האם ילד שעובר ניתוח זכאי לסייעת בגן??

תילי7

New member
האם ילד שעובר ניתוח זכאי לסייעת בגן??

בננו בן ה5 יעבור בקרוב ניתוח הארכת גידים..פניתי לעיריה על מנת לבקש סייעת שתהיה צמודה אליו בגן במהלך שלושת החודשים בהם יהיה מגובס ואמרו לי שמשרד החינוך אינו מאשר זאת בגלל שזה סייעת לתקופה קצרה..מה עושים??? הילד בגן חובה ואנחנו עובדים הוא אינו יכול להישאר בבית וחבל שיפסיד את הגן...נאמר לי שאברר אולי דרך ביטוח בריאות וגם שם לא קיבלתי עזרה אינני יכולה לממן מכיסי סייעת....
אולי למישהו יש נסיון בעניין?????????

תילי7

New member
אשמח גם לשמוע מהורים שעברו ניתוח בגיל כזה על התהליך וההחלמה.

טאניוש

New member
הבן שלי עבר גיבוסים בגיל הזה

בגיל 5 וחצי, בעקבות נסיגה, עבר גיבוסים (חודש? חודשיים? כבר לא זוכרת). לא קיבלנו שום סייעת. הילד "הלך" לגן והסתדר. אצלינו רגל אחת הייתה מגובסת, עם שתי רגליים מגובסות נראה לי יותר מסובך (בעיקר בשירותים), אבל לא בלתי אפשרי. כל מה שהיה אפשר לעשות בקפיצה על רגל אחת/זחילה/"עמידה" על הברכיים - הוא עשה ללא שום עזרה. הילדים התגייסו לעזור לו איפה שהיה צריך (להסיע בטיול, למשל). הגננת אמרה בסוף שבכלל לא הרגישה שיש בקבוצה ילד עם מגבלה כלשהי. תנסו לדבר עם הגננת. הילד יצטרך עזרה בשירותים כנראה, אבל מעבר לזה כמעט ולא... הם מסתדרים.

buganvilia

New member
בגן עם גבסים בשתי הרגליים

הי,
ביתי גובסה לפני כשנתיים שהיתה בגן טרום חובה והלכה לגן בלי בעיה. בגן היה לה הליכון והבאתי להם גם כיסא גלגלים (שניהם השאלנו מיד שרה) שיהיה להם נוח בטיולים בקיבוץ. הגננת לא ביקשה עזרה נוספת ולא היה צורך. היא יכלה ללכת גם בלי ההליכון, אבל כדי למנוע נפילות השארנו את ההליכון בגן ליתר ביטחון. גם עגלה רגילה של טיולון מספיקה- עוזר במעבר מהאוטו הביתה אם הדרך ארוכה. הקושי הוא במקלחות- אבל גם זה אפשרי, רק פחות נוח...
היא לא עברה את הניתוח, אלא רק גובסה... אחרי הניתוח אמורים להיות גבסים כבדים יותר וההנחיות, כפי שהבנתי, הן יותר מנוחה, אך אני לא יודעת...
אשמח לענות אם יהיו לך שאלות נוספות

למעלה