האם ישנה דרך לשנות דפוסי התנהגות של אדם אלים

BellA עלמה

New member
האם ישנה דרך לשנות דפוסי התנהגות של אדם אלים

כאשר הוא מסרב ללכת לטיפול? האם שיחות קשות יכולות לשנות משהו? אני כלכך רוצה לנער אותו (או שיקבל ניעור) שפשוט יבהיר לו בצורה חד משמעית שככה זה פשוט לא יכול להמשך מצטערת אני עייפה מידי בשביל לתת דוגמאות אך אשמח לתשובה כללית (בערך)

BellA עלמה

New member
אה זה מזה פ@וט אה??

כמו גבינת קוטז' זה פג תוקף לזרוק לסל וחסל הכי פ@וט וקל

BellA עלמה

New member
לא . ממש לא פשוט

אני מנסה לחזק את אימי שתדבר איתו שתבהיר לו חד משמעית שזה לא מקובל שהוא חייב לשנות סגנון דיבור האם ישנן אירונים שיכולים לעזור ?(במקרה של אלימות כלכלית \ מילולית \ נפשית) זה כלכך מעייף מתיש

תשובה שלי לשאלתך

אפשר להרגיש מאד את העצב ואת חוסר האונים מול האדם האלים שקרוב אליך.מה שאת כותבת מבטא צורך כל כך אנושי "לנער את מה שהתקלקל", בתקווה שהדבר יתוקן. מניסיוני ומנסיון אנשים אחרים בתחום, אין כמעט סיכוי שאדם אלים ישנה דפוסים אלה אם הוא לא מקבל עזרה. סירוב ללכת לטיפול, ברוב המקרים מעיד על כך שאדם לא מודה/מודע שיש לו בעיה. את כותבת "לשנות דפוסי התנהגות של אדם אלים". אחרים לא יכולים לשנות דפוסים של אדם אחר, רק האדם עצמו יכול לעשות זאת. ישנן מקרים, בודדים, בהם תגובה חריפה של הסביבה (בן הזוג, ילדים, משטרה, חברים) יכולה לגרום זעזוע, בדרך כלל זמני. יש נשים שמדווחות על כך שבעקבות תלונה במשטרה, למשל, האלימות הפיזית פסקה, לפחות לתקופה, אך סוגי אלימות אחרים המשיכו ואף גברה תדירותם ועוצמתם.לרוב, הפחד פועל במצבים אלה ואפקט הפחד מתפוגג כעבור זמן. אדם אלים הוא אדם שבין יתר קשייו, מתקשה להגיע לוויסות רגשי. ללא עזרה מקצועית כמעט בלתי אפשרי להצליח בכך.

BellA עלמה

New member
האם זה תקף לאלימים

מילולית\ נפשית ? האם גם במקרים כאלה הסיכויים קלושים?

לצערי,כן

הסיבות/מקורות לאלימות נפשית הם מאד עמוקים ומסועפים. לגבי חלק מהאנשים, גם טיפול קוגניטיבי/התנהגותי יכול להליח, ולא רק טיפול דינמי.אבל בלי טיפול כלשהו....

BellA עלמה

New member
לא מעודד

מה אני כבת יכולה לעשות? האם אני יכולה לעשות משהו בעצם? לחזק את אימי? האם בכלל כדאי לי להתערב?

BellA עלמה

New member
האם נעמת \וויצו

מייעצים גם באלימות מילולית\נפשית\ כלכלית? או שיש אירגון אחר שמסייע?

הי בלה

נראה לי שההודעה היא המשך להודעות קודמות שלך, אז אין לי את הרקע הבסיסי. מתוך התגובות שקבלת אני מבינה שהכיוון הוא לנסות "לעצור" את האדם האלים. זה כנראה לא סתם שיש לכך שני מובנים לעצור מהמילה עצירה, או לעצור מהמילה לאסור. אני רוצה להביא כיוון אחר שהוא לחזק את אימך (או כל אישה אחרת במצב זה) וזה אומר: לשלוח אותה לחוגי "קרב מגע", לטיפול דרך הרווחה או איזשהוא "אימון" שיבהיר לה שהיא לא רוצה להיות במצב הזה יותר - זה נראה לנו ברור, אבל כפי שקראתי פה בכמה הודעות - אדם שנפגע מאלימות לא מבין (לעיתים אף כמה שנים) שיש לא זכות ויכולת להפסיק את מעגל האלימות, בדיוק כמו בשרשור הבא - על ההכחשה של הבחורה בת ה-19 שאומרת שהבעל שלה רק עצבני. אני שמעתי שהיה בארץ ניסוי של חיזוק הנשים ע"י "חוג קרב מגע" שבעצם הפך את היוצרות של מי חזק ומי חלש - והפסיק את האלימות. מעבר לזה קשה לי להמשיך כי אני יודעת מעט מעט מידי פרטים. אשמח לעזור דנה שלמון

למעלה