האם יש אפשרות שלאחר תפר צווארי

טוש10

New member
האם יש אפשרות שלאחר תפר צווארי

הצוואר עדיין יתקצר אך לא ייפתח? אני בשבוע 20+4 ואני אחרי תפירה , בפעם הקודמת בנבדק לי הצוואר היה 3.5 ס"מ (האם מדובר בס"מ או מ"מ?), כי ראיתי את השאלה של טוש 3 והיא בשבוע 27 והאורך שלה 2 ס"מ,ונאמר שזה קצר????

היי טוש אחותי לתפירה

לצערי גם אני אחרי ההודעה של טוש3 שאלתי את הרופא שלי שנתן לי הרצאה על הצוואר הפנימי והחיצוני ועל התפר בעיקרון הצוואר הפנימי התפור שלנו יכול להתקצר מאוד ואז מתחיל הצוואר החיצוני להיפתח ואז התפר שלנו מונע את את זה איך ???? נרגיש כאבים ונרוץ למיון. בכל מקרה אני משערת שאת במעקב US שבועי ואז כאשר תתחיל דינמיקה צווארית (פנימית) הרופא שלך יפעל. מקווה שההסבר שלי מובן ונכון זה מה שאני הבנתי . מה נשמע חוץ מזה ? אני קצת אחרייך בשבוע 16+4

טוש10

New member
היי סמויה

תגידי את עושה כל שבוע ביקורת אולטראסאונד?, אני עושה פעמיים בחודש, כאשר אני בבדיקה אצל הרופא בקופה ואצל הרופא הפרטי. אחרי השאלות בפורום התקשרתי לרופא שלי ושאלתי אותו על אורך הצוואר שלי שהוא פעם היה 4.5 ופעם 3.5 (תלוי במכשיר האולטראסאונד, כי זה היה שני מכשירים שונים), והוא אמר שזה מצויין, אבל אני מפחדת, כי אין לי ממש מעקב מדוייק כל פעם כמה האורך והאם השתנה. מה את עושה איך את עוקבת? התחלתי שמירה לפכני שבועיים, והבנתי שגם את , איך הולך לך? שמרי על קשר

גם אצלי היה פער באורך הצוואר

וזה נבע באמת משיטת מדידה שונה וממכשיר ה-US מאחר ואצלי לא יודעים בדיוק מה גרם ללידות המוקדמות תפרו לי את הצוואר ולכן אני עושה US פעם בשבוע אצל רופא הקופה ומקווה שאם תתחיל דינמיקה כלשהי אז יתפסו אותה בזמן. לגבי השינויים באורך הצוואר- בעיקרון צוואר הרחם הוא דינמי ולכן יכולים להיות שינויים וזה תקין אבל...חייבים להיות עם יד על הדופק שהשינויים לא מהותיים מדי למשל אם הצוואר שלך בד"כ 5 ופתאום הופך ל-2.5 יש מקום לדאגה ולמתן טיפול ועל תשכחי שמאחר והצוואר שלנו תפור, לא סביר שתהיה דינמיקה צווארית כל כך מהותית ולא נרגיש כלום. אני גם מקווה שאם חס וחלילה יהיו לי צירים - הפעם אני ארגיש אותם ולא רק שעות לפני הלידה כדי שיצליחו לתת לי תרופות ישיעצרו את הצירים. לגבי השמירה - אני משתדלת לנוח למרות שאני לא שוכבת כל הזמן, כמו בול עץ במיטה אלא גם יושבת במחשב או כורסאת טלויזיה וכו', אבל משתדלת לא לעשות שטויות כמו להרים דברים או להתאמץ, למשל ללדכת לקניות אני לא מרשה לעצמי ושולחת את הבעל עם רשימה, לבשל אני יורדת מהמיטה רק אחרי שהסו-שפ חתך הכל ולי נשאר רק לתבלן או לערבב. בעקרון די משתגעת ומכירה כבר את כל התוכניות בעל פה אבל המטרה יותר חשובה מהכל.

למעלה