האם ישנם שני דברים שווים ??

itsikd

New member
האם ישנם שני דברים שווים ??

(נתבקשתי לפתוח עמודה חדשה לנושא - אז הנה) דז טענה למטה שאבן שהיא מחזיקה ביד היא אותה אבן אחרי שתי שניות טעות גדולה - וכי לא עוברים על האבן תמורות כלשהן במשך אותן שתי שניות ?? חיכוך עם האויר - פליטת החום מידך ?? באופן כללי האם ניתן לומר שישנם שני דברים שהם שווים לחלוטין ?? אני טוען שלא !! תמיד יהיו הבדלים - גם אם לא נראה אותם או נבין אותם ולכן תמיד X אינו שווה ל X

דז

New member
באמת טעות גדולה?

אנחנו במצב שאפשר להכניס לבידוד, שאתה משווה איקס בכול מצב לשמוואה האיקס הכוונה אותו גורם נכון על זה סגרנו ,שזו הסמליות , ואם זה התחיל שסמל המשוואה אז נגמר ככה. בקשר לאין שום דבר שווה , אתה מדבר איתי פילוספית אני אענה לך ככה , אבל אני מזלזלת בתשובה לשאלה , פשוט לא עונים על חשבון עם פילוספיה {הכוונה לא נוסחה טוב אבל..} הראש שלי קבע הגדרה של שווה,והמימד הפנימי של הראש שלי מקיים את ההגדרה הזו ,היא קיימת אצלי בראש, מימד נידח וריק אבל מאוכלס בדלילות . ועכשו התשובה האמיתית הדבר שווה לעצמו נכון ? באותו רגע באותה שניה אותו המיקום הוא שווה.אם זה השויון שאתה מחפש. מספר הגזרים שיש לי בבית שווווה למספר הגזרים שיש לשכנה שלי , לדעתך מצב כזה יכול להיות ? ועל זה אני רוצה שתגיב לא על השטות של המימדים בראש למרות שגם היא נכונה היא פשוט מטומטמת . נויה וזהו

itsikd

New member
נענה לך דבר דבר

קודם כל כן אני עונה על שאלה מתמטיקאית בתשובה פילוסופית כי הפילוסופיה היא הבסיס לכל תאוריה מדעית מספר הגזרים שיש לך בבית שווה למספר של השכנה מבחינת הכמות האם הם האותו משקל ?? האם תוכלי לאמר שיש לכם בדיוק אותם גזרים ?? באלפית שניה נתונה אם היה ניתן לעצור את הזמן אז משהו שווה לעצמו אבל לשום דבר אחר. אפילו את לא שווה לעצמך מרגע שקראת את תחילת ההודעה על לשניה שהגעת לפה !! תחשבי על זה כך - ההודעות שלך שינו את איציק כמו שההודעות שלי שינו את נויה :)

דז

New member
גזרים מזמרים

אני לא חושבת שהעודעות שלי לעצמם שינו אותך כי אתה לא מקבל אותם ,לגיטימי. הדבר לא שווה לעצמו מבחינה מדויקת של זמן? האפשרות תמיד קיימת, ועוד.... כמות הגזרים בביתצ שלי שווה לכמות הגזרים בבית של השכנה { אני מקווה שזה אפס} לא מדובר על איזה סוג גזרים או צבע , או מי גדל אותם כמות גזרים זה שווה נכון? נויה

itsikd

New member
לא נראה שהבנת אותי

כל דבר שעובר עליך בחיים משנה אותך גם אם את לא מקבלת אותו הודעה שלך ( גם אני מקבל אותה או לא זה לא משנה ) משנה את מי שאני וזה עובדה היא גורמת לי לחשוב על דברים בצורה אחרת - מלמדת אותי משהו באופן עקרוני אני לא אותו בן אדם שהייתי לפני אלפית שניה הנה עברה עוד מחשבה בראשי אני כבר מישהו אחר ועוד משהו - אפס מוחלט שווה לאפס מוחלט אחר (זה דיון אחר לגמרי האם קיים אפס מוחלט בכלל) ריק שווה לריק - אבל איני מדבר על השוואה בין כלום לכלום אלא בין משהו כלשהו למשהו אחר - אין דברים שווים

itsikd

New member
לדעתך אין ריק מוחלט ?

אנחנו סוטים מהנושא המקורי - אבל לא משנה תעני לשאלה

פגעסוס

Well-known member
השוואה...

ברגע שאמרת שאתה מנסה להשוות בין משהו כלשהו למשהו אחר... בעצם זה הגדרת את השוני ביניהם. ברגע שהזכרת את המילה "אחר" הגדרת את השוני. במתמטיקה ניתן לומר ש X = Y. האומנם? יתכן ששניהם שווים ל... 2. מכאן באה השאלה האם 2 אחד שווה בהכרח ל 2 אחר. ההגדרה הכמותית שלהם מן הסתם זהה, כך שמבחינה תיאורתים הם אכן שווים. נחזור לדוגמת הגזרים. הכמויות של הגזרים אכן שוות. אך הגזרים עצמם אינם שווים. לכן הנח לי בבקשה לחדד את השאלה שלך: האם יש דבר כלשהו השווה לדבר אחר מכל הבחינות האפשריות? והתשובה לכך היא לא. למה? בגלל שאחת הבחינות האפשריות היא האם שני הדברים הנ"ל הם אותו הדבר? והתשובה היא לבטח.. לא! GYXOIO

העצלנית

New member
נכון

"אי אפשר לחצות את אותו נהר פעמיים" נדמה לי סוקרטס תקנו אותי עם אני טועה. שום דבר לעולם לא יחזור להיות בדיוק מה שהיה לפני רגע. בהווה

דז

New member
אבל...

באותו הזמן הוא שווווה אותה מאית שניה . וכמות התפוחים שלי יכולה להיות שוווה לכמות התפוחים של השכנה שלי. גם אם הוא לא יחזור הוא שווווה לעצמו באותו רגע ,. נויה מדברת על תפוחים וגזרים

העצלנית

New member
שום דבר לא נשאר אותו הדבר

האוויר סביב התפוחים זז. גם הם משתנים ההשתנות היא תמידית ושום החלקיק הקטן ביותר של השנייה לא אותו הדבר כמו זה שלפניו.

Hell is beige

New member
x=x תמיד

אבל הערך שלו משתנה דבר שווה לעצמו באותו רגע נתון אם תוסיף לאיקס 2 אז הוא יהיה שווה 2. לומר על משהו שאחרי 2 שניות הוא שונה הוא בעצם לתת את הנוסחא ה"מהכפנית" ש X <> X+2. מה שאני גרסתי - כשליביתי את הויכוח הזה - הוא שאין Y ששווה לאיקס.

itsikd

New member
בקצרה

דברים כל השמן משתנים X ברגע נתון מסוים שווה ל X אבל אחרי אלפית השניה הוא כבר לא שווה X עבר עליו שינוי ולו הקטן ביותר

Kerplunkette

New member
עכשיו אני לא הבנתי. :)

כמות לא משתנה מעצמה, גם אחרי שתיים ואפילו שלוש שניות. האם כוונתך לשוויון מוחשי יותר (האם המצב הפיזי זהה)? או להשפעה של הדבר על עצמים ויצורים אחרים? אני מבולבלת בשעות האלה.

Hell is beige

New member
לא מדובר פה בכמות

אלא ב... איך אני אסביר לך את זה... מוחשיות... אהממ... ההבדל בין 2 דברים, ל משהו מטמתי, הנוסחא המטמתית היא מעין מטאפורה... אין פה שום נתון שיכול להמדד במספרים, או אפילו במילים, כנראה. או שפשוט ברחו לי כל המילים המתאימות. דשא, שעוד לא הלך לישון

Kerplunkette

New member
אמנם לא מדובר...

אבל אני אטרטר ואומר שנתון מתמטי לא ישתנה מעצמו, מכאן שיש משהו שנשאר זהה. אבל זו סתם קטנוניות.
בוקר טוב
, אגב.

Hell is beige

New member
בדיוק

יש פעולות אריתמטיות שמשנות אותו כמו שיש תמורות של הטבע שמשנות את האבן.

Hell is beige

New member
לא בדיוק, איציק

התכוונתי שזה טפשי לומר שהאבן לא שווה לעצמה כי אחרי 2 שניות היא שונה ולקרוא לזה מהפכני - בגלל שזאת כבר לא אותה אבן - חלקיקים ירדו, חלקיקים נוספו. זה טפשי לקרוא לזה פריצת דרך בהבנה. זה כמו הגאוניות בתגלית שאיקס לא שווה לאיקס ועוד שתיים. לא נראה לי שהבהרתי את עצמי נו טוב, לפחות ניסיתי

למעלה