האם ידוע לכם על רופאים שמסירים פלואטרס בארץ?

Danigez

New member

לפני מספר חודשים פורסם בדיילי מייל (ראו קישור) על התפתחות משמעותית בטיפול בfloaters ע"י vitrectomy בבריטניה .במקרים שאין בעיה רפואית של הפרדת רשתית,היפרדות זגוגית וכו' .האם יש רופאים שמטפלים בזה בארץ? אצלי זה כבר במצב ממש חמור וזה חשוב לי מאוד,תודה רבה.

בוא נעשה סדר בדברים.
בכתבה שהפנית אליה מדובר על ניתוח ויטרקטומיה לכל דבר ועניין, ניתוח שאיננו פשוט בכלל ונושא עימו סיכויים אך גם סיכונים. השימוש בויטרקטומיה דרך חתכים קטנים שאינם דורשים תפירה מקובל כבר כמה שנים ואצלנו במחלקה ביצענו כבר מאות ניתוחים כאלה, באינדיקציות שונות, אך עדיין מדובר בויטרקטומיה על סיבוכיה השנים.
באופן עקרוני אפשר כמובן לעשות ניתוח ויטרקטומיה ולהוציא את הזגוגית עם ה-FLOATERS ולשפר את הסימפטומים אך מכיוון ש-FLOATERS הינם תופעה שכיחה ולמעשה חלק מהתהליך ההזדקנות הרי לא מטפלים בזה כי הטיפול הוא ניתוחי ויש בכך סיכונים כאמור.
אם אתה סובל מאד מאד אפשר אולי לשקול לנתח - מציע לך להתייעץ עם מומחה לניתוחי זגוגית-רשתית, אם כי אני לא זוכר שהיה אצלנו במחלקה חולה שניתחנו אותו בגלל FLOATERS.
בברכה,

Danigez

New member
תודה רבה..

לא הייתי רוצה להיות הראשון שעושים עליו את הניתוח בנסיבות הספציפיות של פלוטרס,אבל אם הפרוצדורה זהה גם במקרים האחרים,אולי זה שווה את זה תוך בחינת הסיכונים..תודה על ההסבר וההפנייה לסוג המומחה הרלוונטי.

למעלה