האם ישנה נבואה שלפיה נישאר תמיד עם קטן?

SupermanZW

Well-known member
עם ישראל תמיד היה קטן, גם כשהלכו בדרך הישר

"נִשְׁאַרְתֶּם בִּמְתֵי מְעָט תַּחַת אֲשֶׁר הֱיִיתֶם כְּכוֹכְבֵי הַשָּׁמַיִם לָרֹב כִּי לֹא שָׁמַעְתָּ בְּקוֹל ה' אֱלֹהֶיךָ." מתכוון להשפעת עם ישראל על העולם יותר מאשר לכמות, אין ברירה אלא לפרש כך פשוט מכיוון שעם ישראל מעולם לא היה עם גדול.

the ror

New member
בצורה מכובדת. כלפי עצמך וכלפי אחרים.

מה שכתבת הם לא דעות הפוכות אלא הכללות מכוערות.
כך שלא, לא צריך להיות אדם מאמין כדי לכבד אחרים ולא צריך להיות אדם מאמין כדי לדעת לא להכליל בלי טעם...
הדברים שאמרת הם לא לגופו של נושא ובכלל לא לעניין (כמו הכללות חסרות טעם בכל פורום שלא יהיה בתפוז או בחיים בכלל). אורח או לא אתה אמור לדעת את זה. ואם אתה לא יודע, אז קח את הזמן לראות ולקרוא לפני שאתה כותב דברים לא ראויים בכלל ולפורום דתיים בפרט.

SupermanZW

Well-known member
אם הכוונה לאיכות אז היפנים הם העם הנבחר

נכון שהם מוזרים בלשון המעטה אבל הם הכי מפותחים מבחינה טכנולוגית וגם הכי מנומסים בעולם, כך שמדובר הן בשיא שכלי (לא יתכן שעליונות טענולוגית אינה נובעת מעליונות שכלית) והן בשיא בינאישי.

מתלמד8

New member
עם כל הכבוד לרבי מוולזין-ה' משוחח עם אברהם לפי תומו ומסביר

לו שהוא כעת רק משפחה אחת ובעתיד יהיה כמספר כוכבי השמים,בלי רמזים ובלי התחכמויות בלשון פשוטה של בני אדם.
זה מזכיר לי את הביקורת העדינה של רבינו תם על רש"י(סבא של אישתו אם אני זוכר נכון)בסיפור סולם יעקב,רשי מפרש את הפסוק "ומלאכים עולים ויורדים",מלאכי הארץ עולים בסולם ומלאכי חו"ל יורדים להמשיך ללוות את יעקב.
שואל רבינו תם מה רוצה רבי (רש"י)עם סיפור העולים והיורדים? "דיברה תורה כלשון בני אדם"
אדם שבונה סולם קודם עולה בו ואחר כך יורד.
כך גם כאן,ה' דיבר עם אברהם בצורה פשוטה,אתה כעת מעט -בעתית תהיה הרבה
-בלי התפלספות.
נושא רש"י ורבינו תם נכתב מהזיכרון-אם כל מילה לא "בדיוק" כמו שנכתב ,"החכמולוגים" לא חייבים לקפוץ.

SupermanZW

Well-known member
אם איכות נמדדת בהכרת אלוהים יש עמים עם שיעור מאמינים

הרבה יותר גבוה מאשר בקרב היהודים. אם אינני טועה המדינה בה שיעור המאמינים באלוהים הוא הגבוה ביותר בעולם היא ארה"ב דווקא ובקרב המאמינים שם, במיוחד האוונג'ליסטים יש המכירים את התנ"ך טוב יותר מרוב היהודים. אז נכון שיש להם טעות בסיסית (השילוש), אבל אמונתם באלוהים חזקה יותר משל רוב היהודים.

SupermanZW

Well-known member
טעות אינה מבטלת אמונה

הם לא מבינים מדוע אמונתם נחשבת עבודת אלילים, עם זאת אמונתם חזקה מאוד. הם לא מבינים שטעו בהבנת התנ"ך אך הם מאמינים בו מאוד. הם שומרים מצוות על פי הבנתם ומתוך אמונה חזקה. אני יכול להרחיב ולפרט אך איני סבור שמטרת הדיון כאן היא להסביר את השקפת הנוצרים. מה שכן, מכיוון שקבעת שאיכות נמדדת באמונה באלוהים אני טוען שצריך למדוד את עוצמת האמונה, בלי קשר לטעויות בהבנה של המאמינים.

SupermanZW

Well-known member
אתה מפספס את הנקודה

יש להם טעות בהבנה, אבל האמונה שלהם באלוהים חזקה מאוד. נסה להתעלם מהטעות, התמקד רק בעוצמת האמונה.

SupermanZW

Well-known member
אבל השאלה לא הייתה על מצבם

אלא על עוצמת האמונה שלהם אשר אתה הגדרת כאיכות. הפרשנות השגויה שלהם הובילה אותם לאמונה שישוע הוא התגלמות אלוהים בדמות אדם, לשיטתם זה חלק מהיותו של אלוהים כל יכול, בדיוק כמו שלשיטתם יכול היה ללבוש בחלקו צורה אנושית ולהישאר בחלקו רוח הקודש ולהיות בו זמנית אביו של הדמות האנושית בה התגלם. אני מסכים שהשילוש הוא שטות אך הם בטעותם מאמינים באלוהים בעל שלוש צורות ולא מבינים את האלילות שבדבר אך עוצמת אמונתם ושיעור המאמינים בקרבם גבוהים מאשר בקרב היהודים.

SupermanZW

Well-known member
אם רק אמונה ספציפית מוגדרת כאיכות

אז אין מקום להשוואה. בשביל שיהיה מקום להשוואה צריך קריטריונים שרלוונטיים לכל הנמדדים.

SupermanZW

Well-known member
אבל היא לא

כי ברגע שקבעת שכל פרשנות שאינה זו שקבעת הינה מחוץ למשחק מקבלים כל ה"מתמודדים" במדידה שאינם מפרשים באותו אופן 0 ומשאירים רק קבוצה אחת כבת מדידה. זה כמו שתנסה למדוד "מי הכי אני" ואז מכיוון ש"רק אני הוא אני" לבטל את הצורך במדידה ולהכריז על עצמך כמנצח. זו לא "תחרות" הוגנת מכיוון שקבעת מראש תנאים שרק הקבוצה המועדפת עליך יכולה לעמוד בהם.

E טי

New member

the ror

New member
איך אתה מודד עוצמת אמונה? ועוד מסיק שאחת חזקה מאחרת?

האם ישנה נבואה שלפיה נישאר תמיד עם קטן?

קראתי בכמה מקומות שלפי אחת הנבואות עם ישראל תמיד ישאר עם קטן ("ונשארתם במתי מעט, תחת אשר הייתם ככוכבי השמים לרוב" - דברים כח, סב) , אז רציתי להבין איך זה מסתדר עם ההבטחה של אלהים לאברהם שהוא ירבה את זרעו ככוכבים אשר בשמיים? האם זו לא סתירה?

מתלמד8

New member
לאיטי-אני מבין שהאייקון שלך(
) אוטומטי-שום דבר בתגובה

של רס"ר המשמעת והאחראי על הכללים(THE ROR) של הפורום ל"אורח" לא היה נכון,אין שום "הכללות מכוערות",האורח ציין שמות רבנים מדוייקים שהורשעו ונכלאו(מצגר ודרעי-או שגם זו השמצה/המצאה?)
כן הגדיר "עוד רבים" -לא טען שכולם לוקחי שוחד-חס וחלילה.
דיבר על רבנים אונסים (ויש כאלה לצערנו)לא טען שכל הרבנים אונסים -חס וחלילה.
ואתה? אוטומטית מגיב ב-
למה?
אם אתה מדבר על התנצלויות,כדאי שתתנצל,,,או בעצם שתחזור בך בפני אורח.
תתפלא-מכיר כמה רבנים טובים, חכמים ויישרי דרך,
הרב שחיתן אותי,ו-2 רבנים בישיבה בה למדתי.

SupermanZW

Well-known member
אתה שואל באיזו תדירות הם קוראים את התנ"ך

באיזו תדירות הם מתפללים לאלוהים, שם לב האם הם נוהגים לדבר באופן תדיר על אמונתם, וכו'

the ror

New member
אז אנשים עם OCD הם המאמינים הכי גדולים בעולם...

הדברים שציינת הם דברים טכניים שבכלל לא בהכרח מצביעים על עוצמה של אמונה...
בגדול, מה שניסיתי להביע זה שלמעשה אין דרך למדוד עוצמה של אמונה כי אנו לא יכולים לבחון מה באמת קורה בליבו של אדם... וק"ו לגבי יכולת להסיק על הבדלים בעוצמת האמונה בין מאמינים שונים.

the ror

New member
אתה סותר את עצמך. מצד אחד "עוד רבים ממאמיני התורה" ו""רבנים"

אונסי ילדים" אינם הכללה מכוערת מצד שני אתה מכיר כמה רבנים טובים, חכמים ויישרי דרך שבעצם סותרים ומפריכים את ההכללה המכוערת שנאמרה.
אגב, אתה שוב מתעלם מעיקר דבריי לאותו אורח שזה כבוד בסיסי לאותם אנשים שאתה מתכתב איתם. אותם תארים שאתה מצמיד לאנשים מביעים זילזול שהפוך לאותה דרך ארץ בסיסית בכתיבה כך שלא פלא שעם התעלמויות וזילזול כאלה אתה "מופתע" שהודעות שלך נמחקות.
שלא לדבר על דימיונות שלך שמוזיזים או מסתירים דברים שלך שפשוט בלתי אפשרי לעשות אבל זה לא מפריע לך להמשיך לדמיין שעושים לך אותם... (הגבתי לך פעם על "דירדור" הודעה שלך לעמוד הבא שפשוט לא אפשרי לעשיה במכוון ונעשה אוטומטית. ופה, שכבר לא טרחתי להגיב על זה שטענת שמסתירים כמה פעמים נקראה הודעה שלך)
מזכיר לך שממליץ להמנע מלהגיד טעויות או לסתור את עצמך ועוד לקשור את זה אלי או לדבריי כי פשוט וקל לציין ולהראות זאת.
כל טוב.

מתלמד8

New member
נמאס ללמד אותך "הבנת הנקרא"-יש אונסי ילדים וזה לא הכללה -

הוא לא כתב שכל הדתיים הם אונסי ילדים,אבל כן רבים מבין אונסי הילדים הם מהרבנים והמדריכים בישיבות והציבור הדתי/ חרדי,עובדה שלא נעים לך ממנה, אז אתה מדבר על נימוס וכבוד בסיסי,
מעשי הזוועה -ממש לא נמצאים בקטגוריה של כבוד בסיסי לילדים ולנשים שהמעשים נעשים עליהם,לכן אני לא "מכבס מילים" אומר אותם לפי רמת זוועתם
וממש לא מפריע לי שהמפלצות נושאים תואר רב.

גם בדברי על רבנים ישרי דרך,לא כתבתי שכל הרבנים ישרי דרך ולא סתרתי דבר.
אבל אתה עם הבנת הנקרא שלך -למרות ההבהרות החלטת על "הכללה מכוערת" ואני והאורח צריכם להוכיח-שאין לנו אחיות בכלל,,,,,

למעלה