האם "ירידה על עצמנו" גם אם בדרך

ellii

New member
האם "ירידה על עצמנו" גם אם בדרך

הלצה..היא כמעט תמיד מבורכת ,או שמא אף פעם...ואולי תלוי מתי ואיך.. מה הכללים ואיך נדע מי נגד מי......דוגמאות לירידה על עצמנו בדרך הומוריסטית בפורום: הדוב הלבן כותב-"כן כו אני חולה נפש אני עדיין כותב" בו כותב למרבה השעשוע דווקא בהודעתו לגבי תרגילים להפסקת השיפוט העצמי "איך לעצור את השיפוט ה...(לא זוכר)שמסרס את חיינו המזויינים" כלומר הוא בעצם שופט באותה הודעה עצמה...אמנם בהומור כביכול... הוא קובע שחיינו מזויינים...ותגידו לי מה זה אם לא שפיטה במיטבה?!
כלומר מה מתחבא מאחורי ההומור העוקצני שלנו כלפי עצמנו... מתי הוא עוזר לנו אם בכלל(אולי כדי לשבוא את האגו שלנו...אך נראה לי שבמקרים אלה שאנו כאילו "מנחיתים את האגו שלנו" אנו בעצם שומרים על האגו ובמקום שמישהו אחר יבא ויפגע בנו במפתיע אנו מקדימים אותו כביכול אבל "בצחוק"... מכירים את זה?!
)...מתי להשתמש בו...איך לבדוק אם מקורותיו טהורים...ואולי הוא פסול ושלילי מעקרו?????!!!!!!! תשובות בבקשה!!!!!!!!!!!! הפעם אני לא מוותר.....כל החכמים מוזמנים

אורלי_ל

New member
רק חכמים מוזמנים? ../images/Emo8.gif ../images/Emo9.gif

לדעתי ירידה על עצמנו בצחוק זה דווקא חיובי, כמו גילוי חיבה כזה ביני לבין עצמי, כשהחיוך נעלם אז יש כבר בעיה.

~דויד~

New member
למילים יש כח רב

וגם למחשבות שלנו, אבל נתחיל במילים. למשל, לומר "אני חולה על ..." איננו רצוי, אלא יש לומר "אני מאוד מאוד מאוד אוהב את ..." השפה העברית שלנו מוגבלת, אך למילים יש כח! נכון שהכוונה היא אהבה טהורה, אולם המילים שבהם השתמשנו הן בעלות כח, וחשוב להיות מודעים למילים שאנו אומרים. לאחרונה אני אישית מודע יותר ויותר למילים שאני אומר או כותב... באהבה

שיפוט עצמי

כפי שכתב הנהוול הטירון, דווקא כשאנחנו מחצינים את השיפוט הקיים בתוכנו למלים זה מאפשר לנו באופן אוטומטי לדחות אותו כדבר מגוחך. אני חושב שלפעמים זה גורם לכך שהשיפוט פשוט יתפוגג לו בענן של צחוק והקלה....
כי הבעיה היא לאו דווקא עם השיפוט אלא עם האמונה שלנו לשיפוט עם זה שאנחנו מאמינים לו... וברגע שאנחנו מחצינים אותו וחוזים במגוחכותו קשה לנו יותר להאמין לו ואז זה הכי כיף בעולם!... באהבה, בן

ellii

New member
כן...רבות תהו על מקור הצחוק באדם

ייתכן שהרגשת הרווחה הזו באה ממאמץ מחשבתי שמופסק כהרף עין...ואילו הבקורת העצמית נובעת גם היא בעיקר מכוח המחשבה...(גם באברים יש כוח מחשבה)ובאותו הרף עין בו מופסק שליטנו העקרי "השכל"...דברים נכנסים מחדש לפרופורציות בריאות.... כי השכל הוא הרודן הפנימי העקרי שלנו...שימו לב אנו משתמשים בו אפילו עכשיו כדי ללמוד איך לשים אותו במקומו....

למעלה