האם ילדי המערכת מסתדרים יותר בצבא?

הייתי רוצה לדבר עם נער שהלך לצבא

עד עכשיו נראה שילדי החינוך הביתי בוחרים שלא להתגייס. איך? הםא לא אומרים: "יש לי 12 שנות לימוד בחינוך ביתי". הם אומרים: "לא למדתי בביה"ס" = אני אנאלפאבית
עד כה, צהל פשוט משחרר - בלי להתעמק יותר מדי. מה דעתך על זה? האם לדעתך הם צריכים להתגייס? האם לדעתך יש להם יכולת להסתדר עם מסגרת כזאת?

אני שמעתי על מקרה הפוך.

התחמרות משיאות סדיר או ממילואים קיימת בכל השכבות (יש מגזרים שבהם יש כמטע ורק מתחמקים אבל זה עניין אחר). אני שמעתי על נער שהציעו לו תפקידים צבאיים מאוד לא מושכים כי רישמית לא הייתה לו בגרות. הוא הסביר שיש לו תואר ראשון מהאוניברסיטה הפתוחה והצבא שינה את היחס. בכל מקרה, עם כל ההערכה שיש להרבה אנשים לגבי הצורך בשירות צבאי מוצלח, לא נראה לי שיש רבים שיבחרו דווקא דרך חינוך מסויימת לילדיהם, מהגן ועד הגיוס, כדי שהילד ישתלב טוב יותר בצבא. גם מי שהולך לפנימיה צבאית הולך לשם לרוב כי זה מעניין אותו ולא כדי לסבול בבית ספר אבל לשרת טוב יותר בצבא. איזו מערכת חינוך מכינה הכי טוב לצבא? לא יודע. נראה לי שזה גם תלוי לאיזה סוג של שירות צבאי. נערים שהולכים לחוגי סירות וקליעה אחרי הצהריים יהיו אולי לוחמים טובים יותר אבל לא בהכרח פקידי רפואה צבאית טובים יותר.

למעלה