האם יכול להיות מקרה של סתימת ביוב בבית פרטי, שהוועדה אמור לשלם עליו, ולהתחלק?

כי הטענה של הדייר, שהבעיה נבעה מהבניין עצמו , למרות שהסתימה אצלו בדירה.

האם זה יכול להיות?

הדייר , מבקש שגם הוועד יישא בעלויות (משמע הדיירים של הבניין).

תודה

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
זה יכול להיות, בפרט בקומות הראשונות - כשנסתם צינור הביוב המשותף הביוב עולה בקומה שמעל הסתימה, בדרך כלל זה עולה בקומה הראשונה ואם דייר הקומה הראשונה מתנתק מהצינור המשותף כדי לחסוך מעצמו את החוויה הזאת - זה עולה בקומה השניה

תודה. השכן והאינסטלטור שלו , אומרים שהקטע המפריע הוא הציבורי, כלומר של הבניין.

איך אפשר לוודא את זה? בהנחה שאני לא הכי מאמין להם...

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל

אם זה בצינור שמנקז את כל הדירות, זה שייך לרכוש הציבורי. אם הסתימה היא בצנרת שבתוך הבית, לפני ההתחברות לצינור המרכזי זה שלך. אבל מהתיאור בפורום וללא יכולת להציג את הנקודה היכן זה בדיוק? קשה מאד להשיב. ואמונה? אמונה זה דבר ששייך לבית הכנסת...

אם זה בצינור שמנקז את כל הדירות, זה שייך לרכוש הציבורי. אם הסתימה היא בצנרת שבתוך הבית, לפני ההתחברות לצינור המרכזי זה שלך. אבל מהתיאור בפורום וללא יכולת להציג את הנקודה היכן זה בדיוק? קשה מאד להשיב. ואמונה? אמונה זה דבר ששייך לבית הכנסת...
תודה רבה על התשובה. כן, אני צריך לבדוק איפה הייתה הסתימה. אותו אינסטלטור, גם מטפל בדירה שלנו מדי פעם, וגם בבניין עצמו. כלומר הוא מוכר לנו. מצד שני, לא הכי מאמין להם...

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל

בהנחה שאינך מאמין - אם הסתימה בצינור המשותף עליו לפנות לוועד שיטפל בזה ולאינסטלטור של הוועד עלייך להאמין, אם קטע צינור זה לא משותף לעוד דירות (קומה אחרונה) חובת ההוכחה עליו ואם הוא משותף לעוד דירות בקומה השלישית כדאי לברר אצלהם אם גם הם הרגישו בסתימה

סתם מבקרת

Active member

מוזר מה שאומרים השכן והאינסטלטור. אם השכן גר בקומה האחרונה ולשכנים מתחתיו לא היתה סתימה ההגיון אומר שהסתימה נובעת ממה שהוא השליך לביוב אלא אם הצינור הזה מנקז גם את הגג. אם הצינור לא מנקז כלום מעל הקומה האחרונה, לא יכול להיות שהסתימה נוגעת לכל הדיירים.

תודה. אין לנו ממש אינסטלטור של הוועד, יש לנו אינסטלטור כללי שמידי פעם מטפל בבניין, וגם מטפל בדירה שלנו, ובשבוע שעבר הוא זה שטיפל בסתימה..

האם להאמין לו? זה כבר שיקול.... אבל תודה להסבר המפורט

ויוי 25

Well-known member
בעניין טיפול ועד הבית:
מישהו סיפר לי שהיה בועד- הבית התגלתה תקלה בפתח ביוב של הבניין בו הוא מתגורר,
הפתח של ביוב שתמיד היה מכוסה עם מכסה,עם הזמן המכסה כנראה זז ממקומו ,
ואז נפלו פנימה עלים ופירות רקובים מהעצים שמסביב שסתמו את פתח- הביוב הראשי של הבניין,
איש לא הבחין בכך עד שבמשך כמה ימים לפתע התפשט ריח ביוב חזק באויר.
הדיירים לא הבינו מהיכן זה בא, הם הזמינו אינסטלטור שבדק תחילה מאחורי הבניין את פתח הביוב המרכזי שנסתם,לאחר שטיפל בזה ניקה ושאב את כל הפסולת שהצטברה, נפתרה הבעייה לדיירים.

למעלה