משותפים, פחות חשוב להביא צילומי מסך מפייסבוק וכו'. אפשר, אבל ממש לא חובה.

וקצת מהניסיון האישי שלי:
אנחנו התחתנו אמנם לא בוגאס אלא ברינו נבאדה, אבל זה בדיוק כמו חתונה בוגאס. מכיוון שרצינו להתחתן בסוף שבוע כשהעיריה ברינו סגורה ולא רצינו חתונה דתית, מצאנו מישהו שרשם את עצמו כאירגון "דתי" בשם "אזרחים למען נבאדה חילונית", וקיבל רישיון לערוך טקס נישואין בשביל שיחתן אותנו. הוא חתם על התעודה כ-president (כניראה כוונתו היתה לנשיא האירגון הנ"ל), ועדיין לא עשו לנו שום בעיה בתהליך הגרין קארד.
 

ChicagoGurl

New member
תודה על התשובה! אנחנו אכן גרים יחד, אבל

אין לנו פיננסים משותפים או ביטוח בריאות משותף מכיון שהוא גרוש, עדיין משלם מזונות לגרושתו ויש לו שני ילדים הרשומים על הביטוח שלו.
גרים יחד מאז 2015 ואין בעיה להראות חוזי שכירות שמוכיחים זאת, אני בדיוק עובדת על להשיג את החוזה הראשון מקומפלקס שכבר עזבנו.
ה utilities לא רשומים על שנינו, סתם כי זה הסידור בינינו. במקום לחלק את כל התשלומים החלטנו אחד משלם את שכר הדירה והשני את כל החשבונות, ביטוחי רכב וכו. האם מספיק חוזי השכירות או שכדאי לשנות ולרשום את הכבלים, החשמל וכו על שם שנינו?
יש לנו שפע תמונות שלו עם המשפחה שלי בישראל ובמהלך חופשה משותפת באירופה, והם מוזמנים לשאול את כל מי שמכיר אותנו שיעיד שאנחנו יחד כבר שנים :))
(האם נהוג לצרף שמות של אנשים שיעידו?)
תודה שוב על התשובות המפורטות, זה מאוד עוזר
&nbsp
 

John the Savage

New member
חוזה שכירות מספיק למגורים משותפים

לגבי פיננסים משותפים, כדאי שיהיה לפחות משהו אחד שמראה מעורבות פיננסית כרגע (אולי חשבון בנק משותף), ובהמשך לקראת הראיון להראות דברים נוספים. עד אז לדוגמה סביר שכבר תוכלו להראות הגשת מיסים משותפים כזוג.

לגבי צירוף שמות אנשים שיעידו: אפשר לצרף תצהירים עם אישור נוטריון כהוכחה. בד"כ לא עושים את זה אלא אם ההוכחות האחרות לא מספיקות. לפקידי ההגירה אין משאבים לראיין אנשים אחרים בעצמם, אז צירוף שמות בלבד לא עוזר.
 

ChicagoGurl

New member
אוקיי, נראה לי שמצבנו לא יצריך עדות...

נפתח חשבון בנק משותף אם זה יעזור, אין לי בעיה להתשמש בו לשכ"ד וכו.
אני מקווה שעד סוף השנה נגיש את כל המסמכים, כך שבהגשת המס הבאה אהיה כבר "אחרי" או בהמתנה לקבלת הג"כ. אז לא נוכל להראות הגשה משותפת כהוכחה. אולי כהוכחה בהמשך, להסרת התנאים אחרי שנתיים.
אבל כאמור נראה לי שיש לנו מספיק הוכחות. אני סתם בלחץ שמה שנראה לי הכי פשוט ן
straightforward בעולם, כי אנחנו באמת זוג, יכול להיראות קצת חשוד בגלל שפיננסית אנחנו מתנהלים בנפרד עקב היותו גרוש שמשלם מזונות.
&nbsp
 

naf86

New member
לפני הרבה שנים

היה לי מישהו בעבודה (בישראל), שסיפר לי שהוא התחתן בארה"ב עם רב מקומי. בשביל הכיף הם גם הלכו לווגאס והתחתנו שם אזרחית.
כשהם חזרו לישראל הם הלכו למשרד הפנים, ושם הם הציגו את התעודת נישואין מהרב. אבל ישראל משום מה לא קיבלו את ההסמכה של הרב הזה. אבל אז הם הציגו את התעודה מווגאס ומשרד הפנים קיבל את זה בלי שום בעיה.
&nbsp
אז כנראה שחתונה בווגאס זה עסק קצת יותר רציני ממה שמראים בסרטים.
 

liviur

New member
רבנים לא רציניים???? :)

כי כנראה אחד מוסמך לחתן תכלס , והשני אמר כמה מילים - שסבבה מבחינת ההלכה , אבל לא מהווים ראיה לחתונה.
&nbsp
זה גם יכול להיות הפוך מבחינת הדתות כן?
ושווה להם לשמור את הכתובה למקרה שמיני רבנים בישראל בכ״ז יתהו על קנקן ילדיהם כשירצו להתחתן וכו.
 

liviur

New member
אני אנסה להבהיר

הרב בארה״ב לא היה כנראה בעל שום סוג של רישיון להסיע אותם חוץ ממבחינה הלכתית.
אז הם הביאו חזרה כתובה שלא נותנת כלום מבחינת המדינה.
&nbsp
מצד שני - הכומר כנראה חתם על רישיון נישואין של הסטייט ורשאי לפי החוק האמריקאי לחתן אנשים.
&nbsp
משרד הפנים מתייחס לאם האנשים נישאו לפי חוק במקום שהם טוענים שהם נישאו ולפי זה משנה רישום.
&nbsp
נשים את זה בצד.
עכשיו מצד שני יש את העניין ההלכתי (שמעניין לי את ה ... :) באמת , אני רק מציין את זה ובאמת שלא אכפת לי מי מתחתן עם מי וכמה) - והוא לגבי העובדה שהילדים שלהם נולדו במסגרת חתונה ״כשרה״ בין שני יהודים. פה - במקרה שהילדים יתחתנו בארץ - יכול להיות שיבקשו כתובה של ההורים / הוכחות יהדות כאלו ואחרות.
&nbsp
פה הכתובה / מה שהרב כתב ישנה יותר מרישום במשרד הפנים.
&nbsp
אחד מהדברים שביקשו ממני כשרציתי להתחתן עם אשתי מכיוון שנולדתי ברומניה והשמות שלנו מיוחדים - ובאתי מוכן - הוא המסמך המקורי של הנישואין של ההורים שלי - במקרה הזה - הקהילה היהודית היתה מאוד מסודרת ומצד אחד היתה הכתובה ומצד שני הרישיון האזרחי להינשא.
&nbsp
עכשיו זה ברור? :)
 

naf86

New member
אני לא זוכר

אם הרב היה אורטודוקסי או קונסרבטיבי.
מבחינת יהודית הם נשואים כל עוד יש עדים וכתובה וכו'. לכן הרבנות בישראל הייתה צריכה לקבל את הנישואין שלהם. אם לרב יש/אין רשיון מטעם ארה"ב זה יותר עניין פרוצדורי ולא הלכתי. לרבנות לא צריך להיות אכפת אם לאותו רב יש רשיון אזרחי מארה"ב, אלא אם הוא פעל לפי ההלכה.
משרד הפנים יכול לעשות עניין אם לרב אכן לא היה רשיון אמריקאי לערוך נישואין, כי אז זה לא רשום ברישומים האמריקאים.
 
למעלה