האם טיפול בהיפנוזה נוסה על חולים?

Nice Guy

New member
האם טיפול בהיפנוזה נוסה על חולים?

שלום רב, אולי אני כותב כאן שטויות אך חשבתי לעצמי, המוח שלנו מכיל כמות אדירה של מידע, ואין לנו גישה לכל המידע הזה, כל מה שהיה בחיינו כל מה שקראנו וראינו נשמר במוח, אך הגישה לרובנו חסומה למידע זה בהגדרת שיכחה. לפי מה שקראתי על חולי אלצהיימר, הם אומנם שוכחים דברים, אבל לפעמים קורה שישנה התבהרות ופתאום הם זוכרים דברים שחשבנו שהם שכחו לגמרי, כלומר יש סיכוי שהמידע עדיין קיים במוח והגישה אליו נחסמת, אולי בטיפול בהיפנוזה אפשר להתיר את המחסומים או לפחות חלקם? יתכן ואני לא יודע על מה אני מדבר, אבל אולי הכיוון הכללי נכון? אימי בת 60 ומאובחנת במחלה אבל אני לא יכול להרשות לעצמי להשלים עם המצב, מצטער.

שלום~ נשמע מעניין.. אולי

אולי יש משהו במה שאתה אומר.. ובקשר לאמך, אני מאוד מצטערת.. ולא רק אתה לא יכול להשלים עם המצב. גם אני לא מסוגלת להשלים עם זה שסבתא שלי שהיתה מבשלת, מתפקדת ועושה המון דברים, פתאום יושבת כל היום מרותקת לספה, לא יודעת מה עובר עליה, מדברת שטויות, עושה המון דברים מוזרים, יוצאת החוצה קצת לטייל עם הפיליפינית, וממש לראות אותה מאבדת את הכבוד שלה. אני בטוחה שכל אחד ואחת פה בפורום, לא מסוגלים להשלים עם מה שקרה ליקיריהם, אבל אין מה לעשות זאת המציאות וחייבים להתמודד איתה גם אם היא קשה וכואבת ולא ניתפסת בעיננו..

zs1957

New member
טיפול בהיפנוזה

שלום Nice Guy לגבי שאלתך על טיפול בהיפנוזה. לא מכירה טיפולי היפנוזה שעזרו לחולי אלצהיימר.החולים הללו חולים במחלה ניוונית של המוח. טיפולי היפנוזה נעשים באנשים בריאים הסובלים מכאבים או מחרדות. זה מאד עוזר ומרגיע היפנוזה זה סוג של מדיטציה,דמיון מודרך שצריך ריכוז גבוה להגיע לתוצאות טובות.חולי אלצהיימר סובלים מפגיעה בזיכרון לטווח קצר,כושר ריכוז נמוך, בלבול, בעיות קוגנטיביות . לדעתי ם לא מתאימים לסוג טיפול כזה. חולי אלצהיימר אוהבים מוסיקה, ציורים ומגע פיזי. ליטוף ,חיבוק מסאג'. זהבה שחם

למעלה