האם ידע הקרמלין על רצח העם היהודי?

האם ידע הקרמלין על רצח העם היהודי?

מצורף תקציר הרצאה של יעקב פלקוב, דוקטורנט להיסטוריה באונ' תל-אביב בנושא "שואת יהודי ברית המועצות בדיווחי מודיעין של התנועה הפרטיזאנית הסובייטית: האם ידע הקרמלין על רצח העם היהודי בשטחים הכבושים של ארצו"?. מדובר במידע אשר נחשף לראשונה ואשר מבוסס על אוספי המסמכים הפרטיזאניים מהמדינות הבלטיות, לרבות מסמכים הכוללים מידע בנושא השואה ואשר טרם נבחנו על-ידי החוקרים במערב ובישראל. מסקנתו של החוקר - "ההנהגה הסובייטית, בדרגיה הבכירים ביותר, ידעה היטב על שואת יהודי ארצה בזמן התרחשותה. המידע אשר הגיע לידיה בקביעות, אף אם לא היה תמיד שלם ועדכני, העמיד לפניה אלטרנטיבה של נקיטת קוו תעמולתי תקיף יותר, מכפי שנקטה, המבהיר לעולם את ממדי האסון האמיתיים. אולם, כידוע, אסטרטגיה זו של "סיקור אקטיבי" מעולם לא אומצה בפועל על-ידי הקרמלין"...

ברוסיה ידעו, ומנגד בארה"ב ידעו

תודה על המידע גובלנית, זה בדיוק מה שמדאיג אותי, וחלק מחברי הפורום שותפים לדאגה, אותן מדינות שידעו, ושתקו, ואיפשרו את הרצח השיטתי, משמשות היום כ"כוח רב לאומי" בלבנון, מצביעות נגד ישראל באו"ם, ולא ששות להגן עלינו מפני איראן. מדאיג.

אכן, והדגש הוא על זה שלקרמלין

לא היה אכפת מהשמדתם של אזרחים סובייטים - ולו רק בגלל שמדובר ביהודים (מה שלא הפריע לגייס אותם לצבא האדום ולשלוח אותם לשדה הקרב ...) אמנם כל שנה חוגגים ברוסיה את יום הניצחון על הנאצים ומציגים את עצמם כמי שהצילו את העולם מזוועותיהם של הנאצים... אבל, תמיד כדאי להכיר את העובדות (גם אם מאוחר...) ובהחלט לא לשכוח איפה חוברו ופורסמו לראשונה "הפרוטוקולים של זקני ציון"...

לפי דעתי במערב היה קצת שונה

אינני רוצה להכנס לעומק העיניין אבל לדעתי כולם ידעו ושתקו . לפי מה שכתבתי על VICTOR MARTIN שגילה את האמת ומסר דווח לראשי מחתרת יהודית ובלגית המידע הזו על האמת דירבן הבלגים להציל כמה שאפשר יהודים כ2/3 . הכול פוליטיקה וכסף במלחמה עצמה נהרגו יותר מ30 מיליון חיילים מבלי לספור את האזרחים . אז מה שווה 6מילון זה טיפה בים . סבא אריה

deebeebee

New member
וחברי המחתרת הפולנית

לא העבירו מידע על המחנות ללונדון?

לפי עדותו של איש הנהלה

בועד היהודי בבודפשט. חייל הונגרי שהיה נהג משאית בחזית הרוסית, חזר לחופשה וסיפר שראה במו עיניו כיצד הורגים הגרמנים את היהודים שוצאו מהגטו באוקרינה. הועד היהודי הודיע על כך לקונגרס היהודי בלונדון והתשובה הייתה: " זה לא נכון, זותעמולה ציונית."

מידע גם עבר בצורה פרטית

ידוע לי שאבי ז"ל שלח גלויה מהעיר בנדין בפולין לא רחוקה מגבול גרמניה לאחות סבתא שלי בברוקלין ארצות הברית, הגלויה נשלחה בתחילת המלחמה, אז היה עוד אפשרות לשלוח דואר. הגלויה המפורסמת נרכשה אז (כתעמולה של הנאצים ימ"ש) כתב היד ביידיש מסופר על הטרגדיה שהנאצים עושים לעם היהודי, שריפת בתי מדרשים, שריפת אנשים חיים. גלויה זאת חזרה אלינו לארץ מארצות הברית. (המקורי נמצא אצלי) התמונה המפורסמת על הגלויה נמצא גם בפתיח של הפורום. ראו צד הכתוב. (אולי ענת תנסה לתרגם)

אוכל לתרגם אי"ה בערב

מקריאה ראשונה - המכתב מצמרר

תרגום חופשי של הגלויה:

דודה ודוד יקרים ומשפחה, אני כותב לכם על הטרגדיה היהודית בבנדין. חיות הפרא הגרמנים השמידו בצורה כה אכזרית את העם היהודי. כאשר הגרמנים השמידו את בתי המדרש. או סתם הוציאו יהודים, הטובים ביותר, היהודים העדינים ביותר, נשרפו חיים. אדם בן-תרבות לא יכול להעלות על דעתו, איך יכלו בימינו אנו, לקחת אנשים חפים מפשע לענות אותם בצורה כה נוראה. אני שולח לכם תמונה שבה שורפים באש יהודי אחד, חסיד.

נותר לי לתרגם אי"ה בהמשך

את מה שסיפר על המאורעות בבנדין אביך ע"ה ביידיש.

למעלה