אז ככה: לצערי מתמצאת מאד גם בעובדות ביט"ל וגם עובדים זרים
1. "המטפלות" שנשלחות מטעם חברות הסיעוד אלה נשים קשות יום ללא ידע או השכלה בשום דבר שקשור בטיפול. העבודה שלהן היא לנקות את הבית, להחליף חיתול, לעזור להתלבש, או לפי החלטת המטופל לבקש שיעשו לו/לה קניות או סתם יישבו לארח לחברה. ה"מטפלת" זו מילה פוליטיקלי קורקט לעוזרת כמו "מינהלן" במקום פקידה. רב ה"מטפלות" מעדיפות לעסוק בנקיון ולא לשבת ולארח חברה (2 שהיו אצלי אמרו שאין להן סבלנות לשבת ולדבר - תודה לאל לא הייתי צריכה, גם לא לקלח וגם לא להחליף חיתול" בחיים לא הייתי מאפשרת למטפלת כזו לתת תרופות לקשיש וגם לא הייתי זקוקה תודה לאל כי עברתי ניתוח מציל חיים או לא ניתוח מח אני מברכת על זה שסוף כל סוף ביט"ל ממשו את עניין הטלפון בכניסה והיציאה. עובדת זרה: עובדת זרה יכולה להיות בישראל עם רשיון עבודה וויזה עד 7 שנים. עד לפני שנתיים המעבר שלהן היה מוגבל מאזור לאזור בעיקר כדי לא להשאיר את הפריפריה ללא עובדים. לא יודעת מה המצב היום. אולי קל יותר כי לא מגיעים עובדים חדשם. ויזה הומניטרית: ניתנת אך ורק לעובד זר ששהה ועבד מעל 7 שנים בארץ (אבל שהיה מועסק כל הזמן ולא נשאר בארץ ללא עבודה או ויזה או רשיון). בתוך 7 שנים ניתן לעבור ממעביד למעביד ולקבל ויזה רגילה ורשיון עבודה אם מצאו עבודה אצל מעביד שיש לו אישור להעסיק עובד/ת. אני מניחה (שוב) שויזה הומניטרית ניתנת היום ביתר קלות בגלל חוסר במטפלים חדשים מחו"ל בגלל הקורונה. העסקת מטפלת/עוזרת באופן אישי בתשלום ישיר של ביטוח לאומי: על אף המיסים עדיין כדאי יותר להעסיק "מטפלת" כזו כי מה שהיא תעשה תהיה בשליטת המעביד ולא שליטת חברת הסיעוד, בחב' הסיעוד המטפלת מקבלת גרושים ואם את מעסיקה-המטפלת מקבלת שכר מלא וכדאי לה לתת עבודה טובה במקום להעביר את הזמן במינימום מאמץ ולהחליט מה היא רוצה או לא רוצה לעשות. ולעניין העובדת הזרה: רב האנשים נתנגדים להכניס עובד זר לביתם. לצערינו כילדים אנחנו צריכים לעשות את ההחלטה מה טוב יותר להורה, מה גם שרב הילדים לא יכולים להיות מוגבלים בכל שעות היום והלילה אלא לזמן גם אמא שלי התנגדה, היא רצתה לעשות הכל לבד גם כשהדבר גרם לנזק גם לה וגם לנו. אז אין ברירה, ואנחנו צריכים לקחת החלטות לא נעימות ואפילו קשות למען הורינו ולמען עצמנו גם. אני מאחלת לאמא של הבחור הרבה בריאות, מי שמתחיל עם בעיות קוגניטיביות גם אם יש הטבה - בדרך כלל אחרי זמן מה יש ירידה בין אם זה גיל או כתוצאה מניתוח או ובעיקר מהרדמה כללית בגיל המבוגר. הרבה בריאות וסבלנות