האם ידעתם שבספרד 25000 חתמו על עצומה

fannyd

New member
האם ידעתם שבספרד 25000 חתמו על עצומה

לזרז חתימת הסכם עם רוסיה? המספר נכון לספטמבר. היוזמים משפחה שכבר הכירה ילד והתהליך הוקפא עד הסדרת ההבנות בין הצדדים. למעשה, הבנתי, הערוץ היחידי שפעיל הוא אימוץ לאיטליה אתה כבר נחתם ההסכם. ההסכם עם ארה"ב בוטל וגם ההסכם עם צרפת יש להניח יבוטל בגלל ההכרה בנישואי חד מיניים. לאחרונה, באיחור של 12 שנים, קיבלנו אות חיים מנציגות אוקראינית. מהסניף הצפוני של הקונסוליה ביקשו לפגוש בת של חברה שאומצה מאוקראינה אף היא לפני שנים. יש להניח במסגרת היוזמה של רוסיה להדק פיקוח על מאומצים בחו"ל בעקבות מקרי רצח והתעללות והעברות לאימוץ מחדש שהתפרסמו. הבנתי שהמטרה להחיל מעקב רטרואקטיבית, לא רק על אימוצים חדשים, כולל מתן אפשרות לנציגי מדינת המוצא לפגוש את הילדים פנים אל פנים.

KallaGLP

New member
כלומר, בפועל נכון להיום

כלל לא מתקיים אימוץ חו"ל בישראל? עצוב.

fannyd

New member
לפי מה שהתפרסם באתרים ברוסית

אין אימוצים למדינות שלא נחתם אתם הסכם. אולי הטריגר היה תגובה לחוק מגניטסקי אבל אין ספק שיש מקום לשיפור בקרה על אימוץ בינ"ל. האמת, אני מתפלאה על מסך הערפל בנושא בישראל. לדעתי חלה על הרשויות חובת גילוי נאות כלפי אזרחים שמבקשים לאמץ.

ולמה מאל סלוודור אי אפשר לאמץ ?

גם כאן מסך הערפל כהה...
אין תשובות ברורות מאף גורם.

משתפרת

New member
חפרתי קצת ברשת כדי לברר מה קורה באל סלוודור

המקום המהימן בו אפשר למצוא מידע הוא באתר של מחלקת המדינה האמריקאית. מצרפת לך קישור לאתר. בהתראות מדובר על סיבוכים ועכובים באימוצים משם. מצטטת מהפיסקה הלפני אחרונה של ההתראה: "Most adoptions in El Salvador take at least two years to finalize, and some have taken as long as eight years. " תהליכים שנמשכים שנתיים לפחות, וחלקם נמשכו אף 8 שנים! בצד ימין של הדף יש סטטיסטיקה של אימוצים ע"י אזרחים אמריקאים. ב 2012 נערכו 6 אימוצים, ב 2011- 8, ב- 2010- 10. התמונה הכללית ב-14 שנים האחרונות- בין 4 ל-21 אימוצים בשנה.
כלומר מדובר בתסבוכת רצינית. האמת? מפליא שהעמותה הישראלית הצליחה להשלים אימוץ אחד...

fannyd

New member
ממש בושה שאין את המידע באתר המשרד האחראי

עמותת "מזל" כבר לא ברשימה, רק אימוץ 1 מאוקראינה בשנת 2012 ואף מילה על הסיבה לכך. ומה זה "הילד יקבל אזרחות ישראלית אם הוא זכאי לה"? איזה ילד של אזרח ישראלי לא זכאי? במילה אחת כסת"ח.

China8

New member
לגבי האזרחות

לפחות בניסוח החלקלק הזה ישראל לא לבד. הרבה מדינות לא מתחייבות שיעניקו אזרחות אוטומטית לילד מאומץ אלא תחת תנאים מסויימים שיתקיימו וכל מיני ניסוחים משפטיים מתישים.
בפועל אני לא מכירה ילדים שמדינת הוריהם סירבה להעניק להם אזרחות, אבל אולי יש מקרים כאלה. לפי מיטב הבנתי הבעיה נעוצה בזכות ששומרת לעצמן המדינות להחליט האם האימוץ היה חוקי או לא. ברגע שאותה מדינה (וגם ישראל) אישרה את מעמדו החוקי אז באמת אין סיבה לסירוב.

tuttifrutti

New member
קשה להאמין שהאימוצים מחו"ל ממש הופסקו

אין תשובות מטף?
מעירית שיק?
מהמפקחת הארצית על אימוצים?
ממש מוזר!

אמא193

New member
????!!! מה את אומרת?

לא שווה? למי? לילדים? שצריכים משפחה במקום בית ילדים. לזוגות הממתינים? שרוצים להיות הורים וזאת דרכם היחידה אחרי שניסו דרכים אחרות ולא הצליחו להפוך להורים.
אז מי הגיע למסקנה שהכסף לא שווה את זה? פוטין? שממש מענין אותו מכסף ומילדים.
מה זה השטויות האלה??!

אמא193

New member
לא בטוחה שהאינפורמציה נכונה

יש לי חברים שעברו משפט השבוע ברוסיה ואני ידועת על זוג שהגיע עם ילד. נדמה לי שיש עדיין אימוצים מרוסיה. צריך לברר אצל המפקחת על האימוץ של השירות למען הילד שהחליפה את נחמה.

EmLeBanim

New member
כתבתי לך הודעה אישית

אשמח אם תוכלי לענות.. אני מאוד מחכה לתשובה....

אמא193

New member
כתבתי לך מסר אישי

לא נראה לי תואם את הסודיות באימוץ לשאול על מקרה ספציפי

fannyd

New member
רק מאמת את מה שפורסם באתרים ברוסית

מי ואיפה לדעתך היה אמור לפרסם את המידע הזה?

year of the cat

New member
פאני, אני לא מחליטה איפה לפרסם מה

קראתי, חשבתי שזה רלוונטי, מי שמעניין אותו שיקרא
מי שלא, לא חייב

אני לא קוראת רוסית ולא ידעתי שהמשלחת כבר חזרה
כמו כן לא ידעתי שישראל נכללה ברשימת המדינות האסורות

fannyd

New member
הטענה שלי לא אליך

טוב שראית והבאת. נכנסתי לאתר של משרד הרווחה, משרד המשפטים, משרד החוץ ו... כלום. אז אולי המבקשים לאמץ באימוץ בין ארצי אינם רבים אבל המדינה חייבת להם גילוי נאות.

תודה על המידע
בכל זאת ישנה תקווה

למעלה