האם ישראל צריכה לעבור להרתעה גלויה?

האם ישראל צריכה לעבור להרתעה גלויה?

הערב בתוכנית וליטיקה עלה הנושא הזה האם לנוכח האיומים המפורשים מאיראן, הגיע הזמן שמדינת ישראל תכריז על כך שהיא מעצמה גרענית ותאיים על איראן שאם היא תותקף על ידה, איראן תימחק מהפה. ואולי לא רק איראן...

Fasz

New member
זו תהיה שטות

לא לחינם סיגלנו לעצמנו מדיניות אי-אמירה. באם נתקוף את איראן בנשק בלתי-קונבנציונאלי, יהיה זה ראוי, שגם אז, נכחיש כל קשר לאירוע, ונבכה על מותם של חפים מפשע. שהרי במידה ונחשוף את סודות הגרעין, לא יעבור יותר מאשר עשור, עד אשר יגברו הקולות אשר יאמרו כי "יש לפרק את המזרח התיכון מנשק גרעיני", וכך יהיה. במצב הזה, נחזור עשרות שנים אחורה.

trigotrigo

New member
המדיניות שעובדת כעת, היא השה התמים

זה עבד מצוין לחיזבאללה. הצד שמצליח להציג את עצמו יותר טוב בתור המסכן, הוא זה שמנצח. להכריז על עצמנו בתור מעצמה גרעינית? לא יועיל במאום. רק יגדיל את מספר האנשים שבטוחים שישראל היא מדינה רודה, מלחמתית וסכנה לשלום העולם.

אץ אל תשלה את עצמך שמישהו לא יודע

מה יש לנו. ב. מה יעזור לנו אם יראו בנו מסכנים, כשהטיל הגרעיני האיראני הראשון ינחת כאן? אתה חושב שלמישהו כאן זה כבר ישנה משהו? רפסאנג'אני קודמו של ההיטלריסט אחמדינג'אד, אמר ובצדק ש"פצצה גרעינית אחת תספיק כדי למחוק את ישראל מהמפה, ואחר כך זה כבר לא שנה שום דבר לאף אחד, העולם ימשיך כמנהגו כאילו לא קרה שום דבר". כך שישראל צריכה לעשות הכל כדי שלא נגיע למצב הזה, כולל הרתעה גלוייה ואיום מפורש על איראן שהיא תושמד אם ישראל תושמד, גם אם לא יישאר כאן אף אחד כדי להשמידה. מנגנון מיוחד שיפעל במקביל להתקפתה הגרעינית יופעל כנגדה ולא ייפסק עד שלא תישאר אפילו נפש חיה אחת באיראן. ישראל חייבת לעזוב את העמעום ולעבור מיד להרתעה גלויה שתכניס פחד באיראנים ובהיטלריסט אחמדינג'אד העומד בראשם. צריך גם לזכור שלנו כבר יש את הנשק והכלים כדי להחריב את טהרן, בעוד שהם נמצאים כרגע רק בעיצומו של תהליך לבניית והשגת נשק כזה. אנחנו מקדימים אותם ב40 שנה לפחות.

trigotrigo

New member
לא על זה מדברת "שה תמים" שלי

אין קשר ליכולת הגרעינית של ישראל. יש רק קשר למה שהעולם רואה ולמה שהוא צריך לראות.

אך על זה בדיוק מדובר...

למי כאן בדיוק יהיה איכפת מה העולם רואה ומה הוא לא רואה כשנחטוף את המכה הגרעינית? כך שהם לא עדיף לעשות הכל בכדי שלא נחטוף אותה, גם אם זה אומר שנצטרך לוותר על מדיניות העמימות הגרעינית של ישראל? ועל זה בדיוק עסק הדיון הזה אמש בתוכנית פוליטיקה, שאני מתאר לעצמי שלא צפית בה...

trigotrigo

New member
למה לזלזל מראש?

צר לי שצורת החשיבה שלך נובעת מלכתחילה מזלזול כלפי האדם האחר שאיתו אתה מתווכח. מה שכרגע איכפת לחלק די גדול מהעולם (ייתכן שהוא רוב, ייתכן שלא), הוא שבינתיים אין הוכחה חותכת שלאירן יש נשק גרעיני. אמת, זה נובע בעיקר מכך שהאירנים לא מרשים לפקחי סבא"א להיכנס לכל מתקני הגרעין שלה, אך יש הרבה אנשים שלצערי, אם אין להם ביד תצלום של הפצצה, הם לא יאמינו שהיא קיימת.

למעלה