האם יש אפשרות לתבוע את חברת

האם יש אפשרות לתבוע את חברת

אג'נס מפעילת תוכנית ויסקונסין או בשמה הישראלי תוכנית מהל"ב על השמה לא מתאימה של אדם ל"התנדבות קהילתית"? מדובר במקרה שבו נמסרה ליועצת התעסוקה חוו"ד פסיכיאטרית אודות קיום הפרעת אישיות ועבר של נסיונות אובדניים עקב קשיים בעמידה בלחצים, הותאמה תוכנית מלאה למרות החוו"ד, הושגה פגישה עם פסיכולוג תעסוקתי שאמר שהוא לא יכול לעזור, לא הסכימו לאפשר פגישה עם הרופא התעסוקתי שלהם והסיפור נגמר בשבוע אשפוז פסיכיאטרי עקב התקפי חדרה, קלאסטרופוביה עד כדי חוסר תפקוד. אני מנסה לבדוק האם יש עילה לקבוע רשלנות מצד אג'נס או שהם מוגנים לחלוטין בכל שיקול הדעת שלהם ובכל ההחלטות שלהם מתוקף החוק המצ"ב?

למה לא היה ערר?

יתכן וזה היה חוסך את הנזק. את השאלה של תביעת נזיקין אני עדיין מברר.

לא היה ערר כי לא היתה שלילה של

הקצבה, אז לא היה כל כך על מה לערער. לגבי ערעור על קביעת התוכנית עצמה כתוכנית מלאה כנראה שבתוך הסחרחרה של הלחץ לעמוד בדרישות, הטלפונים הקבועים, הפחד מאובדן הקיצבה והסחרור האישיותי שגם ככה קיים לא היה חוש שיפוט נכון של איך לפעול אבל בהחלט העברתי חוו"ד פסיכיאטרית כבר בתחילת אוקטובר, לא יכלתי קודם לכן כי חוו"ד כזו עולה כמעט 500 ש"ח אפילו שמקורה בביה"ח כי נחשבת שירות פרטי ולא היה לי סכום כסף כזה במזומן כדרישתם. הקצבה משולמת כיום כנראה עבור דצמבר כי כל החודש מכוסה בימי מחלה של רופא משפחה כדי שלא אחזור לאותה תוכנית שזה מה ש"יועצת התעסוקה" דרשה, כלומר אפילו האשפוז לא היווה בעיניהם סיבה לבטל את התוכנית הקהילתית, להפחית שעות או לשנות כל דבר אחר אז פשוט הוצאתי חודש ימי מחלה.

עקרונית

במידה והיתה התנהגות רשלנית ברורה של החברה, אינני רואה מניעה לתביעה. כל זאת כמובן מבלי לומר דבר על נסיבות המקרה הזה.

למעלה