האם יצא לכם להיתקל בדוברי רוסית בסידני?

Somnium

New member
האם יצא לכם להיתקל בדוברי רוסית בסידני?

שלום,
אולי זו שאלה קצת מוזרה.. אבל אני מתעניין האם יש קהילה דוברת רוסית משמעותית בסידני? (או מקום אחר באוסטרליה).
האם יש שכונות רוסיות כמו בארה"ב?

Javali

New member
יש

לפחות באדלייד יש קהילה דוברת רוסית. אין לי מושג אם היא משמעותית או לא ועד כמה שידוע לי אין שכונות רוסיות. (אני לא יודע מה יש בארה"ב כך שאני לא יכול להשוות.)

Somnium

New member
תודה ,אני שואל כי

אני רוצה להגר לאוסטרליה על בסיס מקצוע ,והייתי רוצה בהמשך למשוך איתי הורה על בסיס איחוד משפחה (שאגב אשמח אם מישהו שיש לו ניסיון בזה יוכל להסביר על התהליך).
&nbsp
המכשול הגדול זה השפה , דוברת רק עברית ורוסית ובגלל זה אני דואג איך היא תתאקלם.
היא הייתה לפני הרבה שנים במלבורן , אז הייתה אפילו שכונה רוסית שלמה ומקומות "רוסים" (מסעדות וכו').
אבל כמובן שמאז אני מניח שהכל השתנה, ובכל מקרה אני שואף יותר לסידני ולא מלבורן(למרות שכרגע אין לדעת. תלוי בהרבה משתנים כגון איפה קל יותר למצוא עבודה במקצועי, מפתח מובייל).
&nbsp
האם יש איזה תוכניות לעולים ,לעזרה עם השפה וההתאקלמות באופן כללי ?
&nbsp
תודה רבה.
&nbsp
&nbsp

למיטב ידיעתי הבת שלה גם הולכת ללימודי רוסית שם

אבל אתה חייב להבין היא לא תוכל להסתדר בלי אנגלית בכלל. אם היא תלך לסופר היא תצטרך אנגלית, תסע ברכבת - אנגלית, לכל מקום היא חייבת אנגלית.

Somnium

New member
אני מבין ,

אתה צודק כמובן, אמנם המעבר מתוכנן לא למחר, ובינתיים היא לומדת אנגלית לפחות על מנת להגיע לרמה בסיסית.
המחשבה שלי מאחורי השאלה על "אולפנים" למיניהם ולגבי האוכלוסיה הדוברת רוסית שם, היא לא רק מן הסתם ללמוד את השפה אלא גם אולי להכיר עוד דוברי רוסית שם שהרמה שלהם באנגלית יותר סבירה או אפילו טובה וככה לדעתי התהליך של הלמידת שפה יהיה מהיר יותר , וגם יעזור בחיי היום יום.
ידוע לך אם ישנם "אולפנים" או קורסים כאלה לעולים ? או סתם קורסים פרטיים טובים ?
וכן בכללי אשמח לכל עצה בנושא הזה. רק העניין של ההתאקלמות שלה שם עוצר אותי בינתיים..

תודה רבה!

ANZ1

New member
יכול להיות שיש עוד נושא שיעצור אותך

תבדוק מה התהליך של הבאת הורה לאוסטרליה.
כמה שאני יודע זה תהליך שלוקח הרבה שנים או הרבה כסף.

Somnium

New member
לפי מה שראיתי

ההחלטה בנושא יכולה לקחת הרבה שנים, אבל בזמן הזה ההורה יכול להתגורר באוסטרליה.
יכול להיות שאני טועה והסתכלתי על סוג ספציפי של אשרה.. אם כך אשמח לתיקון
&nbsp
תודה

ANZ1

New member
אני חושב שאתה טועה

אני לא באוסטרליה, אבל בניו זילנד זה דומה.
קודם כל תוכל לבקש את ההורה שלך רק אחרי כמה שנים שתגור באוסטרליה, נדמה לי רק אחרי שנתיים, ותוכל לבקש אותם במסלול מהיר רק אם רוב הילדים שלהם גרים באסטרליה, כך שאם יש לך אחים בישראל או במדינה אחרת זה לא תקף, וכמה אני יודע הם לא יכולים לגור בינתיים בלי סטטוס.
אני חושב שיש אפשרות להביא אותם בינתיים על ויזה זמנית או כמו ויזת תייר ארוכה, הבעיה היא שהם תיירים ולכן לא זכאים לשום דבר מהמדינה, וטיפול רפואי בצורה פרטית יכול לעלות עשרות אלפי דולרים לשנה לאנשים זקנים.
מה גם שגם התהליך הזמני כנראה ייקח שנה שנתיים, מה שאומר שכנראה ב4 השנים הראששונות היא לא תוכל לגור איתכם, ואז, אגב, היא כבר תהיה זקנה, עוד לא התחלת את התהליך, כך שאתה הולך להגר נגיד עוד שנתיים, ואז תחכה עוד שנתיים לתחילת התהליך לאמא שלך ואז עוד שנתיים עד שהיא תקבל ויזה הכי מוקדם, זה עוד 6 שנים, בת כמה היא תהיה אז ?

אם זה נושא חשוב לך, תבדוק את זה יסודי ואל תניח הנחות.

Somnium

New member
איזה כאב ראש..

כן גם קראתי על העניין עם מספר הילדים אבל אני הבן היחידי.
http://truebluemigration.com/visa-types/parent-visa/
כתוב שאפשר שעד ההחלטה היא תתגורר במדינה, אבל רק אם היא מעל גיל 65.
ואו איזה סיפור מסובך זה..
מה לגבי ויזת עסקים? מהו הסכום המינימלי שהם דורשים? אם היא פותחת בית קפה קטן או סלון (פורמלית. מעשית אני כבר אתעסק בכל השאר) זה יכול לעבוד?

ANZ1

New member
נדמה לי שמדובר על 5 מיליון דולר השקעה

אם היה אפשר היה לפתוח בית קפה או עסק קטן ולהגר לאוסטרליה, רוב מסלולי ההגירה האחרים היו מיותרים.

למעלה