האם יש אפשרות "לחנך" חתול לא לתקוף או לשרוט?

OshraPS22

New member
האם יש אפשרות "לחנך" חתול לא לתקוף או לשרוט?

הי אנשים יקרים :)
אשמח לעזרתכם -
אנחנו עוברים דירה והחתול שם לב להתרחשות ותוקף אותנו תוך כדי אריזת הקרטונים. האם יש אפשרות "לחנך" אותו או "לאלף" אותו לא לשרוט בני אדם? לגרום לו להבין שזה לא דבר שאנחנו מקבלים בקלות דעת?
אני יודעת שזו כנראה שאלה טפשית, אבל זה החתול הראשון שלנו, ואנחנו באמת רוצים לפתח איתו מערכת יחסים נעימה :)

Yukita

Active member
מנהל
בן כמה החתול?

אם הוא מאוד צעיר, יתכן שמה שאתם תופסים כתקיפה, הוא תופס כמשחק. חתולים מאוד אוהבים קופסאות ותנועה.
&nbsp
גם לא ברור אם זה משהו נקודתי. את מתארת מצב שבו התחלתם לארוז - ופתאום החתול תוקף אתכם. האם זה מה שקורה?

OshraPS22

New member
חדש אצלנו, אבל ותיק בעולם

למרות שאצלנו הוא נמצא פחות מחודש, הוא מבוגר - בן 9.
אני בעצמי לא בטוחה אם הוא מתייחס לזה כמשחק או שהוא תוקפני,
אבל ההתנהגות הזו בהחלט התחילה רק אחרי שהתחלנו לארוז.

Yukita

Active member
מנהל
אה נכון

סיפרתם לנו על ה"קשישא" שלכם קודם

&nbsp
אם היה מדובר בתקיפה של ממש - נראה לי שלא היו לכם ספקות. תקיפה ישירה היא לא משהו שטועים בו בקלות. מה בדיוק קורה? הוא מסתער עליכם ישירות, או על הארגזים? הוא נושך?
&nbsp
אם הוא תוקף רק בזמני אריזה, סיגרו בחדר אחר בזמן שאתם אורזים: יש סיכוי משמעותי שהוא זוכר מי ארזו ארגזים ונטשו אותו בפעם הקודמת וכל המצב מלחיץ אותו, אבל בלי קשר - זה מצב נקודתי מאוד, אתם לא הולכים לארוז ארגזים כל החיים וגם אם תעברו שוב בעתיד זה יהיה אחרי שהזמן עבר והרוחות נרגעו. לכן לא נראה לי נכון להתעקש פה מול חתול שאולי פוחד מכל המצב, אלא רק לוודא שלא יפגע בכם פיזית.

OshraPS22

New member
עצה מעולה, תודה!

אולי באמת הכי כדאי לחכות שירגעו הרוחות כדי להבין לעומק מה אופיו של החתול.

ברוב המקרים הוא לא מסתער ישירות, היו שני מקרים שבהם ניסה ודווקא לא בהקשר של אריזות, אלא פתאום סתם כך. שנינו לא כל כך הבנו איך לקרוא את ההתנהגות הזו.

בהקשר של הארגזים, ממש מתחבר לי שזה משהו שהוא נלחץ ממנו.
בינתיים החלטנו "לתת" לו ארגז, כדי שירגיש שהוא חלק מהמעבר.
מקווים שזה יקל על העניין :)

נראה לי שאולי הכי נבון לחכות לאחרי המעבר כדי להכיר אותו לעומק. הכל בינתיים די טרי ובסך הכל הוא עדיין בטראומה... חתולונצ'יק.

למעלה