האם ידעתם שרובכם עובדים שלא כחוק?

granotb

New member
האם ידעתם שרובכם עובדים שלא כחוק?

חוק חוקרים פרטיים ושירותי שמירה, ה'תשל"ב - 1972 קובע בסעיף 18: 18. איסור ארגון ללא רשיון (ב) לא יעסוק אדם כשומר בסוגי שמירה שקבע שר המשפטים באישור ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת, אלא אם יש בידו רשיון לכך מאת הועדה. כפי שהינכם רואים, החוק מחייב את כל העוסקים באבטחה (ולא רק ממוניהם מחברת השמירה) להחזיק ברשיון מטעם משרד המשפטים. ואולם, המשטרה מתעלמת, משרד הפנים ממנה ועדת בדיקה לבחינת הנושא, משרד המשפטים לא מבין מה קשור הנושא אליו והמשטרה - כרגיל - מה איכפת לה מהחוק??? ולמה זה מעניין אתכם? ראשית, כי אתם עבריינים. ולא מדעת. מועסקים "כחוק" ע"י חברת אבטחה ובאישור משרד הפנים והמשטרה, אבל ללא גיבוי חוקי. שנית, היות וחברות האבטחה מאד חוששות שלמאבטחים יהיה רשיון מאבטח\שומר ממשרד המשפטים, היות ואז יוכלו לעבור בקלות בין חברה לחברה, כשרישיונם אינו תלוי בחברות האבטחה, וכאשר אינם מוגבלים ל 2 חברות אבטחה בלבד. כדאי לדעת.

dobhy46

New member
בוקר טוב

זה מה שאני טוען כבר שנים בזמנו יצאתי לקורס אבטחה בין שבועיים ולא קיבלתי לייד את התעודה בעצם אף אחד לא מקבל תתעודה או האישור על הקורס

avi1976

New member
הצדק עדיין איתך!!!

הדרך לשינוי ולצדק חברתי עדיין ארוכה ואנחנו צריכים כל אחד ואחד לגרום להתקדמות חיובית! עם זאת סעיף 19 לחוק חוקרים פרטיים ושירותי שמירה ה'תשל"ב - 1972 קובע: " סייג למתן רשיון (א) לא יינתן רשיון לאדם לקיים משרד לשירותי שמירה, לארגן שירותי שמירה או לעסוק כשומר בסוגי שמירה שנקבעו לפי סעיף 18(ב), אם ראתה הועדה שאין לתתו מטעמים של בטחון הציבור או מטעמים של עברו או התנהגותו של המבקש. (ב) בעל משרד לשירותי שמירה או המארגן שירותים כאמור לא יעסיק שומר שאינו בעל רשיון לפי סעיף 18(ב), אלא אם קיבל אישור מאת המשטרה שאין לה לגבי העסקת אותו אדם התנגדות מהטעמים האמורים בסעיף קטן (א). " בעקבות מספר ישיבות של אמי"ל בכנסת עם כל הגורמים הממונים נכנסו מספר תקנות חדשות, הורחבו הקורסים והוצאו תעודות מאבטחים עם סמכויות נרחבות לכל המאבטחים בתחום משרדי הממשלה (אין כמעט שומרים העובדים בתחום משרדי הממשלה) והכל חתום ע"י רמ"ח אבטחה במשטרה! כל זה לא אומר שהכל עדיין תקין ומתנהל כמו שצריך וכנראה שחלק מהסוגיות יעמוד למבחן בית המשפט בעתיד... הדרך עדיין ארוכה...

granotb

New member
משטרה + חברות האבטחה = קשר אינטרסים

אה... וראה זה פלא, המשטרה כמעט אף פעם לא מתנגדת לקחת על אחריותה את מתן האישור לחברת האבטחה לספק לעובד מטעמה נשק, ובכך להנציח את המצב בו העובד נתון למרותה הכמעט בלעדית, כמו גם להבטיח את המצב בו אחוז נכבד מהמאבטחים בישראל אינם מוכשרים מזפיק, זריזים מספיק, מיומנים מספיק או כשירים נפשית מספיק כדי לעסוק בתחום רב אחריות זה. כך, ניתן לראות עליה במספק המקרים של רצח בתוך המשפחה בו נעשה שימוש בנשק של חברת האבטחה, מקרי שוד ואיומים הנעשים באמצעות נשק שנועד לאבטחה, שליפות חסרות אחריות של מאבטחים על אזרחים וכיו"ב. אינך רואה את הקשר בין המשטרה לחברות האבטחה? הידעת כי המשטרה שלחה לבתי עסק התראה על העסקת שומרים ומאבטחים (ללא נשק) בשל היותם עובדי בית העסק ולא של "חברת אבטחה - כמתחייב בחוק"? המשטרה, להבחנתי, עושה הכל על מנת לחייב את בתי העסק להרבות בשומרים, במקום להרבות בבטחון הציבור. אני ממש חושש להיות בסביבת מאבטח שכל הכשרתו 50 כדור במטווח, כאשר זה ינסה לעצור מחבל מסתער. הוא לא יפגע! אגב, גם שוטרי סיור, שלפי עדויות יורים 9 כדורים בשנה בשל העדר הקצאות, אינם מספקים לי תחושת בטחון של ממש.

avi1976

New member
המקצועיות תעלה רק היחס לעובדים

בכל המובנים יהיה הולם!!! הדרך היחידה לשפר זאת היא להתארגן... רעש, צעקות והתחמקות מאחריות אישית לא יעזור לאף אחד!

מספיק לך האנשים החרא מ-הרחוב !!!

מספיק ש-המאבטח או השומר צריך לספוג כל מיני אנשים זבל שמגיעים אליו ! . זה כבר מתיש ומכניס ללחץ ש-חס וחלילה מישהו ילך להיתלונן על השומר מ-בלי שהוא ידע בכלל שהוא לא בסדר ואז השומר המיסכן יכול לעוף משמה כי הוא לא עשה רע לאף אחד ! . את החברה לא מעניין מקום העבודה של השומר ! , כי החברה צריכה לספק את הסחורה לספק שלה ! .

granotb

New member
האנשים הם לא זבל.

האנשים אינם זבל. האנשים הינם לקוחות שאתה, בניסיון לעשות את העבודה שלך, פוגע בזכויות הייסוד שלהם, לא בהכרח מספק להם יותר הגנה, ועוד מקבל בעבור זה שכר רעב ותנאים לא תנאים. האנשים אינם רעים. אינם זבל. הם מוציאים עלייך את התיסכול שיש להם כלפיי כל שיטת האבטחה המטומטמת. והיא אכן מטומטמת. העובדות הן כדלהלן: מהירות התגובה של מאבטח המחזיק במגנומטר מתעכבת במספר שניות היות והוא מחזיק את המכשיר בידו החזקה. אם אין טבעת אבטחה נוספת לפניו ו\או אחריו, סביר להניח שהוא לא תורם דבר מלבד מכשול קל למחבל פוטנציאלי. אחוז גבוהה מהשומרים\מאבטחים זיהו את המחבל ממרחק של 15 עד 25 מטר. זאת, מבלי לבדוק לו את התיק, או לפשפש במסמכיו. הם פשוט ידעו, ולא בגלל שהיה ערבי. הבידוק לכולם מסיח את הדעת מהשטח, ומגביר את הסיכוי לפיגוע. הוא גם סותר את חוק יסוד כבוד האדם וחירותו. טווח תגובה יעיל למאבטח מיומן באקדח הוא 7 מטר. רוב המאבטחים, נתקלים בקהל במרחק של 30 ס"מ. במרחק הזה לא צריך המחבל יותר מסכין כדי לעבור את המאבטח. אז בשביל מה יש למאבטח אקדח? מטען חבוי יכול להמצא בכל דיאורדורנט, ספר, תפוז, מחשב של לקוח, ולא השומר בקניון ידע לזהות אותו. לכן, השומרים הם יותר דחלילים ופחות אמצעים יעילם למניעת פיגוע. שיטת הפרופיל, יכולה להביא למצב בו ייבדקו לקוחות פוטנציאלים לעומק, בעוד לקוחות שאינם מעוררים צל של חשד, יכנסו אל המתחם המאובטח ללא בדיקה מעבר לשיחה של שתי מילים. שיטה זו נכונה יותר, תציל יותר חיים, תמנע את ריכוז הקהל בכניסה למקומות המאבטחים עקב הבידוק האיטי, והיא גם תואמת את חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו. המקום ההומה אדם המאובטח ביותר והטוב ביותר בהיבט זה, הוא נמל התעופה בן גוריון.

מאבטח לא צריך להיות סלקטור או גננת

לפי דעתי ! : " מאבטח לא צריך להיות " גננת " שתפריד בין אלימות של בני נוער ! " או אוליי " סלקטור " במועדון ריקודים שהוא צריך לשמור ש-חס וחלילה לא יבוא מחבל וליספוג את הפגיעה של פיגוע ( חס וחלילה ! ) ובסופו של דבר הוא צריך לקבל דקירה בבטן ! מ-איזה עבריין צמרת ! .
" מאבטח או שומר " נועדו אך ורק ! לשמור מפני סכנה לחיי אדם ! , לא יותר מזה ! " . ובקשר לנמל תעופה בן גוריון שאתה דיברת עליו !!!!!
, אני בעצמי שמרתי בבסיס חיל אויר לוד שנימצא ממש צמוד ! צמוד לנמל תעופה בן גוריון ואני מכיר שמה את המאבטחים !!! . ומה שרציתי לומר לך שיש 1001 דרכים לעשות שמה פיגוע !!! , גם אם מחבל ניכנס דרך בסיס חיל אויר והוא רץ ישר אל המסלולים של המטוסים !!! , כי הייתה תקופה ש-הגדר של בסיס חיל אויר הייתה " פרוצה
" וכל מי שהיה רוצה היה יכול להיכנס דרך הכביש שעובר ליד ! . ואל תישכח ש-הנמל תעופה נימצא ממש !!! , ממש !!! אבל באמת ממש !!! - קרוב ל-כפרים ערביים של הרשות הפלסתינית !!!

granotb

New member
תשדירי הליכוד משפיעים עלייך...

הכפרים הפלשתינאים הם פחות קרובים ממה שאתה מתאר. כתושב כוכב יאיר המתגורר באמת קרוב לשטחים, אני יודע את ההבדל בין קרוב לקרוב מאד. איש לא אומר שלא ניתן לעשות פיגוע בנתב"ג. או להיכנס לשטחה האווירי של ישראל. אבל אם הדבר כל כך קל, מדוע הוא לא קורה? כי בנתב"ג משקיעים את מירב המאמצים בסיכול התרחישים הצפויים ביותר, והסבירים ביותר שיתרחשו. הם לא יבזבזו את הזמן שלהם על נהג ישראלי, רגוע, חייכן, יהודי, בעל מבטא יהודי לחלוטין, המגיע עם כל המשפחה שלו לשדה תעופה, ואינו מעורר ולו צל של חשד. מאבטח קניון, יבדוק בהנחיית המעסיק שלו (והמשטרה המטומטמת) את התא מטען של הרכב, וזאת כאשר ניתן להעמיס ברכב 400 ק"ג חומר נפץ לכל הפחות, אפילו מבלי להשתמש בתא מטען. כמו שמבריחים זונות ממצרים - מתחת לריפוד, מתחת לכסאות, בתוך הדש-בורד, בתא מנוע... מאבטח שאינו שואל אותי לשלומי, בודק את המבטא שלי, מעיין בתא הנוסעים, ורק ניגש אל תא המטען = דחליל חסר ערך שאין לי טעם לשתף עמו פעולה. ויום יבוא, ויהיה לי זמן, וגם אתבע את מדינת ישראל על כל ההתנהלות הפושעת הזאת. כי היא לא מספקת מענה ראוי לבטחון האזרחים. היא מספקת כסת"ח. אם מאבטח עומד עם אפודה זוהרת - הוא סתם מטרה מהלכת לחיסול טרם פריצה. אם מאבטח אינו מגובה במאבטח המצוי מאחוריו כטבעת נוספת - קל לדקור אותו ולפרוץ קדימה. אם מאבטח יושב על כסא נמוך וטורח לקום רק כשבא לקוח - הוא עושה צחוק מעבודה. אם מאבטח יורה רק 50 כדור בשנה - אני לא רוצה להיות בסביבה כשיאלץ לשלוף. אם מאבטח טורח לבדוק לי את התיק אחרי שהצגתי לו רשיון פלסטיק לנשק (תעודה רשמית של משרד הפנים המצביעה (בין היתר) על כך שאיני מחבל) אז אני אלך לקניון אחר. כי הוא מבזבז את הזמן שלו על שטויות, במקום להיות עירני ולהסתכל על המרחב. רוב המאבטחים בישראל, שלא באשמתם, עובדים בצורה מטומטמת, שיוצאת מנקודת הנחה שהם מטומטמים, ואינם מסוגלים לזהות מחבל במרחב או בעלי פוטנציאל מעוררי חשד. זה מגובה גם במסמכים של המשטרה. בפועל - אחוז נכבד מהמאבטחים, כשהיו עירניים, הרימו את הראש, והסתכלו לצדדים (במקום לארנק בגודל מצית של נערה רוסייה בת 15) הצילו חיי רבים ע"י תגובה מהירה ונכונה, מבלי שאפילו היו צריכים לבדוק את התיק למחבל. הם פשוט ידעו.

הלוואי ותיתבע את הממשלה ../images/Emo70.gif../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif

הרי רוב המאבטחים היום הם סתם דחלילים ! שלא עברו הכשרה מספיק טובה לעבוד במקצוע הזה ! וגם ככה עובדים בזה בגלל שאין עבודה . והכל בשביל למלא את החורים של " כוח אדם " כי אין מספיק אנשים ! . וגם ככה עם משכורת כל כך עלובה ! , והמצב החרא שאנחנו עובדים בו ו-כל היום דופקים אותנו " החברות , המשטרה , העיריות , והמקום עבודה ! " , איזה טעם יש לעבוד בזה ? ............................... תחשוב איזה " חייל קרבי " ירצה לעבוד בתור מאבטח " אם טחנו אותו בצבא ! , ועכשיו יטחנו אותו פי 1000 באזרחות ! . ורק רציתי להוסיף ! ................................................ שאני הייתי חייל " מאבטח מיתקנים " בבסיס חיל אויר לוד " אז הייתי רואה הרבה " מוניות פלסתיניות " נוסעות צמוד לגדר של נתב"ג וגם תפסו שמה הרבה פעמים ערבים שניסו להיסתנן ולהיכנס בכל מיני דרכים אל המסלולים של המטוסים
וזה בנוסף ל- " גדר פרוצה ופתוחה לכל מי שרוצה להיכנס דרך הכביש של תעשיה אוירית ו-נתב"ג ! " וזה לא בעיה גדולה להיכנס ! .

בקשה

אם יש לך טענות על הפקרות ועל מחדלי אבטחה במתקנים ממלכתיים תפנה לגורמים הרלוונטים - אין צורך לפרסם אותם מעל דפי אוטוסדרטת המידע, בכדי שיהיו נגישים לגורמים עוינים.

joshh

New member
../images/Emo45.gifאני מסכים איתך ב-100%

השיטה עצמה דפוקה מהייסוד ואכן לא תורמת. העובדות באמת מדברות בעד עצמן. מפחיד לחשוב מה יקרה ביום שמחבל יתפוץ בריכוז קהל לבידוק לקנון רק בגלל שיש שם קהל... מה שעצוב הוא שחוסכים באנשים/מאבטחים ומאמצים שיטות שאני קורה להם "לי זה לא יקרה" כדי לחסוך בכסף. ובנוסף, מעמידים מאבטחים שלא מוכשרים כהלכה. אני איתך. joshua

תידע לך ש- " מאבטח מוסדות חינוך "

אני בתור עובד " מאבטח מוסדות חינוך " חושב שהדבר הכי מטומטם בעבודה של מוסדות חינוך זה לשבת כל היום בבית ספר שיש בו 2 שערים ואני לבד צריך לשמור על 2 השערים בו זמנית !!! . במקום לשים עוד שומר אז העירייה מעדיפה לחסוך בכוח אדם . וזה חבל !!! כי במקום שיהיו בו 2 שומרים זה יהיה יותר טוב !!! ...... " גם לשומר ! , וגם לביטחון ! " . ואם כבר יש מאבטח במקום ציבורי שמגיעים אליו הרבה אנשים אז עדיף לשים מחסומים מסביב או גדרות מסביב לקהל בחוץ עם עוד " שומר !!! " כדי ש-חס וחלילה לא יהיו דחיפות ויהיה סדר בבידוק הביטחוני , וגם כדי שמחבל לא יוכל להיכנס והיבלע בתוך ההמון ! . אבל צריך להבין משהו חשוב !!!
" אנחנו מדינה סתומה ומפגרת ! עם משטרה עוד יותר סתומה ! וצבא עוד יותר חרא מ-שתיהם ביחד ! " ................................. בגלל ש-עד שלא קורה איזה אסון חס וחלילה ! אז אף אחד לא ידאג להקדים מכה לתרופה או לפחות להזהיר ולהתריע שיכול לקרות משהו נורא ! " .

granotb

New member
לא צריך מאבטח במוסודת חינוך

כדי לאבטח כראוי מוסד חינוך, צריך סד"כ של מחלקה. תמיד ניתן לקפוץ מהגדר, פשוט לירות במאבטח, לפרוץ שער נעול, או לנצל רגע שהוא לא עירני. אפשר גם לעשות את מה שעשו בירושלים. לזרוק מזוודת נפץ מעל הגדר, ואז להיכנס בלי כלום. המאבטחים במוסודת החינוך הם כסת"ח שנועד להרגיע את ההורים המודאגים. לא המאבטח הוא זה שיציל את היום עם חבורת מחבלים תבחר להשתלט על בית ספר (גם במעלות היה מאבטח שפשוט ברח - ובצדק), ושום מחבל מתאבד לא יטרח להגיע אל בית ספר כשהרבה יותר פשוט יהיה לקפוץ על הסעת הילדים...

../images/Emo6.gif ....אוי ! כמה שאתה צודק ! .../images/Emo6.gif

אתה כל כך צודק שאין לך מושג ! . הרי בסך הכל רוב המאבטחים של מוסדות חינוך הם רובם לא היו קרביים בצבא ! . ודבר נוסף שאני שמרתי בבית ספר תיכון זה ממש לא היה בעיה ש-מישהו יבוא ירה עלי כדור ויכנס בלי שום בעיה , וזה בנוסף ל-גדר הכל כך נמוכה שהייתה שמה וזה בכלל לא בעיה לקפוץ מעליה ולהיכנס עם קלצ'ניקוב כדי לרסס שמה את כולם ! . אבל צריך להבין ! ................................. ש-העיריה דואגת יותר למשכורות של " עובדי העירייה " מאשר לביטחון של התלמידים ! .

אם יבוא מחבל אליי ../images/Emo70.gif .............

אז אני יעשה את אחת מהפעולות הבאות ! : .................... 1 - או שאני אתחבא מאחורי השולחן של הבוטקה ! 2 - או שאנ אתאבד ביחד איתו ! ובמיקרה הכי טוב ! זה לצעוק " שמע ישראל " ולצעוק רק ש-אלוהים יעזור ! .

למעלה