האם ישראל יותר מושחתת מקנדה? Open discussion

שאלה מעניינת שקשה לענות על זה

אמנם לפי ארגון השקיפות הבינלאומי - ישראל במקום 32 וקנדה בין 10 הראשונות אבל איך בדיוק הם מגיעים למסקנות האלה?
בעקרון ע"י סקרים של עסקים, אנשי ממשל ומקורות מידע (איזה? לא ממש ברור)
לפעמים נראה שישראל יותר מושחתת, משום שנראה שכל הפוליטיקאים שם תחת חקירה כזו או אחרת, אבל אולי זה בגלל שהתקשורת שם יותר קולנית ויותר אגרסיבית.
כמו שאומר מיכאל הרבה פעמים : כל אחד בישראל חושב או מרגיש ש"דופקים" אותו ומתפלא אח"כ לשמוע שדברים שנראים מכאן לא נראים משם.
כלומר- שגם פה יש נפוטיזם, שגם פה יש מכרזים סגורים, שגם פה יש שחיתות.
לדעתי הקנדיים שקטים וכל הזמן מפמפמים להם בראש "שקנדה המדינה הכי טובה בעולם" בעוד שבישראל כל הזמן מציירים שזו מדינה שרע לחיות בה
אז נוצרת תמונה לא מדויקת לשני הצדדים.

פורטי40

New member
באין שיטות בדיקה אחרות...

אני מעדיף לסמוך על מדד השקיפות, ולא על "הרגשת בטן".
ולכן ישראל נראית לי מושחתת יותר מקנדה.

הבעייה שמדד השקיפות נובע מתחושות של אנשים

כאשר שואלים אנשי עסקים כמה פעמים הם הצטרכו לשלם שוחד זה יוצא פחות בישראל.

פורטי40

New member
בארץ שונה יש מנטאליות שונה

הנה דוגמה:
כשהיגעתי לקנדה לפני שנים רבות, יכולתי לגשת לטלפון ציבורי, לחייג מספר בארץ ולבקש מהטלפונאית לחייב את חשבון הטלפון שלי בבית. היא האמינה לי שאכן מסרתי פרטים נכונים. ואז הגיעו לקנדה אנשים שניצלו את האמון הזה לרעה, והשירות הזה בוטל. באותו זמן, בארץ , לא היתה אפשרות כזאת, משום שלא היה אמון, ובצדק.
ואומר גם שאם תימצא דרך טובה יותר למדוד שקיפות/שחיתות, אשמח לשמוע. בינתיים, אם אין שום דרך למדוד, אז השאלה אינה רלוונטית

CanBonly1

New member
הנה דוגמא למה שאני מתכוון

מעניין למשל מה המצב האמיתי בקנדה
קרא את זה למשל
http://www.themarker.com/magazine/1.4148309

אני התרשמתי שהקנדיים כל כך מנומסים ומתרחקים מעימותים.
שאין כמעט אופוזיציה - או שהיא שקטה מדיי.
גם המדיה מאד אנמית.
אין אפילו תוכניות סאטירה שבהם יש איזו ביקורת.
הקנדיים פשוט מקבלים הכל ועוברים הלאה.
בהעדר ביקורת נדמה שהמצב טוב יותר.

michaelbl

New member
22 minutes זאת אחת התכניות הכי לא מצחיקות שראיתי בחיי

הומור ורמת משחק של הצגת סוף שנה בכתה יב

פורטי40

New member
פשוט הומור שונה ולא מוכר לך

ההומור של הגשש החיוור נראה לגמרי אידיוטי בעיני אירופאים וצפון אמריקנים

michaelbl

New member
כמה שאהבתי את הגששים

היום גם לי זה כבר לא מצחיק.
איו לי בעיה עם הומור צפון אמריקאי, גון סטיוארט או גון אוליבר משעשעים מאד בעיני, אבל מהכמה פרקים של 22 דקות שראיתי, זה היה עצוב, אפילו לא בדל חיוך.

זה פשוט הומור נחות

סאטירה צפון אמריקאית יכולה להיות טובה, כל פליטי ג׳ון סטיוארט הם מצוינים (ג׳ון אוליבר, סמנטה בי וכמובן קולבר) אבל התכנית 22 minutes היא תכנית שכל זכות הקיום שלה הוא שהרגולטור מחייב אחוז מסוים של סאטירה שיוצרה בקנדה ול״צערנו״ הפוליטיקה הקנדית לא מייצרת מספיק חומר לסאטירה

דרך אגב, במדדים טהורים ומדעיים של איכות סאטירה, הסאטירה הישראלית היא המובילה בעולם, אני ממליץ לך להקשיב לפודקאסט של מלקולם גלאדוול the satire paradox ולהבין למה.

הגשש החיוור הוא לא סאטירה ובדרך כלל גם לא מצחיק, הגשש החיוור היה מין דרך שבה אנחנו ילידי ישראל התעללנו בילדים עולים חדשים, שיכנענו אותם שזה ההומור הישראלי ואחר כך צחקנו עליהם מאחורי הגב כשהם דיקלמו את כל גבעת חלפון במבטא רוסי

פורטי40

New member
יש לך מבט חדש ומרענן

על הגששים, הומור ישראלי, קנדי ובכלל הומור

תודה

CanBonly1

New member
חברים,אתם מפספסים את הנקודה

לפני שאנסה להחזיר את הדיון לנושא רק אומר
אני לא כל כך מתיחס לזה כסאטירה אלא יותר כתוכנית בידור
גם את הגשש החיוור איני מחשיב כסאטירה למרות שהיו להם מספר מערכונים ושירים בעלי אופי כזה
אני מדבר על סאטירה כגון- ארץ נהדרת, החרצופים, ניקוי ראש, גב האומה.
סאטירה נוקבת וביקורית.
פחות חשוב האם היא מצחיקה או לא.
נתתי את הדוגמא של ארה"ב בגלל שהכתבה דיברה על ריכוזיות
גם בקנדה 5 בנקים גדולים מחזיקים את המערכת הפיננסית, גם פה יש 3 חברות סלולר שאינן נותנת להכניס תחרות אמיתית
גם פה יש איגודים ועובדי מדינה שכמו שמיכאל אמר רק בשירשור למעלה "מכניסים בכיס הקטן את עובדי חברת החשמל והנמלים בארץ"
או הדרקון- למה המים יקרים- כי זה קנדה.....

אז חזרנו לשאלתי הראשונה
האם באמת ישראל יותר מושחתת?
או שפשוט כמו שאמרתי קודם - העדר הביקורת נותנת הרגשה שזה המצב

michaelbl

New member
אי אפשר לדעת

הרי אפשר לדעת על שחיתות רק כשתופסים ומפרסמים, אחרת זה רק תחושות בטן.
לדעתי, אנשים הם אנשים, ולא חושב שיש הבדל מהות בין האנשים בקנדה לישראל. יוצא לי פעם בשבוע לנסוע למיססאוגה ואני עומד בעומס על ה400- דרומה בואכה 401 מערבה. אלו שני נתיבים שלרוב עמוסים, ומכל צד של שני הנתיבים העמוסים יש עוד שני נתיבים שנוסעים לכיוונים אחרים, ואז יש את טור המכוניות שמזדחלות, ויש את המוני המכוניות שנוסעות משני צידי הטור ונדחפות פנימה קדימה ככל האפשר. מה זה אומר? שכמה שהנהגים בקנדה אדיבים ומנומסים, ברגע שיש פקק שמצדיק את זה, יש מספיק נהגים שנהפכים לחארות בדיוק כמו הנהג הישראלי הממוצע.
אותו הדבר לגבי השחיתות. יש מספיק אנשים עם דישה לכסף וכח בקנדה כדי שיהפכו מושחתים. ההבדל הוא שבארץ העיתונות חופרת ורודפת אחרי זה, בעוד בקנדה מרבית מהדורות החדשות מזכירות יותר את חדשות הבידור עם גיא פינס, והם מתעסקים יותר בחדשות ספורט ורכילות מאשר בעניינים רציניים. אני בטוח שגם בקנדה, פרוייקטים גדולים מאושרים עם מכרזים תפורים, ויש שוחד, ויש שחיתות ויש הכל, פשוט בקנדה זה לא מעניין את האנשים כי זאת המנטליות.

סנסה25

New member
בגדול זה נכון ועדיין יש הבדל

כמו שאתה אומר ההבדל נעוץ במנטליות. כשעוקפים בכביש בשעת פקק, כמה נהגים צופרים או פותחים את החלון כדי לקלל או יוצאים עם סכין כדי להתעמת עם זה שעקף אותם? כנראה שלא הרבה וזה מה שהופך את האווירה שם לנעימה יותר. אם כי נראה לי שברגע שיגיעו מים עד נפש גם הקנדי הכי מנומס יאבד את סבלנותו. הכל תלוי ברף התסכול. בישראל הרצון לא להיות פראייר גובר לעיתים על ההגיון הבריא גם במצבים שבהם חד משמעית עדיף להבליג
מעבר לזה כיוון שקנדה היא מדינה של מהגרים, איך אתה יכול לדעת שאותם חוצפנים הם קנדים אירופאים לבני עור? ככל הנראה יש ביניהם גם הרבה מהגרים שהביאו את אותם מנהגים הנהוגים בארצות מוצאם לטוב ולרע

פורטי40

New member
"אנשים הם אנשים" אבל לא אותם דפוסי התנהגות בכל מקום

אני לא מאמין שקנדה מושחתת כמו סעודיה או צפון קוריאה.
בכל זאת ישנם הבדלים.
ולכן ישנם גם הבדלים בין קנדה וישראל.

michaelbl

New member
אכן כשרואים היום זהו זה זה נראה פאתטי

אבל יש כמה הבדלים. זהו זה היתה תכנית שמיועדת לילדים לפני 30 שנה.
ההפקות היום בישראל הרבה יותר מקצועיות. 22 דקות היא תכנית פריים טיים עכשווית, עם הומור דלוח ומשחק מוגזם. ארץ נהדרת שמה אותה בכיס הקטן

למעלה