האם יש אמת מוחלטת?

קרין321

New member
האם יש אמת מוחלטת?

אהלן שלום לכולם זה שוב אני קרין תמיד יש לי שאלות פלספניות (נו מה לעשות אני כזאת מטבעי ואמללא כן לא הייתי מגיעה למחשבות כפירה שכאלו.......) האם יש לדעתכם אמת מוחלטת אבסלוטית ודאית אפילו אחת(שעליה ניתן אולי לבנות תאוריות שלמות) או שאין שום אמת מוחלטת (אולי אנחנו בתוך חלום.....)וכל אחד רואה את הדברים מזווית שונה? ממני המקשה קרין

אחר

New member
בהחלט כן

ושני צלעות של משולש תמיד יהיו יותר גדולות ביחד מהשלישית . גם אלוהים אם הוא קיים הרי שזו אמת מוחלטת.מצוותיו אינם כאלו כיון שהמסקנה שמעצם קיומו של אלוהים נגזרת חובה לקיים את הוראותיו היא דעה. עוד אמת מוחלטת היא שאלי הולך להתעצבן שהשאלה הזו עולה בפורום הזה

Erez K

New member
אין אמת מוחלטת

כדי שתהיה אמת מוחלטת-אובייקטיבית יש הכרח שיהיה מישהו/משהו שהוא לא אדם אלא "ישות עליונה יותר" שכל האנשים חייבים לקבל את מרותו. כיוון שאנחנו לא מאמינים באלוהים, ממילא אין מבחינתינו אמת מוחלטת כי אם יש, מי קבע את האמת זו?

דקארט ענה על זה

"אני חושב משמע אני קיים", דקארט מכאן שיש אמת אחת מוחלטת והיא שאני/את קיים בברכה, נ.

nissimhania

New member
דקארט- שיחקת אותה !

עכשיו שאנחנו בטוחים שאנחנו קיימים רק נפתחו אינסוף שאלות, מוטב היה שלא היינו קיימים- לא היינו טורחים לשאול שאלות... בקיצור, דקארט לא אמר שום דבר במשפט הזה שמסעודה מאופקים לא יודעת. (סליחה מסעודה, זה לא אישי)

Erez K

New member
פישלתי

הנסיך הגדול אתה צודק!! אבל חוץ מהאמת הזו, מה שכתבתי נכון לשאר הדברים.

לא פישלת, ארז, תירגע :)

המושג "אני" והמושג "קיים" הם כולה מושגים במערכת מושגים X. מי הכתיב אותה? הכתיבה אותה חברה A. חברה B תכתיב מערכת מושגים Y, שלא חשבנו אפילו לנתח נתונים ולהתיחס אליהם על-פיה, גאון C יפתח לעצמו מערכת מושגים Z, ואין לדבר סוף. דרך אגב, המושג "אמת" והמושג "מוחלט" הם גם רק מושגים
א פריילאכן ליכטיקן שבת, שלכם, יונה דער רוסישער.

spinoza

New member
הלאה הפוסטמודרניזם תחי האמת

יפה שאלת -קרין. אז הגישה המדעית גורסת- שכן יש אמת - ואנחנו מתקרבים אליה אסימפטוטית יותר ויותר. ואנחנו דווקא מצליחים בכך. לעולם לא נגיע אליה, אבל נוכל להתקרב אליה יותר ויותר. מבחינה פראקטית וודאי ובוודאי שיש אמת. דוגמא:אם אני נוסע באיילון- במהירות של 100 קמ"ש הרי שאם אסטה לפתע שמאלה ,אתנגש בבטון ואמות. יש כביש - אמת מוחלטת. יש מכנוית מהירות 100 קמ"ש - אמת מוחלטת. זה לא חלום. זה אמיתי. ואסור לסטות בפתאומיות שמאלה. ומי שרוצה להתפלסף ולהציע אמת אחרת - שינסה! אולי זאת דוגמא קיצונית ופשטנית, אבל ניתן ללמוד ממנה על הכלל. אומנם בשנים האחרונות היינו עדים לגל "פוסטמודרני" שדיבר על רלטיווזם כמעט בכל תחום. משהו נוסח: "החילוניים צודקים והדתיים צודקים" "ימניים צודקים ושמאלניים צודקים" "דרעי אשם , ודרעי זכאי" "האומנות היא תיאור נאמן למציאות ממש כשם שהמדע, וזה רק עיניין של השקפה" "את התנ"ך כתבו אנשים - לדעת החילוניים, ואלהים לדעת הדתיים -ושני האמיתות נכונות" אבל גל אומלל זה הולך ונחלש. בקיצור : באופן פראקטי יש אמת מוחלטת רק שקשה מאוד להגיע אליה (מדענים חותרים אליה יום יום בתחום המדע. משפטנים -חותרים שעה שעה, לברר עובדות וראיות. אולי אני מגזים פה ושם -- לא הכל פשוט, יש הטיות אמונות ודעות. אבל אני חושב שהבהרתי את עצמי. שפינו´

למעלה