האם יש איבחון מוקדם

האם יש איבחון מוקדם

שלום רב לאימי יש דמנציה וכניראה זה אכן אלצאיימר. שמעתי שזה תורשתי. האם יש דרך לאיבחון מוקדם, ע"מ שאם גם אני עלולה ללקות בזה, אטופל מגיל צעיר ואמזער נזקים? תודה רבה המודאגת

לבת המודאגת

שלום רב, ישנם מחקרים חדשים שאולי ניתן לזהות גנים הקשורים למחלה. אך כל הרופאים טוענים שאין טעם להתעסק עם החיפוש אחר גנים אלה. בכל מקרה ההתפרצות של המחלה אינה קשורה רק לגנים. בדיוק כמו במחלות אחרות. כיום גם אין תרופה למחלה. לכן , כדאי להמשיך בחיים כרגיל , לדאוג לאכול אוכל בריא ומאוזן , להתעמל - גם בגוף וגם התעמלות למוח - לימודים , בילויים ועוד.בעלי צעיר וחולה ויש לי 4 ילדים בגילאי 17-26 והם גם שואלים שאלות כאלה וזה בדיוק מה שאני מסבירה להם. באותה מידה האם אנחנו כל הזמן בודקים את הגנים שלנו הקשורים לכל סוגי מחלות הסרטן, סכרת , לחץ דם ועוד. צריך לדעת שבחיים יש גם מחלות ולכולנו יש גנים כאלה ואחרים ולא כדאי לחיות בחרדה איזה מחלה תתקוף אותי. כך אני מסתכלת על החיים ואני מקווה שגם את תוכלי להמשיך באופטימיות , כי הנפש משפיעה על הגוף. כרגע את צריכה לעזור לאמא במצב הקשה בו היא נמצאת ואנו כאן בפורום ננסה לתמוך ולסייע. כל טוב ואני מקווה שתוכלי להעזר בעצתי ולהמשיך בחייך כרגיל ושיהיה לך רק כל הטוב שבעולם, טובה

פנטזי1

New member
לבת המודאגת שלום

ידוע לי שבבית החולים איכילוב יש מחלקה שעוסקת בכך,אפשר לעשות שם בדיקות שונות שלדעתם יכולות לאבחן נטיה לחלות במחלה הזאת.והם נותנים המלצות שונות בהתאם לממצאים.

ענתי44

New member
ברוכה הבאה למועדון../images/Emo140.gif

כמו כולנו שבן משפחה חלה באלצהיימר, אנחנו מפתחים היפוכונדריה עם התמחות לאלצהיימר. כל מצב ששכחתי משהו אני בפאניקה, הנה זה מתחיל... היום למשל, יש לי כאב ראש נוראי שאינו דומה למיגרנה, ולאחרונה אני נוטה להיות קצת מבולבלת כמו לומר ארוחת ערב במקום צהרים או לאמא שלי תני לי רגל במקום יד. האם אני מפרשת את זה כמו שזה??????? עייפות מטיפול 25 שעות ביום באמא וכל העומס על כתפיי? האם בדקתי את הקשר בין הגב התפוס לכאב הראש? ברור שלא!!!! ישר איבחנתי עצמי כחולת אלצהיימר.ואחר כך כשנרגעתי צחקתי עם עצמי. ובכל זאת אני לא אלך לבדיקה שתהרוס את חיי 30 שנה מראש.כי הרי את מה שניתן לעשות כדי להקטין את הסיכויי לחלות אני עושה, אז למה לייסר עצמי???????? לו אמא שלי נבדקה לפני 30 שנה היו פוסקים בוודאות שאין לה ממה לחשוש וגם הגנטיקה המשפחתית שלה של הורים שנפטרו בשיבה טובה ובצלילות היתה מחזקת את זה. מה שכן אני ממליצה לך לדאוג לביטוח סיעודי. לדעתי הממשלה חייבת לחוקק חוק סיעודי כזה כחובה. מעבר לזה... הרבה התעמלות מחשבתית למוח פעילות גופנית תזונה נכונה והמון אהבה

zs1957

New member
בדיקה גנטית לאלצהיימר

שלום בת מודאגת 99 קיימת בדיקה גנטית שניתן לעשות ולבדוק האם את נשאית של הגן אפו E4 . הבדיקה בתשלום ועולה כ-600 ש"ח. אם יתברר שבחינה גנטית את נשאית מה תוכלי לעשות כלום. האםאת רוצה לחיות כל החיים שלך בחרדה. בוודאי שלא. לכן המלצתי על תעשי את הבדיקה הגנטית כי היא רק תגרום לך לחרדות מיותרות ואת תצאי מדעתך. אבחון נוסף הוא האיבחון הקוגנטיבי , שאות ניתן לבצע בכל מרפאת זיכרון. אני ממליצה עליו כי הוא לא מזיק וזה איבחון טוב. גם הנוירולוגים עושים אותו.כדי לא ללקות באלצהיימר מומלץ לכל אדם לעשות תרגילים של המוח. לפתור תשבצים, תשחצים,לשחק סודוקו, להיות בחברת אנשים, לאכול מזון שיש בו הרבה ויטמיןB מו החי והצומח. לדאוג שלא תהיי אנמית. אפשר לקחת ויטמין E תקראי את המאמר "התעמלות למוח"מאת פרופ' שלמה ברנוביץ. המאמר מופיע בכניסה לפורום מצד שמאל. תכנסי לאתר עמותת אלצהיימר באינטרנט ותקראי גם בו. תמשיכי להינות מהחיים וקבלי באהבה את כל מה שהם נותנים גם אם הדברים קשים לפעמים כך תוכלי להתגבר על המכשולים ולחיות חיים יותר איכותיים. זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

המון תודות !!!!!!!!!!!!

המון תודות !!!!!!!!!!!! המון תודות על קבלת הפנים החמה והאינפורמציה. אני מקבלת את המלצתכן. אני עדיין בהליכי עיכול של המצב...

אירילה

New member
ברוכה הבאה לפורום הבת המודאגת ../images/Emo140.gif

הגעת בדיוק לפורום הנכון ,כאן תוכלי לקבל את מלוא התמיכה והעיצות מבני משפחה בעלי נסיון רב בטיפול בבני משפחה חולים. אל תתני לעצמך להתעסק בשאלה ,האם גם אני אהיה חולה? ,אין תרופה כיום נגד המחלה ,כשהיא מופיעהה היא מופיעה ואין כיום למדע עדיין את תרופת הנגד. לעומת זאת כבר קיבלת כאן את העצות הטובות מה לעשות בכדי למנוע או לעכב , הרבה קריאה ,משחקי חשיבה ,סודוקו ,כל המ שקשור להפעלת המוח ותמיד תמיד חשוב גם לעשות התעמלות או פעילות פיזית אחרת ,אשר טובה גם לאנשים בריאים. כולם כאן בשבילך ,באותה הסירה. שיהיה לכם רק טוב גרשון/מנהל הפורום

למעלה