האם יבוער קן הצרעות?

ש מים

New member
האם יבוער קן הצרעות?

כל מי שהיה קשור בהיבט כל שהוא לתחום התכנון והבניה במרחב השיפוט הנוגע ומשיק לעיר נתניה ב-25 השנים האחרונות מכיר היטב את השמות המככבים היום בכותרות, בכל הנוגע לפרשת השחיתות החדשה. ואני סמוך ובטוח שאין אחד מהם שנפל מהכיסא בהפתעה, למשמע החשדות הנוגעים לאותם שמות... הדבר המדכא אינו העובדה שיש שחיתות במגזר, אלא העובדה שהכתובת היתה על הקיר לפחות 25 שנה ורק עכשיו הח...א צף על פני המים והמשטרה ושאר הגורמים הואילו להפשיל שרוולים ולאסוף אותו. הבעיה הגדולה יותר היא שכמו "חבורת נתניה" השחיתות עמוקה ורקובה ביותר בכל מסדרונות התכנון והבניה - ולא רק ברשויות המקומיות, אלא גם (ואולי הרבה יותר) במשרדי הממשלה. אכתוב את מה שאני אומר לחברי: הידיעה והשתיקה הופכים אותכם לשותפים ולמושחתים (ומבלי להינות מהסירחון) ומי שפועל ללא "מוסר מקצועי" וחוט השידרה המקצועי מחפה או שותף לשחיתות ולסירחון, כי מאחורי כל קיצור-דרך מקצועי קיימת שחיתות!!

ש מים

New member
תקציר תולדות שחיתות הנדל"ן בנתניה

כתבה טובה מאוד, שנוגעת ממש בקצה המזלג של השחיתות ולצד זה מראה כיצד הפריחה הכלכלית העירונית משולבת היטב עם עולם הפשע והשחיתות. ואגב, מי שמעורה בעולם הנדל"ן הנתנייתי מכיר היטב את הסיפורים על צמיחתו של הטייקון יצחק תשובה, כולל הקשר העמוק עם "בכירה במחלקת ההנדסה", שלכאורה "נזרקה לכלבים" לאחר שפרשה מהעירייה ולא היה בה צורך יותר...

תולדות שחיתות הנדל"ן בנתניה החל בשנות ה-50 ואולי אפילו קודם

לכן עד שנות ה - 80 במאה הקודמת.
בתקופה זאת שרתו שני ראשי עיר דומיננטיים. האחד פיתח את צפון העיר והשני את דרומה, מהסיבות השמורות עמהם. שלוש פסקי זמן קצרים, בהם כהנו ראשי עיר ללא נכסים - התבטאו בהעדר פיתוח ולפיכך גם כהונתם הייתה קצרה.
מרים, כפי הניראה, חשודה, כתלמידה העולה על רבניה, של השניים הראשונים.

על הדווחים בעתונות וחקירת ראשי ערים,לצערי קשה לפתח עיר בדרכי יושר ושיסלחו לי כל ראשי הערים והמועצות העושים עבודתם נאמנה ויישוביהם צומחים לעילה ועילה. כפי הניראה בסמכויות ראשי הערים קיימות פריצות ה"קוראות לגנב ". חייבים לסתום פרצות אלו.

ש מים

New member
מסכים אבל מוסיף

אני מכיר את הנפשות המוזכרות מאז אמצע שנות ה-90' (עוד לפני שהקנצלרית פיירברג עלתה לכס המלכות) ולגבי חלקם אני יכול להעיד שמדובר בשיטתיות ובדרך פעולה ("עבודה"?). כפי שכתבר כתבתי: אף אחד מאנשי המקצוע והתחום, באזור נתניה והשרון, לא מופתע מן השמות. ההפתעה היחידה היא הגילוי הכל-כך מאוחר.
וכן, עצוב ומדכא מאוד המצב, שבכזו קלות בעלי הון וממון יכולים לשלוט בחיינו. "דמוקרטיה" היא ככל הנראה לא יותר מכדור להשקיט את ההמונים התמימים והחלשים

shershku

New member
ומה עם בינת שוורץ

שקידמה לפחות שלושה פרוייקטים הקשורים לבן הזוג שלה.
נושא המשך כהונתה כרוך בשחיתות הזו.

דוגמה נוספת היא יונה יהב וקרקעות הצפון ובז"ן. אמנם הוא זה שחוטף את כל האש. אבל, כל הנוגעים בדבר - ראשי רשיונות והמשרדים הקשורים ואפילו שרים (ליצמן כדוגמה) - אחראים לתוכנית הפושעת הזו.

ש מים

New member
חשדות ו-"סירחונות"

שרשקו, במקרה אני מכיר היטב חלק מהשמות שהזכרת וחלק מאלה המעורבים בפרשייה (ואולי "הכנופייה"?) הנתנייתית. וצריך להפריד את הדברים:
  1. לגבי בינת לא הוכח עדיין דבר, כך לגבי בן-זוגה. מהיכרותי עימם, אני מתקשה להאמין שנעשה דבר פלילי, ואני יודע שדודי (הבן זוג) לקח על עצמו איסורי-עיסוק רבים מאוד, נוכח תפקידה של בינת (מהיכרותי עימו, הוא יכל בקלות גדולה מאוד לקבל עבודות ופרוייקטים בהיקפים ענקיים). יחד עם זאת, חשדות צריך לחקור...
  2. לגבי יונה יהב אני מודע לסיפורים אלה ואחרים (בעיקר "אחרים". למשל נושא פרוייקטי תמ"א 38 בחיפה, בהם בכירי העיריה רכשו נכסים טרם ביצוע הפרוייקט, ומגבלות על ביצוע התמ"א באזורים אחרים בעיר). אבל גם את זה ראוי שתחקור המשטרה (והעיתונות!) ולא אנו - כניזונים משמועות.
  3. לגבי שרים (וראשי רשויות נוספים) - כנ"ל. הבעיה היא כנראה, בעיקר, בעיית החוסר בכ"א במשטרה.
  4. לגבי "הכנופיה הנתייתית, כאן הסיפור שונה לחלוטין! כאן קיימת חקירה ובוצעו מעצרים רציניים ביותר (ואין ספק שמעצר של ראש עיר, בעיקר כ:כ חזקה כמרים פיירברג, ולהקת עוה"ד והיזמים הכבדים שנעצרו, מעידה שבידי המשטרה תיק סגור!). אבל כאן קיים דובדבן נוסף: אחד השמות שפורסמו ניסה לשחד אותי לפני כ-20 שנה (בזמנו, בתמימותי, לא הבנתי שמדובר בנסיון שיחוד...). סביבו וסביב החברים האחרים מסתובבים בברנז'ה סיפורים כאלה כבר למעלה מ-25 שנה, ככה שהמעצר היום לא מעיד בעיני על הצלחת המערכת (המשטרתית) אלא להיפך!

למעלה