האם יכולים לגלות מי אני ?

האם יכולים לגלות מי אני ?

בתקופה האחרונה הייתי במצב נפשי קשה ואני לא יפרט , אבל פתחתי משתמש בפייסבוק והייתי שולח הודעות לכמה מהחברים שלי לא איומים או דברים כאלה אבל זה היה כבר מציק ומוגזם הם הבינו שאני מכיר אותם אבל הם לא ידעו מי אני , כמובן שאני כבר הפסקתי עם זה אבל לפני כמה ימים ביקשתי סליחה מאחד מהם והוא אמר לי שהם פנו למשטרה האם יכולים לגלות מי אני ואם כן מה אני יכול לעשות בשביל שלא יגלו ?

אם לא התקשרת ממחשבים ציבוריים בלבד

רוב הסיכויים שיכולים לאתר אותך.
יש סיכויים רציניים שהמשטרה לא תעשה שום חקירה.
מה שאתה אמור לעשות זה קודם כל להפסיק באופן מוחלט להטריד את האנשים האלה, עצתי לך, גם אל תטריד אחרים.
מעבר לזה שאלתך לא משפטית אלא פורנזית.

האם כדאי לי למחוק ראיות ?

אני יודע להיכנס לחשבון הפייסבוק של אחד מהם האם כדאי לי למחוק את השיחות ? ולמחוק דברים שמקשרים אותי לזה ?

John the Savage

New member
ממש לא

כל פעולה כזו עלולה רק לסבך אותך עוד יותר.

אם תיכנס לחשבון פייסבוק של מישהו אחר ותבצע משם פעולות, זו תהיה עבירה נוספת, אולי אפילו חמורה יותר. מה גם שכל פעולה שתעשה תשאיר אחריה עקבות דיגיטליים נוספים, ובנוסף, מי שמתנהג כאילו יש לו משהו להסתיר ומתאמץ לכסות את העקבות שלו רק מחשיד את עצמו.

אמרו לי שאין למשטרה את היכולת לפנות לפייסבוק

ולקבל אייפי וכו' האם זה נכון ? וגם הציעו לי למחוק את החשבון פייסבוק וחשבון האימיל של הפייסבוק ולפני זה למחוק את כל השיחות ולשנות את כל הפרטים המזהים לשקריים למחוק כל דבר שמקשר אותי לפייסבוק הזה היסטוריית מחשב עוגיות סיסמאות לשם וכל דבר שמזכיר את הנושא הזה האם כדאי לי לעשות את זה ?

זה חשוב לי

אמרו לי שאין למשטרה את היכולת לפנות לפייסבוק ולקבל אייפי וכו האם זה נכון ?

חבל מאד שאתה מסרב להבין

שכל מילה שאתה כותב כאן, יכולה לגרום לך נזק.
אני אנסה להבהיר לך כמה דברים ואני מקווה שבכך זה יהיה סוף פסוק:
1. אנחנו לא יודעים מה בדיוק עשית והאם מעשיך עברו את הגבול של המותר, או לא.
2. זה גם לא המקום לפרט כי זה יכול לגרום לך נזק.
3. מצד שני, אנחנו בערפל ולא יכולים, על סמך מה שסיפרת, להעריך איזה סיכוי יש בכלל שמישהו במשטרה יתייחס בכלל לסיפור הזה, מה גם שלא בטוח שאכן הוגשה תלונה.
4. אם הוגשה תלונה, בהנחה שהמעשים שלך אינם מאד חמורים, רוב הסיכויים שלא ייפתח בכלל תיק.
5. אם המצב הוא הפוך וכן עשית מעשים חמורים, כן הוגשה תלונה או הוגשו כמה תלונות והמשטרה כן פתחה בחקירה, רוב הסיכויים שהיא תאתר אותך בקלות רבה.
6. פייסבוק היא חברה אמריקאית וככזאת בוודאי לא מקבלת הוראות מבתי משפט ישראלים או ממשטרת ישראל, אולם, זה שהיא לא כפופה למשטרה ממש לא אומרת שהיא לא משתפת פעולה. לפייסבוק יש אינטרסים משלה ואם משטרת ישראל פונה אליה כפי שצריך וכפי שהיא יודעת, ברוב המקרים פייסבוק משתפת פעולה.
7. מעבר לכך, ישנן דרכים לגלות את זהותך באמצעות ספק אינטרנט אצלו אתה מנוי, שהוא מן הסתם חברה ישראלית.
אם עשית מעשים חמורים ואתה כל כך חושש, בפעם השלישית והאחרונה אני אומר לך, פנה לעו"ד פלילי.

למעלה