האם ישנה חיוביות מוחלטת?

האם ישנה חיוביות מוחלטת?

האם הרשע הוא טוב מבפנים, האם אדם גס הוא עדין מיסודו, האם הפחדן הוא בעצם אמיץ. האם כולנו טובים ומושלמים בבסיסנו, או שיש בנו פגמים שהם חלק בלתי נפרד מאיתנו, שהם אנחנו? וגם, האם ישנה חיוביות מוחלטת? האם גם דברים רעים שקורים הם חיובים מזוית הסתכלות אמיתית, אלוהית?

yaakii

New member
"אין ילד רע, יש ילד שרע לו" (יאנוש קורצ'ק)

ואני הייתי מרחיב את המפשט: "אין אדם רע, יש אדם שרע לו". אומנם מקובלנו ש"יצר לב האדם רע מנעוריו" אך מנגד גם כתוב טבע האדם לרצות בטובת עצמו. אדם ירגיש טוב עם עצמו כאשר גם לאחר יהיה טוב, לכן בני האדם מטבעם הם טובים לאחר. אדם שמדרדר לפשע הוא לא אדם שהיה לו טוב. אם לאותו אדם היו חיים טובים הוא לא היה עושה מעשי רשע. אני בהחלט חושב שכל רע הוא בבסיסו טוב. מנגד, איני רואה סיבה לומר שהגס הוא רך מיסודו. כמו-כן איני מבין למה פחדן הוא אמיץ. "השאפיות היא השאיפה לשלמות" (רב שאיני זוכר את שמו). לכל אחד מאיתנו יש חסרונות, משום שהן חלק הכרחי כבני אנוש. השאלה היא מה עושים איתם, אם אנו חיים את חיינו בצורה הטובה ביותר ומפיקים את המירב והמיטב עם הכוחות שקיבלנו (לצד החסרונות והקשיים) -הרי שאנו מושלמים. בתור אדם מאמין אני דוגל בכך שכל מה שקרה-ברצון ה' קרה, ובשורה התחתונה הם משרתים מטרה חיובית.

Shira Esther

New member
אין תכונה רעה או טובה

יש תכונה מסויימת, שאותה אפשר לקחת לטוב ואפשר לקחת לרע. האם יש חיוביות מוחלטת, ז"א טוב אובייקטיבי? כן.

למעלה