האם ידוע לכם אם והיכן ניתן למצוא מטפלת עבור אשה מבוגרת

cobeh

New member
האם ידוע לכם אם והיכן ניתן למצוא מטפלת עבור אשה מבוגרת

ליום א' ו/או יום ו' בלבד. אפשר רק לשעות הבוקר. היא לא צריכה לבשל או לנקות, רק להשגיח בעת הליכה. ובאופן כללי היכן ניתן למצוא מידע בנושא (כל החיפושים מובילים לחברות סיעוד). תודה מראש
 

Ani15

New member
ואכן חברות סיעוד הן הכתובת

הן ישלחו לך מטפלת לשעות בודדות. אם יש לכם מטפלת קבועה בשאר הימים - שאלו אותה, בין המטפלים הם כמעט תמיד יודעים להמליץ על מישהו פנוי.
 

cobeh

New member
תודה רבה. פניתי לחברת סיעוד

שהציעה לשלוח מטפלת בימי א' בשכר לא הגיוני. אני מניח שהם גוזרים דמי תיווך משמעותיים וגם מציעים מטפלות ישראליות בלבד. לצערי לא מצאתי מידע מגורם אחר. תודה.
 

סתם מבקרת

Active member
אכן, מטפלות שעתיות הן ישראליות כי למיטב ידיעתי מטפלות זרות

חוקיות מוצמדות למטופל/ת באופן קבוע כלומר גרות עם המטופל/ת. נסה לעשות חיפוש באינטרנט למטפלת. מן הסתם יש קבוצות כאלו בפייסבוק. מצאתי גם אתר בשם HELPBOOK אבל כדי לקבל פרטי מחפשי עבודה או לפרסם שאתה מחפש צריך להרשם וזה עולה כ140 ש"ח לחודש (ההרשמה). אתה יכול להכנס לאתר ולהתרשם מההיצע ואז להחליט אם ואיך אתה ממשיך. ניסית לקבל שעות סיעוד לאמא שלך מהביטוח הלאומי? אם יאשרו לה שעות, התשלום למטפלת יכוסה ע"י ביטוח לאומי, לפחות מספר השעות שיאושר. גם את זה אפשר לעשות דרך חברות הסיעוד.
 

ladybug4NLP

Active member
אני לא מבינה אותך! אמא שלך היתה אמורה לקבל עזרה מחב' סיעוד

יום יומיים אחרי שיצאה מבית חולים, וזה לא עולה לך אגורה כי חברת הסיעוד מעוניינת שביטוח הלאומי ישלח עובדת דרכם. בודאי אם אתה סתם פונה לחברת סיעוד עבור עובדת, תקבל מחירים גבוהים מאד. . נתתי לך את כל הפרטים ולא מבינה מדוע אתה לא פועל בהתאם לכך. גם הצעתי במקביל לקבל אישור עבור עובדת זרה כי מצבה של אמא בגלל הבעיה קוגניטיבית בדרך כלל יכול להתדרדר ואתה כמפרנס לא יכול להרשות לעצמך פיסית. קח את עצמך בידיים, קרא שוב את כל ההצעות ותתחיל לפעול. גם אז זה לא קל אבל בלי זה אי אפשר להזיז דברים. הרבה בריאות ונפשית לשמור עליה 24/7
 

cobeh

New member
תודה. יש לה כרגע מטפלת

ביטוח לאומי אישר לה 17 שעות שבועיות. בנוסף יש לה מטפלת שאני משלם לה באופן פרטי (מה שגרם לבט"ל להוריד 3 שעות שבועיות). אני מחפש בנוסף מטפלת לימי ראשון בשעות הבוקר ו/או בימי שישי. בחברת הסיעוד אמרו ששעה ראשונה תעלה 350 ש"ח שזה מה שאני משלם למטפלת ל-7 שעות.
 

cobeh

New member
תודה רבה.

בט"ל אישרו לה 17 שעות, אבל זה לא מספיק. תודה.
 

ladybug4NLP

Active member
לא הבנתי מדוע ביטוח לומי הוריד לה 3 שעות

מדוע הם צריכי לדעת אם אתה מעסיק גם מטפלת באופן פרטי? זה ממש לא עניינם. דחוף בקש אישור לעובדת זרה ואז היא תוכל לשהות בביתך כל השבוע פרט ליום אחד חופשה. יש כאלה שמוכנות להשאר גם את זה ואז משלמים באופן פרטי 350 ש"ח במקום יום חופש ולא הבנתי: מטפלת מחב' סיעוד מבקשת 350 ש"ח למה? בדרל כלל משלמים בין 42-40 ש"ח. וגם מנסיוני העגום מטפלות שמועסקות דרך חברת סיעוד והביטוח הלאומי-הן מקבלות כ-25-27 ש"ח ויחד עם חברת הסיעוד מרמות את הביטוח הלאומי ונותנות רק כמה שעות מתוך ה-17 (כי גם החברה אומרת: הן מקבות סכום כזה זעום אז אתה מצפה שהן תעבודנה את כל השעות במלואן?) אלא אם אתה רוטשילד, לא תוכל להסתדר עם מטפלת יששראלית במצבה של אמא. זה יכול להיות פתרון זמני בלבד. ושוב - חפש דחוף להעסיק מטפלת זרה. אם כבר יש לה 17 שעות (נדמה לי שזה המקסימום) אז לא תהיה לך בעיה לקבל אישור. וגם, ברגע שתמצא ותגיש בקשה תוכל מיד להעסיק אותה בלי לחכות לאישור הסופי.
 

סתם מבקרת

Active member
את לגמרי מטעה וגם משמיצה ללא הצדקה. מקסימום השעות של בט"ל

הוא 30 שעות שבועיות לעובדת ישראלית. אם מקבלים אישור לעובדת זרה אוטומטית בט"ל מוריד 4 שעות.הטענה היא שרוצים לעודד העסקת מטפלות ישראליות אבל זה מגוחך כי אין כאלו שמוכנות לעבודה כזו. תשלום לעובדת זרה עבור עבודה ביום החופשי שלה הוא 362 לפי החוק, בדר"כ משלמים 360. אני לא נתקלתי ב"רמאות" מצד המטפלות וחברת הסיעוד, הן מחויבות להתקשר בתחילת וסוף העבודה מהטלפון בבית המטופל, שמזוהה בבט"ל. את כנראה מדברת על התנהלות שאולי היתה בעבר. מטפלת זרה אפשר להעסיק באופן חוקי רק אם יש לה ויזה מתאימה בתוקף ואם למטופל יש אישור העסקת עובד זר ממנהל האוכלוסין. אני לא בטוחה שאפשר לקבל אישור העסקה כזה עם 17 שעות מבט"ל אבל צריך לבדוק באתר רשות האוכלוסין וההגירה. תמיד אפשר לנסות ולהגיש בקשה להחמרה לבט"ל (או לערער על על הקביעה), עם אישורים רפואיים רלוונטיים.
 

cobeh

New member
היא מתארת את המצב כפי שהיה לפני 5-4 שנים למיטב נסיוני

שהיה גם כן מאד עגום, בפרט בעניין התנהלות המטפלים.
 

cobeh

New member
תודה רבה.

היא מתנגדת לעובדת זרה שתתגורר עמה. היא בקושי מסתדרת עם המטפלת מחברת הסיעוד, אם לנסח בעדינות. לגבי המחיר של מטפלת פרטית דרך חברת סיעוד - לפי מה שנאמר לי זה 350 לשעה ראשונה ו-70 או 80 לשעה נוספת. אגב לשמחתי חל שיפור ניכר במצבה מאז השחרור. היא מתהלכת עם הליכון, נטשה לגמרי את החיתול, ומבצעת הרבה פעולות לבד שלא חשבתי שהיא תחזור לעשות. תודה רבה על העזרה.
 

ladybug4NLP

Active member
ממש לא טועה ובודאי לא מטעה

עברתי ניתוח ולפיכך "זכיתי בשעות מהביטוח הלאומי למשך 7 חודשים פברואר יולי 2019. זה היה בשנה שעברה ולא לפני 4-5 שנים. במקום 5 השעות שהוקצבו לי המטפלות באו עשו ניקיון חיפוך (בהתחלה שעה וחצי ואח"כ שעה). החלפתי את העוזרות. החלפתי גם את חברות הסיעוד. לא ממש עזר, אבל מכיון שלא יכולתי לבצע דברים פשוטים - השארתי את המצב. דברתי עם חברות הסיעוד כמו גם עם עו"ס מטעם העיריה שאמרו לי בדיוק אותו הדבר מה שכתבתי לגבי השכר הירוד שהן מקבלות אז מה אני מצפה. גם לא הסכימו לעשות את כל עבודות הבית אלא ניגוב הרצפה (ולא שטיפה), אסור להן לנקות דלתות או חלונות וכד' וטענו בגיבוי החברה כי יש רשימה של מה שמותר להן לעשות מה שכן מאחר ואני לא לוקה בשכלי, החלפתי אחרי 2-3 חודשים את חברת הסיעוד וקיבלתי תשלום ישר לחשבון הבנק שלי וכך יכולתי להזמין עוזרת כלבבי. התשלום מביטוחל אומי פר שעה 50 ש"ח חפף את התשלום לעוזרת כבחירתי. ניתן לקבל מהביטוח לאומי חלק תשלום למטפלת דרך חברת הסיעוד וחלק ישר לבנק למי שרוצה עבודות ניקיון יסודיות יותר אני לא הייתי זוקוקה למטפלת/מבשלת/קניות או החלפת חיתולים אלא לעוזרת בית בלבד. כאמור כל זה בגלל שהייתי אחרי ניתוח. אכן בדיוק דובר אז שביטוח לאומי רוצה לדרוש שהעובד יטלפן למוקד עם כניסתו ועם יציאתו לעבודה (יולי 2019) אבל אז היו שביתות והפגנות ואין לי מושג בעצם אם זה יצא לפועל כי כבר לא היתה לי עובדת. אם זה יצא לפועל אני ממש מברכת על זה באשר למטפלת זרה: עקרונית אם מוכיחים (על ידי מכתב מרופא ועו"ס) שהאישה/אישה זקוקים להשגחה ברב שעות היממה אין בעיה לקבל אישור לעובדת זרה. כמובן יש לחפש עובדת זרה שיש לה ויזה או משיהי שהתפנתה בדיוק מעבודה (כמו פטירת מעביד). עובדת שנמצאת מעל 7 שנים לא יחדשו לה ויזה אלא מטעמים הומניטריים. אין בעיה היום לבקש זאת אם העובדת עבדה רצוף ולא נמצאת בארץ באופן לא חוקי-במיוחד שבגלל הקורונה אין טיסות ואין יבוא של עובדים זרים חדשים. מרגע הגשת הבקשה ואיושר שהגשתם בקשה שכזו (בשביל זה צריך לנסוע לירושלים כי הם לא טורחים לאשר את קבלת הבקשה) העובדת מוגנת בפני גירוש ועליה לשאת את המסמך עליה בכל עת. לצערי עברתי את זה עם אימי ז"ל ועכשיו עוברים עם דודה של בעלי שהיא ערירית ואנחנו מטפלים בכל מה שקשור בכך. וסליחה אם טעיתי ועכשיו משלמים 360 ש"ח עבור יום חופש במקום 350 ש"ח. אגב-כדאי לברר בקופ"ח בהתאם לכרטיס כמו מכבי כסף/זהב וכד', כי בהתאם לכך יש תשלום מהביטוח (לפני כמה שנים זה היה 3500 ש"ח לבטוח כסף ומעל 5000 ש"ח לביטוח זהב . חברת הביטוח שולחת רופא בודק שהוא שקובע את הזכאות. אין קשר בין תשלום הכסף בין ביטוח לאומי לקופ"ח, כן עוזר אם כבר מקבלת מביטוחלאומי שזהסוג של הכרה שהיא זקוקה לסיוע. לא יודעת אם בקופ"ח זה סיוע חלקי או רק לעובדת זרה. כמו כן אם אמא שלך ניצולת שואה גם משם אפשר לקבל תשלומים עבור תרופות, מוצרי ספיגה ועוד (עמותת אביב)
 

סתם מבקרת

Active member
אבל אפילו לפי דבריך את לא מדייקת. את חיפשת בעצם עוזרת בית,

לקחת מטפלת וציפית שתעשה עבודות של עוזרת. מטפלת כשמה כן היא - מטפלת ולא עוזרת ואכן חלות עליהן מגבלות בנוגע לעבודות הבית שהן מורשות לעשות. הגיוני לחלוטין כי הן מבוטחות בהתאם לסיכון הכרוך בעבודתן כמטפלות ולא בהתאם לעבודת עוזרת בית. את גם מתעלמת מהעובדה שלהעסיק עוזרת בית לפי החוק כרוך, מעבר לתשלום השכר, גם תשלום לביטוח הלאומי, הפרשה לקרן פנסיה וקרן פיצויים, דמי הבראה ודמי חופשה אז 50 ש"ח לשעה מבט"ל שנכנסים ישירות לחשבון הבנק לא בדיוק מכסים את העלות הזו. גם בנושא עובדות זרות את כנראה לא מעודכנת. הן מקבלות ויזה ל4 שנים ו3 חודשים (לא 7 שנים) ואם הן נשארות ללא עבודה חודשים ספורים לפני תום הויזה הן יכולות לעבוד רק על ויזה הומניטרית או כמטפלת מחליפה. נכון שיש היום הקלות מסוימות בגלל שזרים לא יכולים להכנס לארץ בגלל המצב אבל יש רשימה מאד מדויקת של מי יכול לקבל עובדת על ויזה הומניטרית וזה בהחלט לא כל אחד. לצערי אני שקועה עד גועל בנושא הזה בחודשיים האחרונים כך שמכירה אותו היטב, מקרוב ועדכני למצב היום. והעיקר הוא לא האם את טועה או לא אלא לתת לשואל מידע עדכני, לפי מיטב ידיעתי ונסיוני, נכון לימים אלו.
 

ladybug4NLP

Active member
אז ככה: לצערי מתמצאת מאד גם בעובדות ביט"ל וגם עובדים זרים

1. "המטפלות" שנשלחות מטעם חברות הסיעוד אלה נשים קשות יום ללא ידע או השכלה בשום דבר שקשור בטיפול. העבודה שלהן היא לנקות את הבית, להחליף חיתול, לעזור להתלבש, או לפי החלטת המטופל לבקש שיעשו לו/לה קניות או סתם יישבו לארח לחברה. ה"מטפלת" זו מילה פוליטיקלי קורקט לעוזרת כמו "מינהלן" במקום פקידה. רב ה"מטפלות" מעדיפות לעסוק בנקיון ולא לשבת ולארח חברה (2 שהיו אצלי אמרו שאין להן סבלנות לשבת ולדבר - תודה לאל לא הייתי צריכה, גם לא לקלח וגם לא להחליף חיתול" בחיים לא הייתי מאפשרת למטפלת כזו לתת תרופות לקשיש וגם לא הייתי זקוקה תודה לאל כי עברתי ניתוח מציל חיים או לא ניתוח מח אני מברכת על זה שסוף כל סוף ביט"ל ממשו את עניין הטלפון בכניסה והיציאה. עובדת זרה: עובדת זרה יכולה להיות בישראל עם רשיון עבודה וויזה עד 7 שנים. עד לפני שנתיים המעבר שלהן היה מוגבל מאזור לאזור בעיקר כדי לא להשאיר את הפריפריה ללא עובדים. לא יודעת מה המצב היום. אולי קל יותר כי לא מגיעים עובדים חדשם. ויזה הומניטרית: ניתנת אך ורק לעובד זר ששהה ועבד מעל 7 שנים בארץ (אבל שהיה מועסק כל הזמן ולא נשאר בארץ ללא עבודה או ויזה או רשיון). בתוך 7 שנים ניתן לעבור ממעביד למעביד ולקבל ויזה רגילה ורשיון עבודה אם מצאו עבודה אצל מעביד שיש לו אישור להעסיק עובד/ת. אני מניחה (שוב) שויזה הומניטרית ניתנת היום ביתר קלות בגלל חוסר במטפלים חדשים מחו"ל בגלל הקורונה. העסקת מטפלת/עוזרת באופן אישי בתשלום ישיר של ביטוח לאומי: על אף המיסים עדיין כדאי יותר להעסיק "מטפלת" כזו כי מה שהיא תעשה תהיה בשליטת המעביד ולא שליטת חברת הסיעוד, בחב' הסיעוד המטפלת מקבלת גרושים ואם את מעסיקה-המטפלת מקבלת שכר מלא וכדאי לה לתת עבודה טובה במקום להעביר את הזמן במינימום מאמץ ולהחליט מה היא רוצה או לא רוצה לעשות. ולעניין העובדת הזרה: רב האנשים נתנגדים להכניס עובד זר לביתם. לצערינו כילדים אנחנו צריכים לעשות את ההחלטה מה טוב יותר להורה, מה גם שרב הילדים לא יכולים להיות מוגבלים בכל שעות היום והלילה אלא לזמן גם אמא שלי התנגדה, היא רצתה לעשות הכל לבד גם כשהדבר גרם לנזק גם לה וגם לנו. אז אין ברירה, ואנחנו צריכים לקחת החלטות לא נעימות ואפילו קשות למען הורינו ולמען עצמנו גם. אני מאחלת לאמא של הבחור הרבה בריאות, מי שמתחיל עם בעיות קוגניטיביות גם אם יש הטבה - בדרך כלל אחרי זמן מה יש ירידה בין אם זה גיל או כתוצאה מניתוח או ובעיקר מהרדמה כללית בגיל המבוגר. הרבה בריאות וסבלנות
 

סתם מבקרת

Active member
מבינה אותך ומכירה את הבעיה של חוסר רצון להיעזר במטפלת שעתית

או זרה. לפחות במקרה של אמא שלך אתה יכול לשמוח בעובדה שמצבה משתפר ולקוות שבקרוב לא תזדקק לעזרה כלל. אין לי אלא לאחל רפואה שלמה לאמא שלך והרבה כוחות וסבלנות לך.
 
למעלה