האם ישנן טכניקות כלשהן לריצה נכונה? מתיחות לבצע?

terpanchin

New member

שלום,
בהמלצת הפיזיותרפיסט שלי בחודשים האחרונים התחלתי לעסוק בריצה.
העניין הוא שאני לא בטוח שאני מבצע אותה נכון ואני חושש לפציעות, שאלתי את הבחור שאני עובד איתו אם ישנן הכנות מסוימות או פרוטוקולים מסוימים שלפיהם יש לנהוג (כגון מתיחות) וקיבלתי תשובה שאני לא צריך לעשות שום דבר. אם אפשר הייתי רוצה לקבל עוד מס' חוות דעת גם מצידכם , כיוון שהמון מקורות באינטרנט שמיועדים לרצים מזכירים השכם וערב על חשיבות המתיחות מה שגורם לי לקצת בלבול...
הייתי רוצה לציין שכרגע התוכנית הדו יומית שלי היא הליכת חימום כ15דק' אח"כ ריצה קלה כ30דק' ולבסוף 15דק' הליכת קירור.
תודה רבה!

הי
אתה יכול לבקש מהפיזיותרפיסט שיצפה בטכניקת הריצה או מתוך הכרותו איתך יתן לך מספר דגשים שהוא חושב שעליך לשים לב אליהם. למשל אם קיימת נטייה לקריסה של הברך פנימה בגלל חולשה או חוסר יציבות חשוב להימנע מכך.
בכדי למנוע קיצורים ולשמור על גמישות מומלץ לבצע מתיחות דינמיות של שרירי התאומים, ארבע ראשי וה- hamstrings לפני הריצה בכדי להכין את קבוצות השרירים ואת בגוף לריצה. לאחר הריצה מומלץ על מתיחות סטטיות של אותם שרירים בכדי להאריך ולשחרר אותם.
בנוסף, באופן כללי מומלץ להקפיד על הדרגתיות באימון, שימשו בנעל ריצה טובה ולהתאים מדרס במידת הצורך. בכל מצב בו מתעורר כאב חדש יש להפחית את עומס האימון עד לרמה בה לא מתעורר כאב, ולהיוועץ עם פיזיותרפיסט.
בהצלחה!

למעלה