האם ידוע לכם אם מותר להושיב תינוקת

דניאL

New member
האם ידוע לכם אם מותר להושיב תינוקת

בת 4 חודשים בתנוחת ישיבה ממש? שירה כל הזמן מושכת את עצמה למעלה, מנסה לשבת... זה מותר מבחינת הגב שלהם?? ובעגלה מותר כבר לשים אותם בישיבה מלאה נניח?

אני חושבת שלא. כל עוד היא

לא התיישבה ממש באופן עצמאי - לא טוב להושיב אותם. בעגלה הרמתי למיכאל שלי בן הארבעה חודשים שלב אחד מעל השכיבה.

אסור! התייעצתי עם אורתופד

כי גם לוטן עושה את זה. העצמות שלהם עוד רכות מדי ולא התגרמו מספיק בכדי שזה לא יגרום נזק. את לא יכולה למנוע ממנה לנסות לשבת, אבל אל תושיבי אותה בעצמך. אני הופכת את לוטן על הבטן או משכיבה אותה על הגב על משטח שטוח כשהיא מנסה את זה. זו לא הדרך הנכונה לשבת במילא. הדרך הנכונה היא מזחילה כאשר הם נופלים אחורה על הטוסיק ומתיישבים.

lovely2

New member
גם לי יש ../images/Emo35.gif

לנו יש את הונציה ויש בה 3 מצבים בסך הכל-כמה אצלכם? פעם כשבאתי לטיפת חלב והושבתי אותה במצב 45 מעלות הרופאה והאחות העירו לי שהזוית לא בריאה לגב לפני גיל 5-6 חודשים ברור שישיבה של 90 מעלות אינה מומלצת אבל יצא לי לראות הרבה תינוקות שיושבים בזוית של 45 מעלות.האם 45 מעלות גם לא מומלץ בגיל 4 חודשים? פשוט חבל לי שהיא כל הטיול בשכיבה מלאה ...

גם אצלנו שלושה מצבים ואנחנו כן שמים

ב-45 מעלות. לא חשבתי לשאול לגבי זה, כי הם יושבים בזוית כזו בסלקל ובטרמפולינה. ענתש כתבה אחרי התייעצות עם אורתופד שכל עוד יש תמיכה טובה לגב ולצואר, זה בסדר גמור. הרי הם לא מאמצים את הגב והצואר כדי לשבת ב-45 מעלות, נכון? נראה לי שזה בסדר.

lovely2

New member
תארתי לי שהן מטומטמות.לכן שאלתי

אתכן.טיפשת חלב,בחיי...

מיקגאפ

New member
ליטל גם לנו יש עגלת ונציה ונראה

לי שזה בסדר גמור ששירי תשב בזוית של 45 מעלות אם היא דוחפת את עצמה. אני זוכרת עם יובל שבאמת בגיל שלושה-ארבעה חודשים הוא לא היה מוכן יותר לשכב לגמרי וכל הזמן ניסה למשוך את עצמו לישיבה. למרות שגם לי אמרה אחות טיפת חלב שזה לא בריא, רופא הילדים שלנו מיד אמר לנו להתעלם - לדבריו כל מה שבא באופן טבעי זה בסדר (כמובן לא להושיב באופן מלאכותי).

ornit_band

New member
נכון. שאלתי אורטופד והוא אמר

שכל עוד יד תמיכה לגב אין בעיה (שאלתי לגבי מנשא, אבל כנראה התשובה נכונה כללית)

דניאL

New member
אוקיי תודה, הבעיה בעגלה של גראקו

זה שהשלב השני אחריי השכיבה המלאה, הוא כעמעט ישיבה, בעסה!

dafgol

New member
הי דניאל ../images/Emo24.gif

גם אצלינו ככה....בר גם מושך למעלה ולפעמים עובר למצב ישיבה משהו... אבל גם הרופא וגם בטיפת חלב אמרו לי לא להושיב אותו באופן יזום...אלא רק כאשר " ישב " על אמת . הסלקל כבר לא ממש נוח לו אבל למרות שבטיולון ( צ'יקו ) יש אפשרות לסדר את המשענת שיהיה בזווית יעני ישיבה....אני חוששת להושיב אותו כדי לא לגרום נזק לגב ולעצמות.... נראה לי שכדאי לחכות עוד קצת.... חוץ מזה מה שלום שירה ?

דניאL

New member
היי דפנהלה יקירתי

שירה מרגישה טוב, שובבה כתמיד. היא לא אוכלת כל כך טוב אבל זה תמיד היה ככה. וגם אני הייתי ככה כילדה ועד היום (עכשיו אני אפילו בדיאטת השמנה) אז כנראה שאין מה לעשות. העיקר שהיא בריאה ומאושרת (טפו, טפו).

yaelli10

New member
רק עכשיו אני רואה אז אני

חייבת להגיב, לגבי המשיכות למעלה - שאלנו לגבי זה ואמרו לנו שזה בעצם תירגול שרירים. בלי שום כוונה לישיבה. אני עדיין הולכת עם אלה ועגלת אמבטיה ואני בשום פנים ואופן לא מתכוונת ל"הושיב" אותה עד שהיא תתיישב לבד, או עד שהמצב יהיה בלתי נסבל.

ronnieyuval

New member
גם יובל היתה עושה את זה

ואני התייעצתי עם שלושה גורמים: 1) אמא שלי ואחותי, שתיהן מרפאות בעיסוק. 2) רופא הילדים של יובל. 3) האורתופד של יובל. והם כולם אמרו לי ככה: קודם כל, לא למנוע ממנה מה שהיא יכולה לעשות בכוחות עצמה. אם היא עושה את זה לבד אז זה "כשר". בנוסף, לאף אחד מהם לא היה ידוע על נזק ממשי שיכול להגרם לגב או לעצמות של התינוק אם הוא יושב עם תמיכה, במידה והתינוק מחזיק את עצמו טוב. כלומר - הראש לא מתנדנד ונופל, והגוף לא נוטה לצדדים כשהם יושבים. אז אני הושבתי אותה בעגלה מגיל 4 חודשים, והאמת שגם עלינו היא היתה יושבת כל הזמן אז לא ממש היה הבדל.

שוגי13

New member
מסכימה עם רוני

גם אנחנו נתנו לאיה חופשיות בבחירת התנוחה האהובה עליה בטיולון, היא כל הזמן משכה את עצמה לישיבה בעיקר כי רצתה לראות מה יש מסביב.

אור100

New member
אסור! עמוד השדרה לא יכול לשאת

את משקל הגוף. גם אם נראה שהיא יושבת ישר עמוד השדרה והשרירים לא מתאימים לישיבה. ילדים יושבים אך ורק כשהם מצליחים להתישב לבד (מזחילה)

טוטי30

New member
הפחדתם אותי נורא רועי יושב המון ../images/Emo10.gif

כשהוא בידיים שלנו, הוא רוצה בתנוחת ישיבה, אחרת הוא משתולל. בעגלה אני שמה אותו לפעמים בזוית ישיבה, הוא רוצה לראות מה קורה מסביב. אפילו מבקבוק הוא מעדיף לשתות בתנוחה זקופה יותר, חצי שכיבה חצי ישיבה. לא טוב? אמא'לה! אני מקווה שלא עשיתי נזקים לגב החמוד שלו.

דניאL

New member
אל דאגה טוטי! לא נראה לי שכ"כ מהר

נעשה נזק לגב ואם כן את כבר היית מרגישה את זה בחוסר שקט אצלו. אם זה מה שרועי משדר לך שהוא רוצה, נראה לי טבעי לזרום איתו. אני פשוט אחת כזאת שתמיד מתיעצת קודם, זה לא אומר שאני עושה נכון.

ענתש

New member
רגע !תפרידו בין שני דברים שונים:

ישיבה ללא תמיכה (ממש ישיבה כמו של גדולים) אסורה לפני שהם יכולים לעשות את זה לבד (כמו שאמרה רונייובל שאני מרבה לצטט אותה לאחרונה - מה שהם עושים לבד זה כשר, לא לעזור להם). ישיבה עם תמיכה מלאה לראש ולצוואר מותרת בכל גיל ובכל זוית (כמו בעגלה למשל) ואני התייעצתי בנושא עם אורתופד וכירופרקט וזו התשובה שקיבלתי.

נכון, אבל השאלה היא מה זה תמיכה

מלאה? לדעתי, הושבה על ההורים תוך החזקת התינוק זקוף זו לא תמיכה מלאה כי הוא צריך להפעיל שרירים כדי לייצב את עצמו, אפילו חלקית (לפחות את הצואר, נכון?). גם ישיבה זקופה בעגלה דורשת ייצוב פעיל מהתינוק. לפי דעתי, רק זוית של 45 מעלות ומעלה מאפשרת לתינוק להשען אחורה ולהרפות את השרירים. מה שלוטן עושה לבד, אני לא מפריעה. אבל אני לא אושיב אותה בעצמי.

למעלה