האם יכול להיות..

nכמ

New member
האם יכול להיות..

שקיים גן שמשפיע על מידה של רוחניות, כלומר שאדם עם גן כזה יהיה בעל נטייה גדולה יותר להאמין באלוהים?

לדעתי, בהחלט

ובעצם די קל לחקור אם נטייה להאמין באלוהים היא גנטית. (על ילדים מאומצים כמובן, כדי לנטרל את השפעת הסביבה.)

s u p e r mind

New member
אכן כן.

ואף צפו (בהדמיות )FMRI באזורים מסויימים במוח אשר פעלו באינטנסיביות בעת תפילות, דיונים תיאולוגיים וכו'... המדענים עדיין זהירים בכל הקשור להצהרות חד משמעיות לגבי הימצאותם של גנים האחראיים על ההתנהגות הספיריטואלית של רוב האנשים בעולם (ואתאיסטים אינם יוצאים דופן) - אולם מחקריהם תמוכים בהיפוטזה זו.

mamluka

New member
יש לי משהו להגיד

לדעתי רוחניות כמו אמונה באלוהים היא לא תכונה גנטית אבל הנטייה להיות יותר רוחני כלומר להיות נתון יותר ללחצים של הנפש ושל הרגשה של הארה היא כן כלומר אמונה באלוהים היא רק ביטוי של יצר יותר קדמון של האדם להאמין במשהוא ומה שגנטי הוא מידת השפעתו של יצר זה לא בהכרך האמונה באלוהים ויהדות וא נוצרות

ואמונה במדע היא לא אמונה?

יש פה איזה שיבוש מילולי כי אם אומרים שרוחניות היא התכונה שדוחפת אנשים לרצות להאמין במשהו אז גם מטריאליסטים הם רוחניים, כי הם מאמינים בפיסיקה אבל בא פה ניגוד מילולי, כי רוח וחומר הם דברים שונים, אפשר לאמר הפכים, אז אדם לא יכול להיות רוחני וגם מטריאליסט, זה לא הגיוני מילולית. מקווה שהסברתי את עצמי כמו שצריך הנקודה שלי היתה שאתה צריך למצוא שם אחר לאותו דחף של האדם להאמין במשהו, כי רוחניות תהיה הגדרה לא מתאימה. היא מבטאת רק את האמונה ברוח, בעוד שיש גם אמונות אחרות, וגם המאמינים שלהן מושפעים מאותו הדחף של האנשים הרוחניים.

אֶחָד

New member
לא, אין דבר כזה אמונה במדע

למרות שתמצאי אנשים שיגידו שהם מאמינים במדע. הם טועים. המדע הוא אוסף כללים המאפשרים לנו לפתח תיאוריות. אפשר לא לקבלם, אבל אז ניטלת מאיתנו היכולת לתקשר עם אנשים אחרים בנוגע לתאוריות שלנו. את המילה אמונה ניתן כן לייחס לתיאוריה מדעית (או שאינה מדעית).

אוקיי,

הבנתי אותך. אז נחליף את המושג "אמונה במדע" ב-"חוסר אמונה בתיאוריות בלתי מדעיות" וזה כולל בפנים, כל אחד והתאוריה המדעית שהוא בוחר להאמין בה - הדת שלו.

אֶחָד

New member
אם הבנתי אותך נכון

את מנסה להראות שיש אנלוגיה בין דת ותיאוריה מדעית?

כן

אחרי הכל שתיהן באות להשיב על אותן שאלות (העיקריות שבהן לפחות) ואתה יכול לבחור אם להאמין או לא להאמין

Charles Darwin

New member
יש דמיון

אבל יש גם שוני. דת היא הרבה יותר אינטנסיבית ובמקרים רבים לדעתי מדובר בשטיפת מוח, לא פחות.

GOTN

New member
דעתי בנושא:

אין שום קשר בין רוחניות לגנטיקה ואני אנמק: קח לדוגמה תאומים זהים.. לתאומים זהים ישנם בדיוק את אותם הגנים משום שהם יצאו בדיוק מאותו זרע ואותה ביצית.. אך הרוחניות שלהם והאופי שלהם שונים אחד מן השני הגנים קובעים איך האדם יראה ולמה הוא יהיה רגיש או לא רגיש רוחניות באה מכיוון אחר לגמרי: מתחומי עניין, מהסביבה, משיקול דעת, וגם קצת מאלוהים...

LordOfSpells

New member
לא נשמע לי הגיוני...

תראה- בעבר כולם היו מאמינים, עד אחרון הבני אדם. אז אתה טוען שהחילוניות זה מוטציה? בסדר נגיד ש... עדיין- כל השמפחה שלי מ2 הצדדים דורות על דורות מאמינים כבדים. פתאום משום מקום צץ אח של סבא שלי והחליט שהוא לא מאמין. ופתאום צצו גם אבא ואמא שלי, שכל המשפחה שלהם מאמינה... מה שכן, יכול להיות לדעתי גן שגורם לערעור נפשי, אבל ל2 הכיוונים. לאו דווקא גורם לאמונה או לחוסר אמונה, אלא גורם לצורך במיוליי ושינויי מתמיד... ככה לדוגמא דוד שלי: הוא נולד דתי, נהיה דתי כבר בגיל ההתבגרות, אחרי הצבא בא לעבוד בשדה שלנו, ונהיה חילוני כמעט לגמרי, כבר לא שמר שבתות אפילו. אחרי זה הוא הרגיש חלש עם עצמו ולא טוב, והוא עזב וחזר להיות דתי ביית הוריו. אחר-כך הוא נהיה עוד יותר דתי, ושוב פחות, ואז הוא נהיה ממש דתי, וחיפש את עצמו. עכשיו הוא נהיה ברסלבי....כן. מחסדי הרבי נ נח נחמ נחמן מאומן...

למעלה