האם ידועות תופעות לוואי בשתיית חלב סויה?

• פותח הנושא miok
  • פורסם בתאריך

miok

New member
האם ידועות תופעות לוואי בשתיית חלב סויה?

האם ידועות תופעות לוואי במעבר ממוצרי חלב לחלב סויה? החלטתי להפסיק לצרוך מוצרי חלב והמעבר בעיקרו המרה של שתיית קפה עם חלב סויה במקום חלב פרה. רציתי לדעת אם ידועות תופעות לוואי הקשורות בשתיית חלב סויה.

d a p h n a

New member
באופן כללי, לא אמורות להיות

סויה היא כן אחד מהאלרגנים היותר נפוצים, כך שאם יש לך רגישות לסויה מן הסתם יכולה להיות תגובה (מאידך, סביר להניח שאם יש לך רגישות לסויה כבר היית מגלה את זה). בנוסף, ישנם מצד אחד מחקרים רבים שמציגים יתרונות בריאותיים לסויה, אך ישנו גם מחקר שמצביע על כך שצריכה מרובה של סויה עשוייה להיות לא בריאה בגלל הפיטואסטרוגנים בסויה. אני לא מומחית ולכן ודאי לא יכולה להגיד מה הצד הנכון או מה המועדף. אני יכולה לומר שמשרד הבריאות ממליץ לא לצרוך יותר משלוש "מנות" של סויה בשבוע, אם כי אני לא בטוחה מה בדיוק ההגדרה של "מנה". לשיקול דעתך.

miok

New member
מוזר

אני אנסה לבדוק את מה שמשרד הבריאות ממליץ לא לעבור . .כלומר מה היא "מנה". נכון להיום אני צורך בערך 2 ליטר של חלב סויה בשבוע .. אולי כדאי לי לחדול, או להוריד את המינון לליטר אחד. אגב, הסיבה שעברתי לסויה היא כי יש לי תחושה שמוצרי חלב גורמים לי לפצעונים.. יכול להיות?

אישעם

New member
שים לב שאין הוכחות לנזק כלשהו מסויה

משרדי הבריאות לוקחים מקדם ביטחון, במקרה ויתברר משהו בעתיד. שים לב שאין להם שום מידע מוכח נגד סויה. קיימת טענה שבעב, תעשיות החלב יצאו נגד סויה ומשם השמועות. כי לא הגיוני להזהיר מדמוי הורמונים בסויה כשבחלב פרה יש את ההורמונים האמתיים ומשרד הבריאות לא מזהיר את הציבור מצריכת חלב עם הורמון אסטרוגן אמיתי והמון ממנו, אז למה האזהרות על צריכת סויה (עם דמוי הורמון) ? בכל אופן, לא טוב לצרוך שום דבר באופן מוגזם. לא אמורה להיות שום בעיה עם מנת קורנפלקס בחלב סויה או כמה קפה ביום עם טיפת הלבנה מהחלב סויה. כי זו אינה צריכה רבה בכלל.

אישעם

New member
הגוף מגיב להורמונים

בהתפתחות למשל. בכלל, אפיגנטיקה, כל מה שתכניס לגוף ידליק ויכבה אזורים במח (ומכאן שבמערכת העצבים ובתפקוד וההתפתחות). זה יכול להתבצע באופן טוב ובריאותי או לרע, וכמובן שגם השפעה אבולוציונית לדורות הבאים לפי תזונת ההורים. הגוף שלנו אמור לדאוג לעצמו הורמונלית, לא לקבל תוספת שיש בה רק שיבוש. כל האזהרות על דמוי הורמונים בחלב סויה, הן ממשיות בחלב פרה, היכן האזהרות לציבור מפני חלב פרה שמכיל את ההורמונים האמתיים (מקורם גם בכך שהפרה נקבה ומוציאה הורמונים לחלב להתפתחות העגל/ה וגם כי מזריקים לה הורמון אסטרוגן כדי לשבח את כניסתה המחזורית להריון כי בעקבות ההריון שלה יהיה לה חלב).

למעלה